.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΙΚΟΣ !!! ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ !!!

20 ΚΑΜΕΡΕΣ, 100 ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ, CNN & REUTERS ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΚΕ
Το ήξερε ο Αλέξης Τσίπρας ότι εγώ, ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κουμπάρος στο Λουξεμβούργο δεν γίνομαι, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος !!!




Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Εθνικής συνδιάσκεψης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος.
Εκπροσωπήθηκαν όλοι οι νομοί της Ελλάδος ενώ συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τις ΗΠΑ., Καναδά και Αυστραλία και από αρκετές χώρες της Ευρώπης και, ιδιαίτερα, από τη γειτονική Ιταλία.


Τον λόγο πήραν 77 σύνεδροι πάνω στα θέματα της ημερησίας διάταξης που ήταν :

● Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος
● Αποτίμηση εκλογικής συνεργασίας με ΑΝΕΛ & ΣΥΡΙΖΑ
● Αποτίμηση κυβερνητικής συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ
● Χάραξη νέας μετεκλογικής πορείας
● Οργανωτική ανασυγκρότηση και εκλογή νέων περιφερειακών επιτροπών  και ενδυνάμωση της Χριστιανοδημοκρατικής φοιτητικής νεολαίας.
● Καταψήφιση στη Βουλή των αντίθετων με τις προγραμματικές δηλώσεις, αντιλαϊκών και υφεσιακών  μέτρων.
● Υπερψήφιση νέου εκλογικού νόμου (απλή αναλογική) και αυτόνομη κάθοδος στις επόμενες εκλογές.
● Συστηματική στόχευση και προσέγγιση του 1.832.853 παραδοσιακών πολιτών που, ενώ ψήφιζαν σταθερά την κεντροδεξιά Ν.Δ. (3.359.058  επί Κώστα Καραμανλή), γύρισαν την πλάτη τους στην ακραία νεοφιλελεύθερη ΝΔ (1.526.205 επί Μεϊμαράκη) και αναζητούν νέα πολιτική στέγη.
● Άνοιγμα στην κοινωνία και τα κινήματα
● Αδελφοποίηση με όλα τα δημοκρατικά και χριστιανοδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.

Ας μην έχει κανένας αμφιβολία ότι το πολιτικό σύστημα πέρασε στην ανασύνθεση.  Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε διαδικασία αλλαγής.
Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα γνωρίζει μια πρωτόγνωρη αποσύνθεση, αφού αποδείχτηκε ότι είναι πλέον πολύ δύσκολο να αναδειχτούν νέοι, ισχυροί κομματικοί πόλοι, όπως εκείνοι που συγκέντρωναν ποσοστά 40% και πλέον του εκλογικού σώματος. 
Οι τελευταίες εκλογές έστειλαν το πολιτικό σύστημα στην εντατική αφού οι μισοί και πλέον Έλληνες  δεν έφτασαν καν στις κάλπες. Οι μικρομέγαλοι ας το καταλάβουν πρέπει να περάσουν από μονάδες αποκατάστασης.
Ποια είναι όμως η θέση των πιο «μικρών» κομμάτων σε αυτό το νέο σκηνικό; Κάποια θα αργοπεθαίνουν, άλλα θα  επιβιώσουν. Η πολιτική ζωή και η δημοκρατία όμως  χρειάζονται και τις εναλλακτικές τους. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτά είναι φθινοπωρινά όνειρα, τους απαντάμε ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα γινόταν ποτέ κυβέρνηση.
Με το σκεπτικό αυτό και της επερχόμενης αλλαγής του εκλογικού νόμου έγινε παμψηφεί και με ενθουσιασμό δεκτή η πρόταση του Προέδρου του, κου Νίκου Νικολόπουλου, για αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Επίσης, στις εσωκομματικές εκλογές, ανεδείχθη η νέα κεντρική πολιτική επιτροπή της 5ης εθνικής συνδιάσκεψης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.


Εξίσου σημαντική ήταν και η απόφαση για την αυτόνομη και ανεξάρτητη πορεία  που θα ακολουθήσουν οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, εντός και εκτός βουλής, μη ετεροπροσδιοριζόμενοι εφεξής από τις αποφάσεις, τις πολιτικές συμφωνίες και την ατζέντα του Πάνου Καμμένου. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ μόνον ως ανεξάρτητοι και ισότιμοι κυβερνητικοί εταίροι και, χωρίς ανταλλάγματα, όπως άλλωστε πράξαμε μέχρι σήμερα, θα πέσουμε μαζί με το Νίκο Παππά και πάλι πρώτοι στη φωτιά για τα ζητήματα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Θα απαιτήσουμε όμως να μας σέβονται όπως τους σεβόμαστε και να εκπροσωπούμαστε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της συγκυβέρνησης αναλογικά με την μεγάλη συνεισφορά μας στο πολιτικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, αφού είμαστε εμείς που καταστήσαμε δυνατή την είσοδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή, προκειμένου έτσι να μπορεί  να γίνει πράξη η προεκλογική συμφωνία για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  
Επρόκειτο για την 5η εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος, η οποία κατέγραψε την δική της αποτίμηση για το  εκλογικό  αποτέλεσμα  της 20ης Σεπτεμβρίου, αποφάσισε  τον  προγραμματισμό δράσεων για το 2016 και,  παράλληλα,  ιχνηλάτησε το πολιτικό τοπίο που αναμένεται να διαμορφωθεί στη Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες εκτιμούν ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός απέδειξε την αποστροφή του και την μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει πλέον από το παλιό πολιτικό σύστημα, ενώ το αρνητικό φαινόμενο της ολοένα και μεγαλύτερης αποχής από τις εκλογές θα πρέπει να ερμηνευτεί πολιτικά, δείχνοντας αφενός την απογοήτευση μεγάλου μέρους των πολιτών για τον αναγκαστικό μνημονιακό μονόδρομο και, αφετέρου, την αντίδρασή του στη σαφή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει – και αναμένεται να ενταθεί την επόμενη περίοδο – για την διαμόρφωση ενός νέου διπολισμού. Ο διπολισμός αυτός, αν και συμπίεσε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό διάφορα κόμματα, τελικά δεν επικράτησε. Και η άποψη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είναι ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την παλινόρθωση ενός δικομματισμού αντίστοιχου αυτού που γνώρισε η χώρα κατά τα μεταπολιτευτικά χρόνια, αφενός γιατί είναι πολύ διαφορετικές οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και, αφετέρου, επειδή η μεσαία τάξη, που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη κατά την περίοδο της κρίσης, δεν μπορεί σήμερα να εκπροσωπηθεί, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τη ΝΔ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα πολιτικό σχήμα που εν πολλοίς παραμένει προσηλωμένο στον κρατισμό και αντιμετωπίζει φοβικά ή και τιμωρητικά την μεσαία τάξη, την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα και τις προσπάθειες δημιουργίας ιδιωτικού πλούτου ενώ, παράλληλα, εκδηλώνει ιδεοληπτικές τάσεις που αντίκεινται στις παραδοσιακές αξίες και τις παραδόσεις των Ελλήνων ως προς τη θρησκεία και την οικογένεια.
Η ΝΔ αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ένα σύνολο προσώπων και δομών που έχουν κουράσει και έχουν διαχειριστεί την εξουσία τα τελευταία χρόνια με αρνητικά αποτελέσματα για τον λαό, ενώ παράλληλα έχει καταφανώς μετατοπίσει το ιδεολογικό της κέντρο βάρους από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, πλήττοντας έτσι καίρια την τάξη των μικρών και μεσαίων εμπόρων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών.
Κατά συνέπεια, η προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου δικομματισμού μόνο ως καρικατούρα μπορεί να συμβεί, επιταχύνοντας την περαιτέρω απαξίωση των ήδη φθαρμένων πολιτικών σχηματισμών.
Επιπλέον, η δηλωθείσα πρόθεση της κυβέρνησης – και η σύμφωνη γνώμη πολλών κομμάτων της αντιπολίτευσης – για υιοθέτηση της απλής αναλογικής ή τουλάχιστον ενός πολύ αναλογικότερου εκλογικού συστήματος, στον βαθμό που αυτό θα εφαρμοστεί, θα αλλάξει άρδην το πολιτικό τοπίο των επόμενων ετών στην χώρα και θα διαμορφώσει νέες συνθήκες για τη δημιουργία ακόμα ευρύτερων πολιτικών και ιδεολογικών συνασπισμών για την διακυβέρνηση της χώρας. Στο σημείο αυτό όμως, διαμορφώνεται έντονος πλέον ο κίνδυνος της αναιμικής συμμετοχής ή ακόμη και του αποκλεισμού από τέτοια σχήματα των ιδεολογικών φορέων του Ελληνορθόδοξου φιλελευθερισμού, που αποτελούν το μοναδικό ανάχωμα στην επέλαση των ακραίων νεοφιλελεύθερων, αντεθνικών, ρατσιστικών και φασιστικών δογμάτων «δεξιού και αριστερού τύπου».  
Για τον λόγο αυτό, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, το κόμμα που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να ενστερνίζεται τις αρχές του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για μία πολιτική που θα ταυτίζει το έθνος με τον λαό, αποδέχτηκαν την πρόταση του Νίκου Νικολόπουλου, για αυτόνομη κάθοδό τους στις επόμενες εκλογές.
Παρά ταύτα, εκφράζουν την πρόθεσή τους να στηρίξουν τις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης, στον βαθμό που αυτές κινούνται προς την κατεύθυνση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, γνωρίζοντας την κρισιμότητα των καιρών για την χώρα, η οποία επουδενί πρέπει να αφεθεί στα χέρια του λόμπι της δραχμής και των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας που βρίσκονται πίσω από το «σχέδιο Σόϊμπλε».


Κάθε άλλη απόφαση που θίγει τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα η τον πυρήνα του ελληνορθόδοξου αξιακού μας συστήματος θα την καταψηφίσουμε και θα την πολεμήσουμε. (Σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, Αποχριστιανισμός, Οικογένεια, Γάμος Ομόφυλων Ζευγαριών κ.α.).  Μια πολιτική δημιουργίας και επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με το συμμάζεμα του κράτους, το χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής και την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής και των πάσης φύσης λαθρεμπορίων, θα μπορούσε να  φέρει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα. Χτυπάμε συναγερμό.
Εάν η κυβέρνηση δεν ακολουθήσει μια γενναία πολιτική για επενδύσεις, απασχόληση, ρευστότητα, ανάπτυξη και αλλαγή επιχειρηματικού κλίματος, θα  καταστεί μια ακόμα κυβέρνηση που θα νικηθεί νομοτελειακά από τα μνημόνια – όπως και όλες οι προηγούμενες -  και η όποια πολιτική της ήττα θα είναι ταυτόχρονα και πρωτίστως ήττα για την πατρίδα, το λαό και την ελπίδα.     
Ακόμη, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρό του κο Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι θα παραμείνει προς το παρόν μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, για να μη διαταραχθούν οι κοινοβουλευτικές και πολιτικές ισορροπίες, αλλά και για να μην δοθεί η εντύπωση «ρωγμών» στην κυβερνητική πλειοψηφία σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, υπό την προϋπόθεση όμως της τήρησης των υπεσχημένων προς τον λαό από τα συγκυβερνώντα κόμματα.
Όσον αφορά τη δήθεν συνεργασία μας με την μεταλλαγμένη Ν.Δ., λέμε ότι πρώτα θα απαντήσουν οι μνηστήρες στους 1.832.853 νεοδημοκράτες ψηφοφόρους τι έφταιξε και  “ΞΕΣΥΓΓΕΝΕΨΑΜΕ” και, δεύτερον, αφού  επανέλθει η Ν.Δ. στις ιδεολογικές της ρίζες με  μια γενναία «υπέρβαση», που δεν θα εκφράζει τις ακροδεξιές, εθνικιστικές, ψυχροπολεμικές και ακραίες νεοφιλελεύθερες λογικές, αλλά που θα στοχεύει στη γεφύρωση των αντιπάλων πολιτικών  ρευμάτων του 20ου αιώνα και στην διαμόρφωση ενός νέου, φιλολαϊκού αφηγήματος, που θα συγκρουστεί με τη διαπλοκή και την ολιγαρχία, ώστε να καταστούν ειλικρινείς και αξιόπιστοι συνομιλητές, προκειμένου έτσι να καταστεί δυνατή η διαμόρφωση μιας νέας ιδεολογικής και πολικής πλατφόρμας.
Στη βάση αυτή της  κοινωνικής, φιλελεύθερης κεντροδεξιάς, την οποία πρέπει να υιοθετήσει στην πράξη η Ν.Δ., ασφαλώς δεν χωρούν οι λεκιασμένοι υπηρέτες και οι απαξιωμένοι γόνοι της οικογενειοκρατίας.    
Τέλος, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα επαναδιατυπώνει τα αδελφικά του αισθήματα για το σύνολο των πολιτικών σχηματισμών και ομάδων που μετέχουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες και υπενθυμίζει ότι είναι ο πολιτικός φορέας του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη τονίζει την ανάγκη μίας «μεγάλης συμμαχίας όλων των άφθαρτων και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου» για να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση, την υποτέλεια και την υπανάπτυξη.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι, ακόμη και υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, μετά τη σημερινή διακυβέρνηση, η χώρα θα έχει ανάγκη για ακόμα περισσότερη συνεργασία μεταξύ νέων και άφθαρτών δυνάμεων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και «καθαρό» κράτος σε όλους τους τομείς. Και προς αυτή τη κατεύθυνση θα εργαστούμε το επόμενο διάστημα, ώστε να καταστούμε μία ισχυρή φωνή και ελπίδα του ελληνικού λαού, ενισχύοντας τους δεσμούς και τη συνεργασία μας με τα κινήματα, όπως η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, και με τα πολιτικά κόμματα με τα οποία συνεργαστήκαμε στις πρόσφατες εκλογές.
Όπως υπογράμμισε και ο Νίκος Νικολόπουλος: «Εμείς δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε οι μόνοι πατριώτες, ούτε πως είμαστε οι μόνοι σοφοί και ικανοί. Υποστηρίζουμε όμως με πάθος ότι αυτός ο τόπος έχει παρελθόν, παρόν και πρέπει να έχει και μέλλον. Και αυτό το μέλλον δεν μπορεί να μην στηρίζεται στις διαχρονικές πολιτισμικές και ηθικές αξίες της Ελλάδας, ούτε να αγνοεί την ανάγκη πλήρους ισοπέδωσης των μηχανισμών σήψης και διαφθοράς, που ευθύνονται για την παράδοση της κυριαρχίας της χώρας σε κάποιες οικονομικές ολιγαρχίες, με αποτέλεσμα να δυστυχούν οι πολλοί».  

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ TO ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!


ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ & ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ RENZI
Δεν πετάει φωτοβολίδες ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!
Δούλεψε σκληρά, εντός και εκτός Ελλάδος, επί έναν ολόκληρο χρόνο, για να κάνει πράξη την μεγάλη σημερινή επιτυχία του !!!
Επόμενος σταθμός η συνάντηση με τον Πάπα στο Βατικανό και η αδελφοποίηση με το Ιταλικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, που συμμετέχει στην Κυβέρνηση Renzi !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates