.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ MEGA ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 30.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΩΣ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110.000.000 ΕΥΡΩ
Με οφειλές προς τις τράπεζες άνω των 120.000.000 ευρώ και με εκτιμήσεις ότι η ρευστοποίηση της περιουσίας του καναλιού θα τους επιστρέψει μόλις 70.000.000 ευρώ, ποιος θα πληρώσει πάλι τη ζημιά ;;;
Οι τραπεζίτες που έδιναν τα θαλασσοδάνεια με μόνη εγγύηση της ταινιοθήκες των ΜΜΕ θα λογοδοτήσουν ;;;














Σε τροχιά πτώχευσης οδηγείται το Mega καθώς οι μέτοχοι ουσιαστικά δεν έχουν ενδιαφέρον να εισφέρουν στην εταιρία και έχει χαθεί κάθε πιθανότητα η εταιρία να λάβει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Τις διαδικασίες της πτώχευσης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν οι μέτοχοι αλλά οι τράπεζες στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν ότι θα λάβουν ένα ικανοποιητικό τμήμα από τις απαιτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πτωχευτικός κώδικας δίνει τη δυνατότητα και τους πιστωτές να κινήσουν οι ίδιοι διαδικασίες πτώχευσης.Σήμερα οι οφειλές του Mega στις τράπεζες είναι της τάξεως των 120 εκ ευρώ (μαζί με τους τόκους που τρέχουν για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές) ενώ πάνω από 50 εκ ευρώ είναι
 οι υποχρεώσεις προς τρίτους εκ των οποίων το 80% περίπου αφορά σε προμηθευτές.

Οι τράπεζες υπολογίζουν ότι από την περιουσία του Mega εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες πτώχευσης μπορεί να ανακτηθεί ποσό της τάξεως των 70 εκ ευρώ εκ των οποίων 20 εκ ευρώ περίπου έχουν ήδη δεσμευτεί από τις τράπεζες και προέρχονται από την είσπραξη απαιτήσεων του καναλιού κατά τους προηγούμενους μήνες.

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι μπορούν να αντληθούν περί τα 30 - 35 εκ ευρώ από την ταινιοθήκη του σταθμού η οποία αποτιμάται στην τελευταία δημοσιευμένη οικονομική κατάσταση σε 69,5 εκ ευρώ με αναπόσβεστο υπόλοιπο 74,5 εκ ευρώ.Επίσης τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μπορεί να αντληθούν περί τα 15 εκ ευρώ από την ρευστοποίηση άλλων περιουσιακών στοιχείων του καναλιού όπως οι απαιτήσεις έναντι πελατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο εκκαθάρισης εν λειτουργία υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί αγοραστής που θα προσφέρει χρήματα τα οποία θα υπερκαλύψουν τα κεφάλαια που μπορούν να αντληθούν από την τμηματική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του καναλιού. Αυτό δεν είναι απίθανο να συμβεί εφ όσον λάβουν άδεια νέοι παίκτες στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη και επιθυμεί να αποκτήσει έτοιμο κανάλι χωρίς τα βάρη του παρελθόντος. 

Μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε διέξοδο και στους 500 εργαζόμενους στο Μεγάλο Κανάλι οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να βρεθούν άμεσα χωρίς εργασία, χωρίς αποζημιώσεις αλλά και χωρίς να έχουν λάβει τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών.
Σε περίπτωση πτώχευσης πάντως οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν πολλά καθώς η νομοθεσία δίνει προτεραιότητα στις τράπεζες.Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι δεν αποκλείεται τουλάχιστον τα δεδουλευμένα σε περίπτωση πτώχευσης να καταβληθούν από έναν εκ των μεγαλομετόχων του καναλιού.


πηγη: bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates