.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΚΑΙ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!

Η Κυβέρνηση προτείνει ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ 50% και 120 ΔΟΣΕΙΣ για τις επιχειρήσεις, με ενοποίηση τραπεζικών, φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών σε έναν ενιαίο λογαριασμό !!!
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!




Η ΤΥΧΟΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΕΝΩ  
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα τα επιχιερηματικά δάνεια ανέρχονται σε 115 δισ ευρώ. Από αυτά τα 45 δισ ευρώ είναι προβληματικά, εκ των οποίων τα 23 δις. ευρώ έχουν χτυπήσει "κόκκινο"
Ριζική και όχι αποσπασματικού χαρακτήρα αντιμετώπιση στα χρέη προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία των βιώσιμων επιχιερήσεων, αλλά και γενναίο κούρεμα στα τραπεζικά χρέη προβλέπει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει ήδη αποσταλεί στην τρόικα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News =, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη συμφωνία "επί της αρχής" μεταξύ της τρόικας και τους Υπουργείου Ανάπτυξης , το οποίο συλλέγει ποσοτικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Εφόσον πάρει την έγκριση από την τρόικα θα ολοκληρωθεί η σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή εντός του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου.
Σήμερα τα επιχιερηματικά δάνεια ανέρχονται σε 115 δισ ευρώ. Από αυτά τα 45 δισ ευρώ είναι προβληματικά, εκ των οποίων τα 23 δις. ευρώ έχουν χτυπήσει "κόκκινο".
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι επιχειρήσεις θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη: οι μικρές και στην δεύτερη: οι μεσαίες και οι μεγάλες.
Πρόϋπόθεση για την ένταξη στην ρύθμιση είναι οι επχιχειρήσεις να μην είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις 31/12/2013.

Τί προβλέπει το σχέδιο :
Για τις μικρές, με τζίρο ως 900.000 ευρώ η τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα να συνδέει το 70% της ακίνητης και κινητής περιουσίας του δανειολήπτη - επχιχειρηματία με το ύχος του "κουρέματος". 
Εάν η περιουσία είναι μικρή σε σχέση με το δάνειο τότε το κούρεμα θα φτάνει το 50% του δανείου. 
Επίσης προβλέπονται η δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις, δηλαδή για 10 χρόνια.
Για τις μεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις προβλέπει ότι αν το 50% των πιστωτών μιας επιχείρησης συμφωνήσει με τον επιχιερηματία να γίνει αναδιάθρωση των χρεών μέσω της ρύθμισης, τότε το δικαστήριο θα την επικυρώνει αμέσως. 
Στην συνέχεια η επιχείρηση θα εντάσσεται στην 10ετή ρύθμιση με κούρεμα δανείου και ρύθμιση οφειλών προς εφορία και ταμεία.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του επιχιερηματία, τότε οι πιστωτές θα ζητούν από την δικαιοσύνη την εκκαθάριση της επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates