.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΜΒΑ !!! ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ 84% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜμΕ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η μεγαλύτερη αποτυχία της οικονομίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις :
Έως το 84% των δανείων δεν εξυπηρετείται !!!

Όταν τα ποσοστά καθυστερήσεων φθάνουν στο 84% σε μια κατηγορία δανείων όπως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι προφανές ότι η οικονομία έχει αποτύχει
Η μεγαλύτερη αποτυχία του συστήματος και της οικονομίας αντικατοπτρίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Την 10ετία του 1980 οι πολιτικοί εκείνης της περιόδου έλεγαν ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Το ίδιο επιχείρημα επικράτησε και την 10ετία του 1990 και έτσι έμεινε η φράση «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας»….
Με την ανάπτυξη της πιστωτικής επέκτασης οι τράπεζες κάποια στιγμή αρχές της 10ετίας του 2000 εστιάστηκαν πέραν από τα καταναλωτικά δάνεια και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Δημιούργησαν ειδικά προϊόντα, είχαν υψηλά περιθώρια κέρδους λόγω επιτοκίων και γενικώς οι τράπεζες εστιάστηκαν στην ενίσχυση των μικρομεσαίες επιχειρήσεων.
Η ανοδική πορεία της οικονομίας παρέσυρε ανοδικά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όλο αυτό λειτούργησε ως αυτοτροφοδοτικός μηχανισμός… οι τράπεζες στήριξαν χρηματοδοτικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η κρίση που ξέσπασε είχε ως αποτέλεσμα μετά το 2010 να ξεκινήσει μια πορεία καταστροφής όπου τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη και επήλθε καταστροφή γενικευμένη οριζόντια παντού.
Ένας τομέας της οικονομίας που υπέστη καταστροφή, όπως αποδεικνύεται από την συμπεριφορά της εξυπηρέτησης των δανείων ήταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας κατέρρευσε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέρρευσαν και αυτό αποτυπώθηκε περίτρανα στην συμπεριφορά των μη εξυπηρετουμένων δανείων….
Τα NPEs (μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα δανείων) στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτινάχθηκαν στο 84% και αυτό το ποσοστό αποτελεί αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών.
Δηλαδή στα 10 δισεκ. δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα 8,4 δισεκ. εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης ενώ περίπου 75% είναι τα NPLs δηλαδή είναι μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Στα καταναλωτικά δάνεια επίσης ένας άλλος τομέας καταστροφής τα NPEs βρίσκονται στο 61%.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Τα στοιχεία από τις τράπεζες δείχνουν ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταδικάστηκαν σε αφανισμό καθώς λόγω των αδύναμων ταμειακών ροών και της περιορισμένης ρευστότητας, δεν είχαν δυνατότητες με ίδια μέσα να επιβιώσουν και έτσι όταν η οικονομία κατέρρευσε, παρασύρθηκαν στο χάος σχεδόν καθολικά οι περισσότερες εταιρίες… 
Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας κατέρρευσε όπως αποδεικνύει η συμπεριφορά των NPEs των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων…..
Όταν τα ποσοστά καθυστερήσεων φθάνουν στο 84% σε μια κατηγορία δανείων όπως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι προφανές ότι η οικονομία έχει αποτύχει και μαζί έχει παρασυρθεί στην ανυποληψία ο επιχειρηματικός κόσμος που βιώνει την αποτυχία και τις συνέπειες αλλά και οι τράπεζες που εγγράφουν μεγάλες ζημίες…
Ένα στοιχείο που πρέπει οπωσδήποτε να λεχθεί είναι ότι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν κρύβουν τα κέρδη τους… δεν έχουν οπότε δεν έχουν να δείξουν τίποτε, όντως έχουν καταστραφεί.

(Πρώτη Ενημέρωση: 00:31, Τρίτη 25 Οκτωβρίου)
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates