.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ-120 ΔΟΣΕΙΣ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας


Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ 120 ΔΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΝΕΙ 1 ΔΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ & ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 30% ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ 3,5 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ
Όποιος μπορεί να εξυπηρετήσει τα τρέχοντα δεν χρωστάει και, έτσι, δεν έχει ανάγκη τη 2η ευκαιρία και τη ρύθμιση των 120 δόσεων !!!



Να δοθεί επί τέλους η δυνατότητα στην αγορά να πληρώσει ότι μπορεί και όπως μπορεί !!!
Αλλιώς, οι 120 δόσεις του μηδέν θα φέρουν στα δημόσια ταμεία ξανά μηδέν !!!
Στα 120 Δις έχουν φτάσει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. 
Σε τι ύψος πρέπει να φτάσουν προκειμένου, κυβέρνηση και δανειστές, να αντιληφθούν την πραγματικότητα ;;;

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ - ΠΟΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΠΟΙΟΙ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ
Σχέδιο για να δοθεί «ανάσα» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και βιώσιμες επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.


Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη του οφειλέτη στην προωθούμενη ρύθμιση των 120 δόσεων θα είναι η συνέπεια στην εκπλήρωση των τρεχουσών υποχρεώσεών του. Κάθε περίπτωση θα είναι απολύτως προσωποποιημένη και θα εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η εισφοροδοτική και φοροδοτική ικανότητα.

Οσο μικρότερο αριθμό δόσεων (αρχής γενομένης από τις 12) επιλέξει ο οφειλέτης, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό μείωσης των προσαυξήσεων και των προστίμων. Αντίθετα, όσο μεγαλύτερος γίνεται ο αριθμός των δόσεων (έως και τις 120) που θα καθοριστούν, τόσο θα περιορίζεται το «κούρεμα».

Με το σχέδιο για τη «δεύτερη ευκαιρία» σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αγοράς, στους οφειλέτες του Δημοσίου έχει κατ’ αρχήν συμφωνήσει η τρόικα. Εάν δοθεί το οριστικό «πράσινο φως» στις διαπραγματεύσεις μετά τις 14 Νοεμβρίου, το σχέδιο θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αναλυτικότερα, κομβικό σημείο του σχεδίου είναι ότι σε κάθε περίπτωση οφειλέτη θα είναι απόλυτα προσωποποιημένη και θα εξετάζεται η εισφοροδοτική και φοροδοτική ικανότητά του προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες είναι οι ακριβείς δυνατότητες του ώστε να ενταχθεί στο σύστημα και να αποπληρώσει τις οφειλές του.

Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο οι μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφού υποβάλουν τη σχετική αίτηση θα πρέπει να αναμένουν την ανταπόκριση των πιστωτών τους.

Η αίτηση θα γίνεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι οφειλέτες αυτής της κατηγορίας είναι το έντυπο Ε1 της τελευταίας τριετίας ή πενταετίας καθώς και το έντυπο Ε 9 που θα απεικονίζει την ακίνητη περιουσία.

Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημα τότε θα θεωρείται ότι ο οφειλέτης δεν είναι βιώσιμος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κριτήρια βιωσιμότητας για τους μικρούς επιχειρηματίες θα είναι τόσο τα θετικά αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων όσο και ένα κριτήριο βασιζόμενο στο αριθμητικό αποτέλεσμα της διαίρεσης των συνολικών υποχρεώσεων τους προς τα ως άνω αποτελέσματά τους.

Ευνοούμενοι θα είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που στο παρελθόν είχαν αποκλειστεί από τον νόμο Δένδια, ο οποίος έβαζε όρια σχετικά με τον τζίρο.

Το σύστημα θα είναι απόλυτα αυτοματοποιημένο σ3ε όλα τα στάδια προκειμένου να μην υπάρχουν παράθυρα ευνοϊκής μεταχείρισης.

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/742974/eforia-tameia-deyteri-eykairia-me-120-doseis-gia-epaggelmaties-kai-epixeiriseis#ixzz4PAqfRAaM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates