.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΗΣ JETOIL ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013 !!!

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ & ΚΟΨΙΜΟ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗ JETOIL
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου κατέθεσε η Jet Oil !!!




Οι φόβοι που επικρατούσαν για νέο "κανόνι" στην αγορά καυσίμων επιβεβαιώνονται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία Jet Oil κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου.

Η αίτηση κατατέθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις 9 Ιουνίου και θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, ενώ την επόμενη μέρα η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία εμφανίζει υψηλό δανεισμό, τον οποίο όπως επισημαίνει στην αίτησή της αδυνατεί να εξυπηρετήσει, αφού οι συνθήκες κρίσης στην αγορά έχουν προκαλέσει ταμειακή αδυναμία.



Σημειώνεται ότι η εταιρεία η οποία πριν μερικά χρόνια είχε σημαντικό μερίδιο αγοράς, με περισσότερα από 500 πρατήρια, έχει περιορίσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα την παρουσία του σήματός της, ενώ εδώ και αρκετές εβδομάδες κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συνεχίσει την τροφοδοσία του δικτύου της.

Να σημειωθεί ότι η αγορά καυσίμων έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια πρωτόγνωρη κρίση με σημαντική υποχώρηση της αγοράς κατανάλωσης, που έχει έρθει ως αποτέλεσμα τόσο του περιορισμού του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών όσο και της υπέρμετρης αύξησης της φορολογίας.

Τα τελευταία χρόνια τα καύσιμα αποτέλεσαν την εύκολη λύση μέσω της αύξησης των ειδικών φόρων, ώστε να καλυφτούν οι τρύπες στον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του κλάδου στην εγχώρια αγορά να καταγράψουν σημαντική πτώση.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην αγορά είναι ότι κατά την περίοδο της κρίσης εκτιμάται ότι έκλεισαν πάνω από 2,5 χιλ. πρατήρια.

ΠΗΓΗ
http://www.popek.gr/index.php/el/news/3052-aitisi-ypagogis-sto-arthro-99-tou-ptoxeftikoy-dikaiou-katethese-i-jet-oil

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates