.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ !!!

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
Ετήσια Έκθεση της ΕΚΤ: Ξανά στο ίδιο έργο θεατές !!!



Η κατ’ έτος εμφάνιση του Μάριο Ντράγκι στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συζήτηση της εκάστοτε ετήσιας Έκθεσης δράσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί γεγονός ύψιστης πολιτικής σημασίας μια και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ οφείλει δημοκρατική λογοδοσία προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γιατί αντίθετα με το τι πιστεύουν οι αγορές, ανεξάρτητη ΕΚΤ δεν σημαίνει και ανεξέλεγκτη ΕΚΤ. Έτσι άλλωστε επιβάλλουν οι Συνθήκες της ΕΕ ασχέτως αν αυτό δεν το καλοδέχεται η ηγεσία της ΕΚΤ.



Από τη συζήτηση που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα 21/11/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο προέκυψε καθαρά ότι ο Ντράγκι και η παρέα του στην ΕΚΤ συνεχίζουν το business as usual, επιμένοντας στο τρίπτυχο, βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, μερκελική λιτότητα και επιβολή αντικοινωνικών μεταρρυθμίσεων που κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος, ιδιωτικοποιούν τα δημόσια αγαθά και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις.

Πρόκειται για το νεοφιλελεύθερο δόγμα της γνωστής «Συναίνεσης της Ουάσινγκτον», που επικρατώντας από τη δεκαετία του ‘80 άνοιξε το δρόμο στην παγκοσμιοποίηση και γέμισε την υφήλιο με στρατιές φτωχών πληθυσμών.

Πανικόβλητες οι διεθνείς πολιτικές και οικονομικές ελίτ μπροστά στην αυξανόμενη οργή των λαών αναζητούν στηρίγματα μέσω των Κεντρικών Τραπεζών, στο πλαίσιο των οποίων η Fed και η ΕΚΤ διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο.

Έτσι η ΕΚΤ έχει δρομολογήσει από τον Μάρτιο του 2015 την περίφημη ποσοτική χαλάρωση (QE) στο πλαίσιο της οποίας η ΕΚΤ αγοράζει κρατικά ομόλογα, δηλαδή κρατικό χρέος, καθώς και ομόλογα ιδιωτικών επιχειρήσεων και τραπεζών συμπεριλαμβάνοντας σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και ομόλογα της Deutche Bank.

Έτσι ο Ντράγκι με το QE έχει δημιουργήσει μια τεράστια φούσκα χρέους και έχει δαπανήσει ήδη 1,3 τρις ευρώ, ποσό που θα φτάσει τελικά στα 1,7 τρις ευρώ μέχρι το Μάρτιο του 2017. Μάλιστα έχει δαπανήσει περί τα 250 δις ευρώ μόνο για αγορά γερμανικών κρατικών ομολόγων ενώ σημαντικά ποσά έχει διαθέσει και για αγορά γαλλικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων.

Και ενώ «βρέχει» ευρώ σε όλη την Ευρώπη μια και ο Ντράγκι τυπώνει πλέον αφειδώς χρήμα, ο «πολύς» Ιταλός αρνείται να εντάξει την Ελλάδα στο QE και να αγοράσει Ελληνικά κρατικά ομόλογα που σε πρώτη φάση θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 3,5 δις ευρώ. Και όχι μόνο αυτό αλλά με τις ευλογίες του Ντράγκι και υπό την υψηλή καθοδήγησή του η Τράπεζα της Ελλάδος μόνο για το 2015 διέθεσε σχεδόν 17 δις ευρώ για αγορά ομολόγων στο πλαίσιο του QE !!!

Δηλαδή η δανειζόμενη Ελλάς μέσω του QE δάνεισε τελικά τους δανειστές της οι οποίοι για να την «ευχαριστήσουν» της επέβαλαν και 3ο μνημόνιο χωρίς να αποκλείεται και η επιβολή και ενός 4ου μνημονίου.

Στις συνεχείς μας Ερωτήσεις προς τον Ντράγκι κατά την παρέμβασή μας στη συζήτηση για την Έκθεση δράσης της ΕΚΤ στις 21/11/2016 να δώσει τελικά μια απάντηση για όλα αυτά τα απίθανα που συμβαίνουν στο πλαίσιο του QE, ο Ιταλός πέταξε την μπάλα στην εξέδρα.

Σήκωσε όμως το γάντι όταν του επισημάναμε ότι η ΕΚΤ παρανόμως συμμετέχει στην τρόικα μια και το Δικαστήριο της ΕΕ στην περίφημη απόφασή του στην υπόθεση C-62/2014 επί της ουσίας διέταξε την έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα, θέση την οποία υποστήριξε και η Ολομέλεια του ΕΚ από πέρυσι όταν και έκανε δεκτή την Έκθεσή μου για την δράση της ΕΚΤ το 2014.

Και ενώ μεν ο Ντράγκι συνέχισε το γνωστό του τροπάρι ότι δήθεν δεν υφίσταται νομική υποχρέωση της ΕΚΤ να αποχωρήσει από την τρόικα, κάνοντας στροφή άρχισε να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να ρίχνει τις ευθύνες για την καταστροφική πολιτική της τρόικας αποκλειστικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποτίθεται ότι είναι η μόνη υπεύθυνη για την επιβληθείσα στην Ελλάδα μακροοικονομική πολιτική των διεθνών τοκογλύφων δανειστών.

Φυσικά ο Ντράγκι δεν βρήκε να πει ούτε μια συγνώμη προς τον περήφανο Ελληνικό λαό, τον οποίο ο Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης και οι προκάτοχοί του κυριολεκτικά φτωχοποίησαν.

«Την νήσσαν» εποίησε επίσης ο Ντράγκι και στις καταγγελίες μας για σύγκρουση συμφερόντων στο πλαίσιο της ΕΚΤ μιας και η ΕΚΤ είναι μέλος της τρόικας, δανειστής των κρατών-μελών μέσω τoυ QE, εποπτική αρχή των ευρωπαϊκών συστημικών τραπεζών και τέλος δήθεν ανεξάρτητη νομισματική αρχή.

Όπως είπα άλλωστε στον Ντράγκι κλείνοντας την παρέμβασή μου δεν μπορεί να φοράει ταυτόχρονα 4 καπέλα.

Γι’ αυτό θα πρέπει πάραυτα να αποχωρήσει από την τρόικα οικειοθελώς και μάλιστα όσο είναι καιρός γιατί όπως του επισήμανα σύντομα ο Ελληνικός λαός θα πετάξει την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates