.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ !!! Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΗΜΑ !!!

ΑΚΟΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ;;;
Η αξία των χρηματοπιστωτικών προϊόντων, που είναι γνωστά ως παράγωγα, ανέρχεται, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, σε τουλάχιστον 630 τρις !!!
 



Οι πολυάριθμες προβλέψεις των οικονομικών δεικτών και της πορείας των διεθνών αγορών που δημοσιεύονται καθημερινά σχολιάζουν τις λεπτομέρειες της διεθνούς οικονομίας, αλλά σπανίως την ουσία. Η οποία μπορεί να συνοψιστεί σε ένα γράφημα με στοιχεία από οργανισμούς όπως η Τράπεζα της Αγγλίας, οι Financial Times και το Bloomberg.

Τα διεθνή χρέη, κρατικά και μη, ανέρχονται σε περίπου 200 τρις. δολάρια. Ως αντίκρισμα υπάρχει το χρυσάφι (αξίας 7,8 τρις. διεθνώς), το ρευστό χρήμα και οι καταθέσεις παντός είδους (8.2 τρις.). Ακόμη και αν προστεθεί στο αντίκρισμα η αξία της διεθνούς αγοράς ακινήτων (13,6 τρις.), το συγκριτικά αμελητέας αξίας ασήμι (14 δις.) και η εκτίμηση της (αμφιβόλου) αξίας των διεθνών χρηματιστηρίων (70 τρις.), το διεθνές χρέος είναι υπερδιπλάσιο της συνολικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων.

ΒΟΜΒΑ !!! ΦΩΤΙΑ & ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

ΣΧΕΔΙΟ ΦΩΤΙΑ & ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ 

Οργανωμένοι Χρυσαυγίτες, μαζί με χούλιγκαν του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, θα εκλέξουν την Κυριακή το νέο Πρόεδρο της ελληνικής κεντροδεξιάς(;;;) !!!
Ετοιμάζονται τάγματα εκλογικής εφόδου με στόχο τους 60.000 σταυρούς !!!





ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ-ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ !!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του RedPepperNews.gr άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε τον τέως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και βασικό διεκδικητή για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές που αναμένεται (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) να διεξαχθούν αύριο (Κυριακή 20/12),Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι κάμερα ασφαλείας κατέγραψε επίσκεψη στην κατοικία του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής», Νίκου Μιχαλολιάκου, των κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Ανδρέα Παπαμιμίκου και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου!

ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ !!!


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 250.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS META THN 15η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



ΕΡΧΕΤΑΙ 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!




Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και θέλουν να ξαναμπούν σε αυτή πληρώνοντας τις οφειλόμενες δόσεις τους, σχεδιάζει να δώσει το Υπουργείο Εργασίας, με κύριο στόχο να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση στα έσοδα των Ταμείων.

Το σχέδιο δίνει τη δυνατότητα να ξαναμπούν στις 100 δόσεις οφειλέτες που έχασαν την τελευταία ρύθμιση, με την προϋπόθεση βεβαίως να αποδείξουν ότι έμειναν εκτός για λόγους οικονομικής αδυναμίας ή για λόγους που οφείλονται σε επανυπολογισμό δόσεων που πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων, όπως και εξαιτίας δυσκολιών από τα capital controls.

ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΝΔ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ !!! "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ VW !!!

ΟΥΤΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΣ
Κανονικοί απόγονοι των ηττημένων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου !!!
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της VW !!!
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μιλάνε για οικουμενική κυβέρνηση και για εθνική διαπραγάτευση. Τι όμως να διαπραγματευτούν αυτοί οι άθλιοι υπάλληλοι των γερμανικών λόμπι στις Βρυξέλλες ;;; 
Όσοι είχατε ακόμη απορίες για το ζήτημα της μη διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ σας τις έλυσαν όλες !!!



Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπαν «ΟΧΙ» στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις ευθύνες της Κομισιόν και των κρατών για το σκάνδαλο της Volkswagen. 

Η Μαρία Σπυράκη απείχε, λέγοντας ότι το θέμα πρέπει πρώτα να εξεταστεί “επιστημονικά και τεχνικά” και εν συνεχεία το πόρισμα να κατατεθεί στην Ευρωβουλή.


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ !!!

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΔΟΞΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σε εκκαθάριση και η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου !!!




της Νένας Μαλλιάρα

Μία ακόμη συνεταιριστική τράπεζα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, θα αποτελεί παρελθόν από αύριο Παρασκευή, καθώς θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση μετά την αποτυχία της να συγκεντρώσει τα 17,8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για την αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η τράπεζα συγκέντρωσε μόλις 400.000 ευρώ και ήταν προφανές από την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε έληγε και η προθεσμία της ΑΣΚ (Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου), ότι δεν θα έπιανε τον στόχο. 


ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ !!!

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004
Ο Πολάκης βγάζει στη σέντρα και τους υπουργούς Υγείας Καραμανλή, ΓΑΠ, Παπαδήμου, Σαμαρά & Βενιζέλου, για το μεγάλο φαγοπότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ !!!


Ποσό 1,260 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 960 εκατ. μετά τον Σεπτέμβριο, δίνεται στο σύστημα Υγείας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επίσης ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι έδωσε ήδη εντολή ο διαχειριστικός έλεγχος για το ΚΕΕΛΠΝΟ θα επεκταθεί έως και το 2004, καθώς ο έλεγχος που έγινε αφορούσε την περίοδο 2012-2014.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας καταγγέλλει ότι 1,6 εκατ. ευρώ δόθηκαν παρατύπως, καθώς αφορούσε κοινωνικά μηνύματα που μεταδίδονται δωρεάν.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα είχε ύψος 9.762.000 ευρώ, εκ των οποίων συμβολαιοποιήθηκαν τα 4.575.000 ευρώ και πληρώθηκαν 3.026.000 (και εξ αυτών τα 1,6 εκατ. παρατύπως).

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΕΛ.ΑΣ, ΤΑΙΠΕΔ, ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εντοπίστηκαν περίεργες αποκλίσεις στα παραστατικά δαπανών που έχουν υποβάλει 30 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης !!!










Περίεργες αποκλίσεις στα παραστατικά δαπανών που έχουν υποβάλει 30 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης αλλά και στα στοιχεία που συνέλεξαν δειγματοληπτικά οι υπηρεσίες του, εντόπισε το ΓΛΚ και πλέον το λόγο θα έχει ειδική ομάδα ελεγκτών που θα «ξεσκονίσουν» τα βιβλία όλων των φορέων, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Αστυνομία!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 70.000 ΕΥΡΩ !!!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μαζικές κατασχέσεις σε όσους χρωστούν φόρους άνω των 70.000 ευρώ !!!




Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενεργοποιώντας τις διατάξεις, στις οποίες συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές και ψηφίστηκαν από τη Βουλή, στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου, έρχεται να σημάνει κώδωνα μαζικών, αυτοματοποιημένων και με συνοπτικές διαδικασίες κατασχέσεων σε όσους χρωστούν φόρους υψηλότερους των 70.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει το Εuro2day.gr, με απόφαση του αναπληρωτή ΓΓΔΕ κ. Μπάκα, η οποία δημοσιεύθηκε με σημαντική καθυστέρηση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (έχει υπογραφεί από τις 2 Δεκεμβρίου και το Μνημόνιο όριζε εφαρμογή του μέτρου από τον Οκτώβριο) περιγράφεται η διαδικασία με την οποία το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί να «βάλει χέρι» στις τραπεζικές καταθέσεις όσων χρωστούν πολλά λεφτά στην εφορία, κάνοντας αρχή από τους οφειλέτες με χρέη άνω των 70.000 ευρώ.

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε τρία βήματα:

ΣΑΜΑΡΑΣ+ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ !!!

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Σαμαράς – Βενιζέλος: Δώστε μας ένα κόμμα να κυβερνήσουμε !!!
                      


Τις τελευταίες ημέρες το δίδυμο «Σαμαράς – Βενιζέλος» φρόντισε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του, σε διαφοροποίηση με την «επίσημη γραμμή» των κομμάτων τους.

Ο μεν Σαμαράς με εκτενές άρθρο του βγήκε να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησής του, εμφανίζοντας τον εαυτό του ως τον μόνο που μπορεί να είναι επικεφαλής «του κινήματος των μεταρρυθμίσεων», οι οποίες όπως λέει είναι και το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα. Σε συνέντευξή του επίσης απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι σήμερα τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν και όσα λέγονται είναι ευφάνταστα σενάρια.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ !!! ΓΥΑΛΙΑ-ΚΑΡΦΙΑ !!!

ΑΚΙΝΗΤΟΙ & ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ & ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΣΕΚΙΟΥΡΗΤΑΔΕΣ
Είναι οι ίδιοι άνρωποι που βρίζουν, χλευάζουν και πετάνε έξω με τις κλωτσιές, τον μεμωνομένο πολίτη που διαμαρτύρεται για τα εγκλήματα που διαπράττει η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ, κατά της προσωπικότητας και της περιουσίας του !!! 



4-5 μόλις αποφασισμένοι πολίτες, ξεφτίλισαν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, που είναι ο ιδιοκτήτης-μέτοχος της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ !!!
Ας συνέλθουν λοιπόν, κύβέρνηση, τραπεζίτες και δανειστές, πριν βίντεο σαν αυτό αποτελούν την καθημερινότητα των δελτίων ειδήσεων.
Είναι μέχρι να πάρει χαμπάρι ο κοσμάκης, πόσο εύκολη υπόθεση είναι η διάλυση του συστήματος.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ 4 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΚΟ !!!

Η ΜΚΟ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ 609.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 300.000
Στη Βουλή η δικογραφία για να ελεγχθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου ως Υπουργού Εξωτερικών της περιόδου 2000-04 καθώς και του αρμόδιου υφυπουργού για τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο !!!!














Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών το διάστημα 2001-2002, για παράνομη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ με ποσό 609 χιλιάδες δολάρια που εμφανίζονταν να διατίθεται για βοήθεια στη Σερβία.

ΔΩΣΕ ΧΟΡΤΟ ΣΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ YANIS !!! ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΩΡΑ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Αντιλαμβανόμενος τον θόρυβο που θα ξεσπάσει όταν όλοι δουν τις δηλώσεις που είχε κάνει... μια εργάσιμη εβδομάδα πριν κλείσουν οι τράπεζες, ο Γιάνης Βαρουφάκης αντέδρασε μέσω twitter: «Η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες στο πλαίσιο πραξικοπήματος. Η αγωνία των τροϊκανών (εξ&εσ) να μου χρεώσουν το κλείσιμο τους με τιμά ιδιαίτερα».




Δεν υπήρξε ποτέ κανένα πραξικόπημα !!!
Τις τράπεζες τις έκλεισε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, με απόφαση της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Ευστάθειας του ΥΠΟΙΚ, της οποίας ήταν Πρόεδρος, υποκύπτοντας - δηλ. σκύβοντας στα 4 -  στις πιέσεις Στουρνάρα και τραπεζιτών !!!

Ο πρώτος τον απείλησε ότι θα παραιτηθεί αν δεν εφαρμόζονταν άμεσα τα capital controls, ενώ οι τραπεζίτες απαίτησαν να κλείσουν οι τράπεζες για λόγους ασφαλείας, φοβούμενοι ότι οι πολίτες, με ανοικτές τις τράπεζες με capital controls, θα έκαναν γυαλιά καρφιά τα καταστήματα σε όλη την επικράτεια.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΟΡΤΟ YANIS !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_568.html



ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ, ΑΚΥΡΩΣΙΜΟΙ ΑΛΛΟΙ 20 ΦΟΡΟΙ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ & ΑΛΛΟΥΣ 20 ΦΟΡΟΥΣ
Η απόφαση – βόμβα του ΣτΕ για τις αντικειμενικές αξίες μπορεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό και για το λόγο αυτό στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίες με τους υπηρεσιακούς παράγοντες !!!



Στόχος και αντικείμενο των συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών είναι να βρεθεί η νομική απάντηση στην απόφαση του ΣτΕ ώστε να αποτραπεί η οποιαδήποτε ανάγκη για επιστροφή χρημάτων, καθώς και ο τυχόν περιορισμός της εισπραξιμότητας των επόμενων δόσεων που θα προκύψει από επιχειρήματα που θα αναπτυχθούν για ακύρωση του ΕΝΦΙΑ.   

Όμως, από την απόφαση του ΣτΕ δεν εγείρεται ζήτημα μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για άλλους είκοσι φόρους οι οποίοι υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές τιμές, πράγμα που σημαίνει ότι και στον υπολογισμό αυτών των φόρων μπορεί να προκύψει ακυρότητα.   

Οι 20 φόροι που επηρεάζονται από τις αντικειμενικές αξίες :

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ: ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ
Τι περιλαμβάνει η απόφαση του ΥΠΟΙΚ για τη διευθέτηση οφειλών από δάνεια πρώτης κατοικίας !!!




Τα κριτήρια και το ύψος της συμμετοχής του Δημοσίου στην αποπληρωμή του σχεδίου διευθέτησης οφειλών των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενο στεγαστικό δάνειο, που ανήκουν στις "ευπαθείς" ομάδες !!!


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2723) η απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας για τον καθορισμό των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τον χρόνο υποβολής τους, τους φορείς, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης των δικαιούχων, τη σύμπραξη με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 9 του Ν. 3869/2010 (νόμος Κατσέλη), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 του Ν. 4346/2015, και ισχύει.

Σκοπός της απόφασης είναι η εξειδίκευση των διατάξεων για τα κριτήρια και το ύψος της συμμετοχής του Δημοσίου στην αποπληρωμή του σχεδίου διευθέτησης οφειλών των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενο στεγαστικό δάνειο που ανήκουν στις "ευπαθείς" ομάδες καθώς τα κριτήρια προσδιορισμού της ελάχιστης συνεισφοράς του οφειλέτη.
Από την απόφαση προκαλείται συνολική δαπάνη μέχρι ποσού ύψους 100.000.000 ευρώ σε βάρος του προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η οποία θα αντιμετωπιστεί με μεταφορά πιστώσεων από το αποθεματικό.

Ποιους οφειλέτες αφορά :

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΖΟΥΝ & ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ε.Ε.Τ.Ε. αριθμ. πράξης 54/15.12.2015 :

Διαδικασία και κριτήρια προσδιορισμού της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη και του ποσού που θα ελάμβαναν οι πιστωτές σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης στο πλαίσιο της διαδικασίας του άρθρου 9 παρ. 2 Ν. 3869/2010 (Διαδικασία και κριτήρια προσδιορισμού της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη και του ποσού που θα ελάμβαναν οι πιστωτές σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης στο πλαίσιο της διαδικασίας του άρθρου 9 παρ. 2 Ν. 3869/2010) 



Πως θα υπολογίζεται το ποσό των δόσεων για όσους εντάξουν τα κόκκινα δάνεια στον Νόμο Κατσέλη από το 2016 

Την διαδικασία και τα κριτήρια προσδιορισμού της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη και του ποσού που θα ελάμβαναν οι πιστωτές σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης στο πλαίσιο της διαδικασίας που ορίζει ο Νόμος Κατσέλη για την προστασια και την ρύθμιση των κόκκινων δανείων καθθορίζει απόφαση που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αφού έλαβε υπόψη: α) τα άρθρα 55Α και 55Γ του καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, β) το ν. 3869/2010 «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α' 130), και ιδίως τις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 3 και 9 παρ. 2 αυτού, όπως ισχύουν, καθώς και τη διάταξη του άρθρου 14 παρ. 11 ν. 4346/2015 (ΦΕΚ Α' 152), γ) τις βέλτιστες πρακτικές για την αξιολόγηση της ικανότητας αποπληρωμής οφειλών που ακολουθούνται από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ιδίως για την εκτίμηση της ικανότητας δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις προς πιστωτικά ιδρύματα (σχετικές και οι κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών EBA/GL/2015/11/19.8.2015 και η γνώμη αυτής ΕΒΑ/Ορ/2015/09/1.6.2015), καθώς και την ανάγκη ανάπτυξης και υιοθέτησης εκτιμητικών μεθοδολογιών και δεικτών εναρμονισμένων με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα για τον εν γένει προσδιορισμό της αξίας ακινήτων και ιδίως αυτών που χρησιμεύουν ως κατοικίες, δ) ότι από τις διατάξεις της παρούσας Πράξης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζει: Να ορίσει τη διαδικασία και τα κριτήρια προσδιορισμού της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη και του ποσού που θα ελάμβαναν οι πιστωτές του σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας του άρθρου 9 παρ. 2 ν. 3869/2010, όπως ισχύει, ως ακολούθως: 

ΤΑ DISTRESS FUNDS ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΦΑΓΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Μετα τις αποκαλύψεις για το σχέδιο διάλυσης τραπεζών σε συνεργασία με distress funds !!!




Θρυαλλίδα εξελίξεων και ανακατατάξεων στο τραπεζικό σύστημα αναμένεται να αποτελέσουν οι αποκαλύψεις για τη δράση στελεχών ελληνικών τραπεζών σε συνεργασία με ξένα επιθετικά distress funds. 


Το σκηνικό της πολυπαραγωγικής σύγκρουσης ESM, DG Comp, κυβέρνησης και τραπεζιτών είχε εγκαίρως σκιαγραφήσει το sofokleousin.gr από τις 21 Οκτωβρίου. Το ζήτημα όμως φαίνεται ότι είναι πολύ βαθύτερο φτάνοντας μέχρι και την προσχεδιασμένη κατάρρευση συστημικών τραπεζών με στόχο τον βανδαλισμό των περιουσιακών τους στοιχείων από funds και την ανατροπή του πολιτικού status quo. Υπ αυτό το πρίσμα μόνο τυχαία δεν είναι η διαρκής εκμετάλλευση, από την πλευρά των εταίρων, του ζητήματος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ακόμα και στη συζήτηση για το προσφυγικό καθώς και σε κάθε φάση της διαπραγμάτευσης

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΕΚΑΘΛΗΤΕΣ !!!

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ & ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ !!!


ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ !!!

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 
Ελλείψει ασθενοφόρων που ήταν ακινητοποιημένα εξαιτίας μηχανικών βλαβών, αποφάσισαν να μεταφέρουν φορτωμένη στη καρότσα αγροτικού 50χρονη αγρότισσα που έσπασε το πόδι της !!!
Με 3,5 ώρες καθυστέρηση ήρθε ασθενοφόρο !!!















Τις τραγικές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος υγείας φέρνουν στο φως ένα τραγικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε χθες στο Πλωμάρι της Λέσβου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ UBS !!!

ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ UBS ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Η UBS διέθετε ειδικό υπεράκτιο τμήμα ειδικά για τους Έλληνες πελάτες που ήταν, από άποψη πλούτου, ένα από τα μεγαλύτερα των ευρωπαϊκών χωρών !!!













Οι πλούσιες Ελληνίδες σύζυγοι είχαν την ευκαιρία να παρίστανται σε πολυτελείς εκδηλώσεις που διοργάνωνε γι' αυτές η UBS. Στόχος της τράπεζας ήταν η καλή πελατεία, τα μεγάλα τζάκια, οι πάμπλουτοι επιχειρηματίες και τα golden boys της αγοράς να μεταφέρουν το σύνολο του πλούτου τους στην τράπεζα.

61.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΤΟΞΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΕΚΔΙΔΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΙΚΑ !!!

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
Όσοι ασφαλισμένοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ από 1η Σεπτεμβρίου 2015 και στο εξής η έκδοση απόφασης θα γίνεται με επιφύλαξη ως προς το χορηγούμενο ποσό !!!
Οι ασφαλισμένοι – υποψήφιοι συνταξιούχοι θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση !!!













Σε δύο νέες "κατηγορίες" θα χωρίζονται πλέον οι συντάξεις του ΙΚΑ. Εκείνες που θα εκδίδονται "ανεπιφύλακτα" και εκείνες που θα εκδίδονται με … επιφύλαξη.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ "ΝΤΟΥ" ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΝΤΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 
Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη !!!


Διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποίησαν νωρίτερα μέλη σωματείων και κινημάτων στην αίθουσα όπου διεξάγονταν πλειστηριασμοί, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Κρατώντας δύο πανό και φωνάζοντας συνθήματα διέκοψαν τη διαδικασία που εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη. Το πρώτο πανό έγραφε «Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη» και το υπέγραφε η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, ενώ το δεύτερο ήταν της Εναλλακτικής Πρωτοβουλία Δικηγόρων, συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και έγραφε «Όχι στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας».

ΧΑΘΗΚΑΝ 24.674 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ !!!

ΡΕΚΟΡ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Μια στις δύο νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία !!!













Οι περισσότερες θέσεις απασχόλησης από το Νοέμβριο του 2013 χάθηκαν το Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη".

ΦΟΡΟΥΣ 6,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ !!!

ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΔΗ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, δόσεις χρεών, δόση αναδρομικής φορολόγησης επιχειρήσεων κτλ πρέπει να πληρωθούν μέχρι τέλη Δεκέμβρη !!!











Τα αδύνατα-δυνατά πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν μέχρι τέλος του μηνός τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια ευρώ για φόρους, εκ των οποίων τα 2/3 θα τα επωμιστούν τα νοικοκυριά που περιμένουν να εισπράξουν τον 14ο μισθό ή κάποια επιπλέον έσοδα από τον τζίρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς για να τα φέρουν βόλτα.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!!
Πιο υπερβατικός, πεθαίνεις !!!




ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ;;;

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2008 & ΜΕΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ
Εισβολή του Ρουβίκωνα στα γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι !!!
Τα έσπασαν όλα και έφυγαν !!!



Υπάλληλος τραυματίσθηκε όταν τρόμαξε κατά την εισβολή και λιποθύμησε
- Μπήκαν στα γραφεία και έσπασαν με σφυριά υπολογιστές, καρέκλες και γραφεία
- Έφυγαν και ακολούθησε καταδίωξη και έγιναν 7 προσαγωγές
Την εισβολή στο ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Σεπτέμβριο θύμιζε αυτό που έγινε σήμερα το πρωί στα γραφεία του Τειρεσία στην οδό Αλαμάνας στο Μαρούσι. 
Η εισβολή από μέλη του Ρουβίκωνα, έγινε λίγο μετά τις εννιά. Κατά την εισβολή των αγνώστων υπήρξε και τραυματισμός ενός ατόμου. Ήταν μια υπάλληλος η οποία τρόμαξε από την βίαιη εισβολή, λιποθύμησε και πέφτοντας χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ !!!

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ * ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ & ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 
Τρύφων Αλεξιάδης: Τέλος στις υπέρογκες τραπεζικές χρεώσεις στις ηλεκτρονικές συναλλαγές !!!



Σε ρητές συστάσεις προς τις τράπεζες να μειώσουν τις μεγάλες και παράλογες χρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, προχώρησε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Με γνώμονα την προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μέσω της επέκτασης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ο αρμόδιος υπουργός, απηύθυνε σαφές μήνυμα προς τις τράπεζες να ευθυγραμμιστούν με τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις χρώσεις. Πρέπει να γίνουν λογικές όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη».

ΝΕΟ ΣΟΚ !!! Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΜΟΛΙΣ 625,54 ΕΥΡΩ !!!

ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ
Κατασχέθηκε σπίτι ανέργων Βολιωτών, για οφειλή μόλις 625,54 ευρώ !!!

Και το τραγικότερο όλων είναι ότι, με το νέο ΚΠολΔ, το πλειστηρίασμα θα πάει κατά προτεραιότητα, κατά 60%, στις τράπεζες, για την εξόφληση των κόκκινων δανείων τους !!!




Το σπίτι της κινδυνεύει να χάσει μία οικογένεια ανέργων από το Βόλο, μετά από αναγκαστική κατάσχεση περιουσίας στην οποία προχώρησε η Εφορία για οφειλή ύψους 625,54 ευρώ. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Μαγνησίας, στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Μαγνησίας καταγγέλλει, σε όλους τους εργαζόμενους, την κοινοποίηση, με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2015, από δικαστικό επιμελητή του Βόλου, έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, σε οικογένεια άνεργων εργατών, για οφειλές στην ΔΟΥ Βόλου. Οι οποίοι παρά το ότι είναι μακροχρόνια άνεργοι δεν παίρνουν κανένα επίδομα ανεργίας.

Το ποσό του φόρου για το οποίο η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτου είναι 519,38 ευρώ και οι προσαυξήσεις 106,16, το σύνολο 625,54 (!!!) και προέρχεται από μη καταβολή ΕΤΑΚ –ΕΕΤΗΔΕ και ΕΝΦΙΑ προηγούμενων χρόνων. 

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ, ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Η νέα νομοθεσία δεν αποτελεί λύση για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, αφού αυτά θα μπορούν ακόμη και να μεταπωληθούν, σε εξευτελιστικά τιμήματα, σε τρίτους, δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα χρειαστούν νέες ανακεφαλαιοποιήσεις για τις τράπεζες και, τέλος, αντανακλά την αποτυχία της διαπραγμάτευσης και της διαχρονικής διαχείρισης της κρίσης, από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, από το 2007 μέχρι και σήμερα !!!
Δεν τα λέμε μόνον εμείς. Συμφωνούν μαζί μας όλοι όσοι γνωρίζουν καλά τραπεζικά γράμματα !!!





Και Εγεννήθη Το Πρώτο Χρηματιστήριο «Κόκκινων» Δανείων Στην Ελλάδα

Ήταν 9 Μαρτίου του 2000 όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης, ενημέρωνε από το Ζάππειο Μέγαρο τους Έλληνες ότι «το 2001, η δραχμή, το νόμισμά μας … μετατρέπεται σε ΕΥΡΩ … μπαίνουμε στην ΟΝΕ με το σπαθί μας. Οι κόποι, οι προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού «πιάσαν τόπο» … τελειώνει οριστικά η εικόνα μιας Ελλάδας μικρής και ανασφαλούς.. κάθε Έλληνας πολίτης κερδίζει από την ένταξη… σε ασφάλεια και σιγουριά για τον ίδιον, σε καλύτερες ευκαιρίες και δυνατότητες για τα παιδιά του».

ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ UBS !!!




Η λίστα "φοροδιαφυγής" της αστικής υψηλής μεσαίας τάξης

Του Παναγιώτη Στάθη

Δυο σχετικά γνωστοί ηθοποιοί με καταθέσεις από περίπου 1,5 εκατ. έκαστος (μια γυναίκα και ένας άνδρας με κυρίως τηλεοπτική καριέρα), αρκετοί δικηγόροι και γιατροί με υψηλά ποσά και επιχειρηματίες (ένας από αυτούς με καταθέσεις 12 εκατ.) ταυτοποιούνται μέχρι στιγμής από τις εισαγγελικές αρχές μετά την διήμερη έφοδο στην αντιπροσωπεία της UBS στην Ελλάδα την περασμένη βδομάδα για τη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας.

ΕΝΦΙΑ: ΒΟΜΒΑ ΣτΕ !!! ΑΚΥΡΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΛΟΓΩ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ !!!

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΣτΕ: Άκυρες οι αντικειμενικές αξίες άκυρος και ο ΕΝΦΙΑ !!!






Την ουσιαστική ακύρωση του ΕΝΦΙΑ που υπολογίστηκε με τις αντικειμενικές αξίες του 2007, προχωρεί εμμέσως το Συμβούλιο Επικρατείας, αφού με απόφασή του μετά από διάσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ, δίνει εντολή στην κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει προς τα κάτω τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Το δικαστήριο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , στην απόφαση το σκεπτικό της οποίας θα δημοσιευθεί αύριο το μεσημέρι, αποφαίνεται πως οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν για τα ακίνητα από το 2007 πρέπει να αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω (αναδρομικά ) από την 21η Μαΐου 2015. Κι αυτό γιατί όλες οι κυβερνήσεις από το 2009 και μετά παρέλειψαν όπως είχαν υποχρέωση να τον αναπροσαρμόσουν ανά διετία.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ !!!

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ
Στον «ξαφνικό θάνατο» των 100 δόσεων για όσους δημιουργούν νέα χρέη αναφέρθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο του Star.
«Αυτή η κυβερνητική απόφαση θα είχε νόημα αν ήμασταν σε συνθήκες οικονομικής ομαλότητας, αν όλα πήγαιναν καλά», σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.




Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ & ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΛΑ, ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΣ !!!

ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ !!! ΟΛΑ ΕΠΙ 2 !!!
Δικαιούται και δωρεάν εξέταση προστάτη, και πλαστική στα βυζιά, και φάρμακα για το AIDS, και ζαρτιέρες, και ανατομικά σουτιέν και στρινγκ !!!
Είναι φυσιολογικός, διαφορετικός και μέσα στην καύλα.
Ενώ εσύ που τον βλέπεις και σούρχεται εμμετός, είσαι απλά ΑΝΩΜΑΛΟΣ !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS !!!

ΓΕΜΙΣΑΝ ΚΟΡΑΚΙΑ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Στρατοπέδευσαν γύρω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία !!!



Κατά δεκάδες φθάνουν οι εκπρόσωποι των κερδοσκοπικών στη χώρα μας – τα «κοράκια» όπως τα γνωρίζει ο λαός μας – καραδοκώντας να… αρπάξουν τα «κόκκινα» δάνεια των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

Η πρώτη άφιξη -σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου – έγινε από δέκα στελέχη μίας ξένης εταιρείας και έχουν ήδη εγκατασταθεί σε γραφεία στην περιοχή των Αμπελοκήπων και μάλιστα κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Πέρα από τα 10 πρώτα άτομα, έφτασαν και άλλα 50 άτομα από άλλες εταιρείες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν κόκκινα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες.

ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ
Ο ΥΠΟΙΚ υιοθέτησε τη ρητορική προηγούμενων κυβερνήσεων περί «μπαταχτσήδων» και ομολόγησε ότι "..... μπορεί να μην προστατεύουμε όσους πρέπει ....." !!!
 



ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Προανήγγειλε και νέους «επώδυνους συμβιβασμούς» για τα κόκκινα δάνεια - Σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις Σταθάκη ότι για στεγαστικά α' κατοικίας, καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα υπάρξει μέγιστη προστασία - Και κόντρα του υπουργού με Παφίλη για τον... Μαρξ. Διαπραγμάτευση, που μπορεί να καταλήξει σε επώδυνους συμβιβασμούς για τους δανειολήπτες στεγαστικών πρώτης κατοικίας, καταναλωτικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή.

ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΟΙ ΔΑNΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

Γράφει ο Γιάννης Κυριακόπουλος


ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS
H τιτλοποίηση έγινε μέσω του SPV (Special Purpose Vehicle) "GRYFONAS" με έδρα το Λουξεμβούργο, επί Υπουργίας Αλογοσκούφη.. Κατόπιν τα τιτλοποιημένα δάνεια διετέθησαν μέσω τριών brokers στα Χρηματιστηρια Μ.Βρετανίας, Ολλανδίας και Ιρλανδίας... Γύρω στα τέλη του 2012, κι ενώ οι τιμές των Ελληνικών -εν γένει- τίτλων ήταν περί το 25-35%, επίμονος επενδυτής συγκέντρωσε με discount όλη την προσφορά, καθώς η μεγάλη διασπορά των δανείων, οι ελάχιστες- τότε- επισφάλειες και κυρίως η ελκυστικότατη αμοιβή του servicer ΤΠΔΑ, καθιστούσαν την επένδυση εξαιρετικά ελκυστική.
Από τις πληροφορίες μου, νομίζω ότι η Goldman Sachs είναι ο τελικός αγοραστής....



Σε ομηρία χιλιάδες δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων !!!

Της Νένας Μαλλιάρα

Το παράδοξο να αποκλείονται από ρυθμίσεις των δανείων που έχουν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και να κινδυνεύουν με πλήρη "αποξένωση" από το δάνειό τους, αντιμετωπίζουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΡΕ ΑΛΕΞΗ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ;;;

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Και αυτό μπορείς να το κάνεις μέσα από το ισχύον, συστημικό ευρωπαϊκό πλαίσιο, χωρίς να ψεκάζεσαι με τις χίμαιρες του Βαρουφάκη !!! 
Σας κυνηγάει ακόμη το σύνδρομο της Βάρκιζας !!!
Ενώ είστε στην κυβέρνηση, συνεχίζετε να παίζετε με όρους καφενείου της Πλατείας Εξαρχείων !!!
Ξεκίνα άμεσα περιοδείες για καφέ στο Σύνταγμα και στο Κολωνάκι !!!



Τσίπρας: Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη όταν είσαι μόνος σου !!!

Προβληματισμένος για το μέλλον της Ε.Ε. εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην New York Times o Αλέξης Τσίπρας, ενώ υποστηρίζει πως οι Βρυξέλλες είναι το βασίλειο της γραφειοκρατίας.

ΒΙΝΤΕΟ: ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;;
Εξηγήστε στα νούμερα που βγαίνουν στα κανάλια τι ακριβώς έχουν ψηφίσει, πρώτον για να επιχειρηματολογούν αξιοπρεπώς και, δεύτερον, για να είναι σε θέση να αντιληφθούν τι λένε οι συνομιλητές τους, ειδικά όταν προσπαθούν να τους βοηθήσουν να μη γίνονται ρεζίλι !!! 



Χτυπιόταν στο στούντιο η Βούλτεψη του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, ότι δεν επρόκειτο να φέρει η κυβέρνηση διατάξεις για την πώληση των κόκκινων δανείων στα funds !!!
Μέχρι όμως να τελειώσει η εκπομή, ο Σταθάκης είχε ήδη καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή !!!


ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ & ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ !!!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ !!! ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ !!!
Νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών με μικρά δάνεια προανήγγειλε ο Σταθάκης !!!




Με αντιπαραθέσεις για τα κόκκινα δάνεια και αναφορές στη λογοτεχνία και το σινεμά άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

«Θα υπάρξει νομοθεσία πριν από τις 15 Φεβρουαρίου, η οποία θα προστατεύει κατηγορίες δανειοληπτών με μικρότερα δάνεια», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε ότι το σχέδιο νόμου που συζητείται, αφορά μόνο μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και εξαιρεί εκείνα τα οποία αφορούν επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 50 εκατ. ευρώ, οι οποίες απασχολούν κάτω από 250 υπαλλήλους.

«Είναι άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή» είπε απευθυνόμενος στον εισηγητή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, και τόνισε ότι «υπάρχει συμφωνία προ των εκλογών, σαφής και συγκεκριμένη την οποία εφαρμόζουμε, και την βελτιώνουμε». «Προς τι η κριτική;" αναρωτήθηκε.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

BINTEO: ΕΤΣΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΙΠΛΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΝΕΟΥΣ, ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS
Εμείς το καταγγείλαμε !!!
Περιμένουμε τώρα το Νίκο Νικολόπουλο και την Ελένη Αυλωνίτου να δώσουν άμεσα λύση μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο !!!
Το Μαξίμου, ακούει ;;;




ΕΜΦΑΝΙΣΗ "ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Τα "ομόλογα θανάτου” αφορούν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής και στην αγορά από τρίτο μέρος του δικαιώματος στις ασφαλιστικές καταβολές που θα ενεργοποιηθούν με το θάνατο του αρχικού ασφαλισμένου !!!















Tην παρέμβαση των Εποπτικών Αρχών της εγχώριας κεφαλαιαγοράς προκάλεσε η εμφάνιση περιπτώσεων προώθησης των αποκαλούμενων death bonds στην Ελλάδα, ιδιότυπων επενδυτικών προϊόντων που εμφανίστηκαν προ ετών στις ΗΠΑ και τα οποία θεωρούνται εξαιρετικά πολύπλοκα και ουσιαστικά ακατάλληλα για ιδιώτες επενδυτές.

ΣΟΚ: ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ 200.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 600.000 ΜΑΘΗΤΩΝ
Δηλαδή πεινάει καθημερινά το 1/3 του συνολικού μαθητικού πληθυσμού !!!
Άλλη μια "επιτυχία" της πολιτικής των μνημονίων !!!














Η δήλωση του γενικού γραμματέα Πρόνοιας ότι 200.000 μαθητές υποσιτίζονται σε σύνολο 600.000 μαθητών σε όλη τη χώρα, υπενθύμισε και μόνο αυτό που συμβαίνει σήμερα στα περισσότερα σχολεία. 

ΕΦΟΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ UBS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 200 ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ
Με τη μικρότερη κατάθεση να φτάνει τα 1.500.000 ευρώ και τη μεγαλύτερη τα 12.000.000 ευρώ !!!










Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της UBS στην Αθήνα πραγματοποίησαν οικονομικοί εισαγγελείς και ταυτοποιήθηκαν περίπου 200 μεγαλοκοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα που απέστειλαν οι γερμανικές αρχές της Βεσφαλίας Ρηνανίας.

ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ !!!

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Αν οι νέες οφειλές δεν εξοφλούνται ή ρυθμίζονται εντός 30 ημερών αυτομάτως θα βγαίνουν από τη ρύθμιση !!!
Από την 1η Ιουλίου 2016 το περιθώριο το 30 ημερών μειώνεται σε 15 !!!






















Eυκολότερα θα χάνουν πλέον τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι οφειλέτες του Δημοσίου. Όσοι δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίσουν τις νέες οφειλές προς τη εφορία εντός 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες τότε αυτομάτως θα βγαίνουν από τη ρύθμιση.

SSL Certificates