.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ 1.500.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ !!!

100.000 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ
Από την αρχή του χρόνου έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 755.806 οφειλέτες !!!












Με κατασχέσεις που ξεπερνούν τις 100.000 το μήνα, πλειστηριασμούς ακινήτων και ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες, η ΓΓΔΕ θα προσπαθήσει και το επόμενο διάστημα να επαναφέρει τα έσοδα εντός τροχιάς και να αποφευχθεί μα απόκλιση που θα μπορούσε να ξυπνήσει τον εφιάλτη του δημοσιονομικού κόφτη.

Η απόκλιση των εσόδων του Ιουλίου (υστέρησαν έναντι του στόχου κατά 350 εκατ. ευρώ) αλλά και το τσουνάμι των φορολογικών υποχρεώσεων τους επόμενους μήνες επιβάλλουν αν μη τι άλλο εγρήγορση από τις φορολογικές αρχές αν δεν θέλουν να βρεθούν μπροστά σε μια κατάρρευση των εσόδων τους επόμενους μήνες.

ΕΚΡΗΞΗ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ!!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΑ !!!

ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ
Όσες ακάλυπτες επιταγές δεν είχαν σφραγισθεί μέσα στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016, σφραγίστηκαν μόνον μέσα στον Ιούλιο. Σε σχέση δε με το 2015 η αξία των ακάλυπτων επιταγών έχει σήμερα τριπλασιαστεί και η εικόνα διαρκώς επιδεινώνεται !!!

















Η έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών δείχνει πως ένα χρόνο μετά την εισαγωγή των capital controls, η παύση της χρηματοδότησης από την πλευρά των τραπεζών, η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης, η υπερφορολόγηση και η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες ναρκοθετούν το τοπίο για τις επιχειρήσεις.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!


ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2017
Αυξημένες κρατικές ενισχύσεις από 10% μέχρι και 15%, αναμένεται ότι θα λαμβάνουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο από το 2017, ενώ η αύξηση αυτή αφορά όλες τις περιφέρειες της χώρας !!!

















Αυτό προβλέπει το αναθεωρημένο σχέδιο του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ), που το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εγκριθεί από την ΕΕ.

Η σχετική απόφαση της Κομισιόν, αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και ο νέος χάρτης θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ & ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

ΟΥΤΕ Η ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ
Δικαίωση Καραμανλή, πλήρης αποδόμηση Μνημονίων και βελτίωση δημοσιονομικών και ανεργίας από Τσίπρα καταγράφει ο πίνακας της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ του Γιάννη Αλαφούζου !!!



Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ Η ΩΣ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ;;;

Γράφει ο Λεωνίδας Χ. Στάμος

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥ !!!
Ο Θεσμός ως Δανειστής 'δεσπόζει' επί του Δανειολήπτη ως Φορολογούμενου !!!




Τί συμβαίνει όταν π.χ.:  
  • κατά τον χρόνο Χ σύναψης της δανειστικής σύμβασης Ψ οι αντισυμβαλλόμενοι Φ-ή-Ν (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) και Τ (τράπεζα) έχοντας τα συγκεκριμένα Φ'-ή-Ν’ και Τ’ οικονομικά στοιχεία και τις Φ''-ή-Ν’’ και Τ’’ οικονομικές προοπτικές, επλήγησαν αμφότεροι από οικονομική συγκυρία, επιφέροντας διακινδύνευση για τον Φ-ή-Ν και Τ ανάλογη των ειδικών τους μικροοικονομικών συσχετίσεων, η δε Κ (Κυβέρνηση) όμως, για λόγους που δεν άπτονται των Φ-ή-Ν και Τ αλλά καθαρά προσωπικούς της, αποφασίζει και επεμβαίνει στην μεταξύ των σχέση ενδυναμώνοντας την οικονομικά πληγείσα κατάσταση της Τ με έμμεσο αναπόφευκτο αποτέλεσμα να διαταραχθή ανεπανόρθωτα η συμβατική σχέση της με τον Φ-ή-Ν, φέροντας τον τελευταίο σε δυσανάλογη πλέον συμβατική σχέση με την Τ;

Πολύ πιο περιληπτικά και απλά:

ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΒΗΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (SPECIAL DRAWING RIGHTS) !!!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΒΗΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΕΤΔ)

Ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα (ΕΤΔ) είναι ένα διεθνές αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο, το οποίο δημιουργήθηκε από το ΔΝΤ το 1969, ως εναλλακτική μορφή των υφιστάμενων επίσημων συναλλαγματικών διαθεσίμων των χωρών-μελών του.

ΤΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ Ν.128/75 !!!

Γράφει ο Λεωνίδας Χ. Στάμος
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν.128/75 ;;;
Μεταξύ άλλων έγγραφων ενημερώσεων, όλες οι Τράπεζες οφείλουν να ενημερώνουν ανά ΤΡΙΜΗΝΟ την ΤτΕ ΚΑΙ για το συνολικό χρηματικό ποσόν που απαρτίζει την Εισφορά του Ν.128/75.



Παρόλα ταύτα ΟΜΩΣ, όταν ζητάνε να εκδοθεί μία ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, δεν προσκομίζουν ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ; ; ;



SSL Certificates