.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ + ΦΡΑΓΚΟΥ : ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΟ 200.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ MARFIN !!!

ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ (ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΡΟΛΟΪ) ΤΑ 75.000.000 ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ 200.000.000
Ένα ακάλυπτο δάνειο που είναι ικανό να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Σε δυσχερή θέση η αντίδικος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Γεωργία Τσατάνη !!!





Γράφει ο Πέτρος Παπαβασιλείου

Σοβαρές πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις, σε Ελλάδα και Κύπρο, αποκτά η ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς (Ελένη Ράϊκου) σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου και 14 στελεχών της τράπεζας Marfin. Η ιστορία εμφανίζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς άμεση εμπλοκή έχει και η -γνωστή για τις αντιδικίες της με τον Δημ. Παπαγγελόπουλο-, εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο, με αποτέλεσμα να ελέγχεται, πλέον, πειθαρχικά για την πράξη της αυτή.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγαν οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης. Αφορά δάνειο δάνειο ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ -περίπου τα διπλάσια από τα δάνεια Καλογρίτσα- που χορήγησε η Marfin χωρίς εξασφαλίσεις, κατά την εισαγγελική κρίση, στην επενδυτική εταιρεία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου. Το αρχικό δάνειο ήταν 75 εκατ. ευρώ, χορηγήθηκε στην κ. Φράγκου 2006, αλλά με τις αναχρηματοδοτήσεις έφθασε τα 200 εκατ. ευρώ.


Όπως προέκυψε από την έρευνα των δύο εισαγγελέων, το δάνειο δόθηκε στην εταιρεία IRF προκειμένου να αγοράσει μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, στον οποίο ανήκε η τράπεζα που χορηγούσε το δάνειο. Μάλιστα, φέρεται να δόθηκε χωρίς να υπάρχουν επαρκείς εξασφαλίσεις για την τράπεζα, ενώ μέχρι σήμερα εμφανίζεται να μην έχει αποπληρωθεί. Η «τρύπα» των 200 εκατ. ευρώ φαίνεται ως οφειλή στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία απορρόφησε τη Marfin. Η δίωξη που ασκήθηκε στον κ. Βγενόπουλο και τα στελέχη της τράπεζας αφορά την κατηγορία της απιστίας, ενώ στην κ. Φράγκου απαγγέλθηκε κατηγορία για ηθική αυτουργία στην απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, αφού αρχικά αφαίρεσε την υπόθεση από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, στη συνέχεια την έθεσε στο αρχείο. Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της κ. Τσατάνη. 

Βγενόπουλος: «Δεν έχω διαπράξει αξιόποινη πράξη. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ' εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας.

Όπως υποστηρίζει «η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση.

Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου».

«Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν» συμπληρώνει ο επιχειρηματίας. «Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

ΠΗΓΗ
http://www.fmvoice.gr/index.php/oikonomia/eidiseis/item/149788-o-epixeirimatias-i-efoplistria-kai-i-trypa-tis-peiraios

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates