.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ !!!

ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Άρειος Πάγος : Να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης !!!




Στοχοποιήθηκε άδικα από τις ολλανδικές εισαγγελικές αρχές, επειδή είναι Έλληνας και επειδή πέτυχε σε ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, στο οποίο είχαν προηγουμένως αποτύχει Ολλανδοί επιχειρηματίες !!!

Να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής και μιντιάρχης της περιφέρειας (είναι διευθύνων σύμβουλος του δικτύου 11 περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, HellasNet) Ιωάννης Καραγιώργης,  προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα που του  αποδίδουν οι Ολλανδικές εισαγγελικές αρχές, αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Ο Άρειος Πάγος δέχθηκε σήμερα τους ισχυρισμούς του Γιάννη Καραγεώργη, δια των συνηγόρων του Σπύρου Βλάσση και Ηλία Αναγνωστόπουλου, ότι τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της μη παροχής πληροφοριών προς το σύνδικο της πτώχευσης δεν στοιχειοθετούνται. 

Έτσι, το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε να μην εκτελεστεί το ένταλμα των ολλανδικών αρχών κατά του εφοπλιστή!!! 

Οι Ολλανδικές αρχές έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στη Γλυφάδα,  από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς κατά τις Ολλανδικές εισαγγελικές αρχές φέρονται να εκκρεμούν σε βάρος του τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας χρεοκοπίας και τον εκζητούν προκειμένου να δικαστεί. Οι εναντίον του κατηγορίες του αποδίδουν, εντελώς αυθαίρετα, εικονικές συναλλαγές, προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και «δόλια χρεοκοπία» γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος σε μορφή σκόνης, στην οποία ο Γιάννης Καραγιώργης είχε εξαγοράσει το 80% των μετοχών, μετά τη χρεοκοπία της από τους Ολλανδούς επιχειρηματίες που την έριξαν στα βράχια.

Ακριβώς αυτό πλήρωσε ο Γιάννης Καραγιώργης στην Ολλανδία. Ότι δηλαδή, αυτός, ο Έλληνας, είχε το θράσος να εξαγοράσει - εν μέσω μνημονίων στην Ελλάδα - μια χρεοκοπημένη εταιρεία από Ολλανδούς επιχειρηματίες, την οποία, ενώ πέτυχε να την κάνει κερδοφόρα, ο Ολλανδός εισαγγελέας τον κατηγόρησε ότι τη χρεοκόπησε και, μάλιστα, δολίως !!!

Πως είναι όμως δυνατόν να χρεοκοπήσει δολίως μια ήδη χρεοκοπημένη εταιρεία;;; Μπορεί - ακόμη και στην Ολλανδία - να χρεοκοπήσει ο χρεοκοπημένος;;;

Από τις Ελληνικές δικαστικές αρχές ο Ιωάννης Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που διαμένει.

Οι Έλληνες δικαστές έκαναν μερικά δεκτό το αίτημα των Ολλανδικών αρχών και τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης του Ιωάννη Καραγιώργη, μόνο για το αδίκημα της απάτης και όχι για τα υπόλοιπα άλλα δύο αδικήματα.

Επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2016 στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Τώρα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 1751/2016 απόφασή του έκανε δεκτή την έφεση του εφοπλιστή κατά της εφετειακής απόφασης την οποία και εξαφανίζει. Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η πράξη με την οποία βαρύνεται ο κ. Καραγιώργης δεν αφορά απάτη αλλά δόλια χρεοκοπία που είναι πλημμέλημα κατά τον Ποινικό Κώδικα. Συνεπώς με απώτατο χρόνο τέλεσης του επίμαχου αδικήματος τον Απρίλιο του 2011 αυτό (αδίκημα) έχει περιέλθει σε παραγραφή (5ετία).

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος αίρει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί (εγγύηση, κ.λπ.).

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/greece/article/632294/areios-pagos-na-min-ekdothei-stin-ollandia-o-efoplistis-ioannis-karagiorgis-/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates