.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΜΗΝΥΣΗ ΗΠΑ ΚΑΤΑ BARCLAYS ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!

ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ 46 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ 6 ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Όμως, οι τραπεζόδουλες κυβερνήσεις της ΕΕ δεν τολμούν να τις ακουμπήσουν !!!
Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μήνυση κατά της Barclays για απάτη, λόγω της πώλησης ενυπόθηκων ομολόγων, αφού η τράπεζα αρνήθηκε να καταβάλει το χρηματικό ποσό που ζήτησε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο διακανονισμού για την επίλυση του θέματος !!!
Την ίδια ώρα η Deutsche Bank συμβιβάστηκε με καταβολή προστίμου 7,23 δις δολάρια !!!



Η μήνυση αποτελεί σπάνια περίπτωση για μεγάλες τράπεζες, οι οποίες συνήθως διαπραγματεύονται κάποιο διακανονισμό με την κυβέρνηση, αντί να διακινδυνεύσουν εμπλοκή σε νομική διαμάχη και μια πιθανή δίκη.



Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων δείχνει πως η τράπεζα είναι πρόθυμη να δοκιμάσει την τύχη της με τους επερχόμενους αξιωματούχους επιβολής της διακυβέρνησης Τραμπ, αναφέρει το Bloomberg. Η τράπεζα έχει ήδη προσλάβει δικηγορικό γραφείο, του οποίου ο κορυφαίος δικηγόρος είναι γνωστός για την επιθετική υπεράσπιση των πελατών του.

Η Barclays είναι μια από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, περιλαμβανομένων των HSBC, Credit Suisse, UBS και Royal Bank of Scotland, που δεν έχουν ακόμη δώσει τέλος στις μακρόχρονες έρευνες των Ηνωμένων Πολιτειών στον τρόπο με τον οποίο πούλησαν ενυπόθηκα ομόλογα την περίοδο πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Η μήνυση κατά της Barclays σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το Υπουργείο Δικαιοσύνης κινείται νομικά ενάντια σε μία από τις τράπεζες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της διακυβέρνησης Ομπάμα να ανακτήσει τις ζημίες που υπέστησαν οι επενδυτές από τα χρεόγραφα.

Από αυτή την προσπάθεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακτήσει πάνω από 46 δισ. δολάρια από έξι αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρι στιγμής, ενώ σήμερα η Deutsche Bank έφτασε σε διακανονισμό 7,23 δισ. δολαρίων, για να δώσει τέλος στην έρευνα για τις δικές της συναλλαγές.



πηγη: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates