.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ & ΜΕΙΩΣΕΙΣ !!!

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Γιάννης Στουρνάρας: Τα κόκκινα δάνεια δεν θα μειωθούν με τον αυτόματο πιλότο!!!




ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή για το Κούρεμα των Δανείων μας και το Εξώδικο Επανακαθορισμού Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μοναδικά όπλα αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Η επίτευξη προόδου στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ ανέφερε στο Reuters ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος απευθύνοντας μήνυμα στις τραπεζικές διοικήσεις ξεκαθάρισε πως τα κόκκινα δάνεια δεν θα μειωθούν χωρίς δραστικές παρεμβάσεις. «Θα άρουμε σταδιακά τα capital controls και το επόμενο βήμα θα γίνει σύντομα. Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τέλος του δρόμου», είπε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Για να φτάσουμε εκεί χρειαζόμαστε να τελειώσει η δεύτερη αξιολόγηση, να υπάρξει συζήτηση για τα μέτρα για το χρέος και να περιληφθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση. Πάνω από όλα, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα επιστρέψει πλήρως η εμπιστοσύνη».
Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως αν δεν ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για το χρέος, η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στο QE, ενώ η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα θα έδινε σημαντική ώθηση στην ανάκαμψη.

«Το QE εξαρτάται από το αν το χρέος είναι βιώσιμο. Η ΕΚΤ χρειάζεται κάτι απτό σε ότι αφορά στα μέτρα για το χρέος, προτού προχωρήσει στη δική της ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους», σημείωσε.

«Οι δευτερεύουσες επιπτώσεις του QE, δηλαδή η εμπιστοσύνη και ο συμβολισμός, είναι πιο σημαντικές από την ίδια την αγορά των ελληνικών ομολόγων. Θα είναι το διαβατήριό μας για να ξαναμπούμε στις αγορές», δήλωσε.

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δοκιμάσει μια έκδοση ομολόγων του χρόνου. Όλα τα στοιχεία βελτίωσης συμβάλλουν σε μια δοκιμή των αγορών κάποια στιγμή που δεν είναι τόσο μακρινή. Προϋπόθεση είναι η ένταξη στο QE», είπε.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως είναι απίθανο το ΔΝΤ να χωρίσει τους δρόμους του με την Ελλάδα.

«Όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία της παραμονής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, και το ΔΝΤ επίσης το αντιλαμβάνεται. Το ΔΝΤ είναι κοντά στην πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα μέτρα για το χρέος και για τη χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος», σημείωσε.

Ο κ. Στουρνάρας είπε πως ο φιλόδοξος στόχος της Τράπεζας της Ελλάδος για μείωση του αποθέματος των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών κατά 40% μέχρι το 2019 είναι «ρεαλιστικός» και θα βοηθηθεί από την αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας του χρόνου.

«Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των τραπεζών πρέπει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο και ενέργεια στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το κατανοούν. Με την ανάκαμψη, μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα διορθωθεί, όμως δεν πιστεύουμε στους αυτόματους πιλότους», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Διευκρίνισε δε πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει λάβει μεγάλο αριθμό αιτήσεων από εταιρείες που ενδιαφέρονται να διαχειριστούν ή να αγοράσουν κόκκινα δάνεια και οι οποίες έχουν εμπειρία από την αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων σε Ισπανία, Κύπρο, Ιρλανδία και Ιταλία.

«Είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε περίπου έξι άδειες και υπάρχουν και άλλες στην αναμονή. Αυτά τα funds θα φέρουν και τη δική τους ρευστότητα στην ελληνική αγορά. Είμαι αισιόδοξος ότι οι στόχοι των κόκκινων δανείων θα επιτευχθούν», κατέληξε.

ΠΗΓΗ
http://www.cnn.gr/money/story/53993/stoyrnaras-ta-kokkina-daneia-den-tha-meiothoyn-me-ton-aytomato-piloto

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates