.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ" ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Ναι, επιβάλλεται !!!
Όχι απλά πρέπει. 
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !!!
Και θα ήταν επιβεβλημένο ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που δεν θα το επεδίωκε ούτε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος !!!




Τα γιατί είναι πολλά.

Πολύ περισσότερα από τα λάθη του φίλου μου του Πάνου, που αρνήθηκε να πιστέψει στον εαυτό του όσο πιστέψαμε σ'αυτόν όλοι εκείνοι που του χαρίσαμε το μαγικό 10,6% τον Μάιο του 2012.
Και ακόμη περισσότερα από τον εγωισμό όσων παραμείναμε πιστοί και σταθεροί στις αρχές του αγώνα που ξεκινήσαμε μαζί του από το 2010.
Εκείνων που τολμήσαμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά, με στόχο να ήταν σήμερα ο Αλέξης του ΣΥΡΙΖΑ το αναγκαίο καλό των ΑΝΕΛΛ, όχι για να κρατάει το τρένο στις γραμμές, αλλά για να χτυπάει χαρμόσυνα το καμπανάκι στους σταθμούς κάθε επιτυχίας της Εθνικής Αντιπρότασης. 
Και εκείνων, που ακόμη και όταν συγκρουστήκαμε μαζί του, ευχόμασταν να είχαμε κάνει λάθος και να μην είχαμε ποτέ δικαιωθεί στις προβλέψεις μας για τον κατήφορο του +/- 3% των λανθασμένων επιλογών του.

Δεν είναι όμως τώρα η ώρα να κλαίμε στο χυμένο γάλα, γιατί απλά δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια.
Πρέπει, όπως-όπως, να μαζέψουμε από κάτω όσο χυμένο γάλα απέμεινε - γιατί απέμεινε ακόμη πολύ επειδή ήταν γεμάτη η καρδάρα - και να το πιούμε όπως είναι, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αφού άλλοι δεν φροντίσαμε και άλλοι δεν καταφέραμε να μεγαλώσουμε μιαν άλλη αγελάδα, που θα μπορούσαμε να την αρμέξουμε την ερχόμενη Κυριακή.

Κάπως έτσι, όλοι μαζί, κάναμε την Κυριακή...... κοντή γιορτή.
Με αποτέλεσμα, επειδή μετά την απομάκρυνση από το ταμείο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ουδέν λάθος θα αναγνωρίζεται, η ικανοποίηση οποιουδήποτε ατομικού εγωισμού να είναι καταδικασμένη να πραγματωθεί μόνον ως αυτοϊκανοποίηση.

Γιατί οι ΑΝΕΛΛ επιβάλλεται να είναι μέσα στην επόμενη Βουλή ;;;   

  • Επειδή οι ΑΝΕΛΛ αποτέλεσαν την πρώτη, οργανωμένη δεξαμενή σκέψης, έκφρασης, αγώνα και δράσης του αντιμνημονιακού μετώπου με πατριωτική, ευρωπαϊκή ταυτότητα. Τα πνευματικά δικαιώματα της διεκδίκησης της Ευρώπης των Εθνών-Κρατών και της ανάκτησης της Εθνικής και Οικονομικής Κυριαρχίας της Πατρίδας μας ως Ισότιμου Κράτους-Μέλους της Ευρωζώνης, ανήκουν αδιαμφισβήτητα στους ΑΝΕΛΛ.
  • Επειδή οι ΑΝΕΛΛ ήταν ο πρώτος πολιτικός φορέας που εξέφρασε τον άλλο δρόμο ήδη από το 2012, μέσα από ένα δομημένο, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο Αντιμνημονιακό Κυβερνητικό Πρόγραμμα, την Εθνική Αντιπρόταση, που αποτέλεσε την πηγή των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ του 2014, αφού πρώτα αποτέλεσε το προϊόν της υποκλοπής των 18 σημείων με τα οποία ο Αντώνης Σαμαράς εξαπάτησε τους Έλληνες στο Ζάππειο ΙΙΙ.  
         ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
  1. https://www.scribd.com/doc/90716447/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9E%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%9F%CE%99-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%95%CE%A3-%CE%96%CE%91%CE%A0%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%9F-%CE%99%CE%99%CE%99-%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91-%CE%9D%CE%94
  2. http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_878.html


  • Επειδή, παρά τα όποια λάθη, οι ΑΝΕΛΛ διαφύλαξαν τη δημοκρατική, πατριωτική, φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή αντιμνημονιακή τους ταυτότητα, χωρίς να υποκύψουν σε εκβιασμούς, ούτε σε συμβιβασμούς μικροπολιτικής σκοπιμότητας και ικανοποίησης προσωπικών ματαιοδοξιών.  
  • Επειδή, αν τυχόν μείνουν οι ΑΝΕΛΛ εκτός Βουλής, όλη αυτή η παρακαταθήκη θα χαριστεί κοινοβουλευτικά στη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να απαξιωθεί, ακολουθώντας την τύχη της προδιαγεγραμμένης περιθωριοποίησης του πολιτικού αυτού φορέα και του πολιτικού του προσωπικού.
  • Επειδή, αν τυχόν μείνουν οι ΑΝΕΛΛ εκτός Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν πετύχει την οριακή αυτοδυναμία των 153-155 Βουλευτών, θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με το μνημονιακό και σκληρά νεοφιφλελεύθερο Ποτάμι του Μόμπολα, της Μιράντας Ξαφά και της Αντιγόνης Λυμπεράκη ή, ακόμη χειρότερα, με το Πασόκ και το Κιδησό ή/και με το ξεβρασμένο κοινοβουλευτικό ναυάγιο της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα έτσι να εξασφαλίσει ένα ισχυρό άλλοθι για την όποια αποτυχία, υπαναχώρηση και κωλοτούμπα του. Ο ρόλος του "Αναγκαίου Καλού" των ΑΝΕΛΛ στη Βουλή δεν πρέπει να περιορίζεται στον παιδονόμο ή τον χωροφύλακα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αποτελέσει την απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση που θα αφαιρέσει από τη νέα πολιτικοοικονομική τάξη και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, με τις μεταγραφές και τις συνιστώσες του, τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα βολικό άλλοθι που θα τους επιτρέψει να βάλουν μπόλικο νερό στο κρασί τους, στο όνομα της δήθεν σταθερότητας και της προσαρμογής στις αντικειμενικές συνθήκες και τις δυνατότητες διακυβέρνησης της χώρας που θα έχουν διαμορφωθεί λόγω του ατυχήματος της απευχόμενης μη εισόδου των ΑΝΕΛΛ στη Βουλή. Έτσι, το ατύχημα δεν θα είναι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτή σε κάθε περίπτωση θα είναι οριακή, αλλά η απουσία των ΑΝΕΛΛ από την επόμενη Βουλή και την Κυβέρνηση.           

Για όλους αυτούς τους λόγους και, επειδή σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά τουλάχιστον 10 μονάδες και θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, οριακά αυτοδύναμος, με αποτέλεσμα η ψήφος των κεντροδεξιών ψηφοφόρων στη ΝΔ να είναι ψήφος χαμένη και κυριολεκτικά πεταμένη στα σκουπίδια, οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της λαϊκής δεξιάς, καραμανλικοί και μη, αντί να πετάξουν την ψήφο τους στη ΝΔ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ψηφίσουν Ανεξάρτητους Έλληνες.

Και συ φίλε μου Πάνο, γ@μώ το κεφάλι σου, επειδή θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρεις, φρόντισε την επόμενη φορά να μην επενδύσεις μόνο στην τύχη και το άστρο σου, γιατί όσο και να σ'αγαπάει ο Θεός δεν μπορεί να σου κάνει "20" θαύματα τη φορά.
Ξέρεις εσύ τι εννοώ.

ΧΕΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ Η ΘΕΙΤΣΑ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΜΗΝ ΤΗΣ ΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ !!!

ΑΔΩΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!



Με τα ΓΚΑΖΑΚΙΑ δεν ανεβαίνουν ούτε οι ΨΗΦΟΙ, ούτε οι ΠΩΛΗΣΕΙΣ !!!














Γελάνε και τα κράσπεδα !!!
Γράψε ρε νούμερο ένα βιβλίο με την αλήθεια για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και θα γίνεις εκατομμυριούχος !!!
Δεν θέλει κόπο !!!
Θέλει τρόπο !!!

ΠΗΓΗ
http://www.kontranews.gr/koinonia/item/35050-gazakia-georgiadis

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ .........

........... εκτός από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΟΥΝΗΜΑ και ΠΟΤΑΜΙ !!!
ΤΥΧΑΙΟ ;;;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!
Γιατί στο ΚΟΥΡΕΜΑ, θα κληθούν όλα τα λαμόγια τους να επιστρέψουν τις προμήθειες και τις μίζες που τσέπωναν επί 40 ολόκληρα χρόνια από τη μπίζνα του χρέους και της καταλήστευσης του ελληνικού δημοσίου !!! 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ !!!

Από 10% μέχρι 15% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ !!!
Παίζουν στοιχήματα και για DOUBLE SCORE !!!

40% / 20% !!!

FUCK YOU, IDIOT !!!


ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΣΟΚ !!! ΣΥΝΕΛΛΑΒΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΜΩΡΟ 4 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 300 ΕΥΡΩ !!!

Αυτό πρέπει να είναι το τελευταίο έγκλημα της Τρόικα και των ΣαμαροΒενιζέλων !!!
Πρώτη δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταργήσει τα αυτόφωρα για τους μικροφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων και να αρχίσει να εισπράττει τα χρεωστούμενα από τα λαμόγια της Λίστας ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!
Συνέλαβαν μητέρα με μωρό 4 μηνών για χρέος 300 ευρώ
Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε Πατρινή μητέρα ενός μωρού μόλις 4 μηνών, η οποία μετά από επίσκεψή της στο τοπικό τμήμα Ασφάλειας κατέληξε κρατούμενη εξαιτίας παλιάς οφειλής.
Η άτυχη γυναίκα, που διαμένει στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα μετέβη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Τμήμα Ταυτοτήτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας για να εκδώσει νέο αστυνομικό δελτίο ταυτότητας.
Ωστόσο, εκεί διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσε σε βάρος της πρόστιμο 300 ευρώ για μια παλιά παράβαση υγειονομικής διάταξης.
Με συνοπτικές διαδικασίες η νεαρή μητέρα συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια, όπου αναγκάστηκε να περάσει όλη τη νύχτα επειδή τις απογευματινές ώρες δεν υπήρχε Εισαγγελέας στο Δικαστήριο! (μόνο ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας για σοβαρές περιπτώσεις).
Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δίνεται προφορική εντολή για ολονύχτια κράτηση του πολίτη σε βάρος του οποίου εκκρεμεί δικαστική απόφαση. Όπερ και εγένετο με την μητέρα του βρέφους.

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΝΔ !!! ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ !!!

Αναβαθμίζει σε overweight το ΧΑΑ η BofA !!! 

Ράλι 6,4% του Γενικού Δείκτη !!!




Σε αναβάθμιση της σύστασης της για το ελληνικό χρηματιστήριο σε overweight προχωρά η BofA Merrill Lynch προεξοφλώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δεν θα δημιουργήσει μεγάλη κρίση στις σχέσεις Αθήνας - δανειστών. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι έχει την πεποίθηση πως η επανάληψη του προγράμματος της τρόικας μαζί με την ποσοτική χαλάρωση που ξεκινά η ΕΚΤ θα καταστήσουν το ελληνικό χρηματιστήριο κορυφαίο σε αποδόσεις για το επόμενο τρίμηνο - εξάμηνο, αν και πολύ βραχυπρόθεσμα θεωρεί ότι θα υπάρξει μεταβλητότητα.

Η BofA έχει θέσει σύσταση "buy" για τις μετοχές των Alpha Bank, FF Group kai Jumbo

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ καταγράφει άνοδο 6% στις 840 μονάδες και ο FTSE 25 ενισχύεται 6,5% στις 266 μονάδες. Ο τζίρος ξεπερνά τα 90 εκατ. ευρώ, σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Οι μετοχές που ηγούνται της ανόδου είναι οι : Πειραιώς (+11%), Εθνική (+14%), Eurobank (+8%), ΔΕΗ (+10,6%), Jumbo (+9,7%), Μυτιληναίος (+8,6%)

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ : ΣΤΗ ΝΔ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥΣ !!!




ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ !!!

Ο ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΓΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ !!!

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ !!!




Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ (που σήμερα βρίσκεται στην... Φρανκφούρτη) γνωρίζαμε ότι στις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ, δεν θα υπήρχε καμία νύξη για αποκλεισμό της Ελλάδας από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο ανακοινώθηκε !!!

Με αυτή του την επιλογή, ο Μάριο Ντράγκι στέλνει τρία μείζονα μηνύματα:
1. Οι θεσμικοί φορείς της Ευρώπης δεν αιφνιδιάζουν, δεν προχωρούν σε αποφάσεις χωρίς να είναι ενήμεροι εκείνοι στους οποίους κυρίως αφορούν αυτές οι αποφάσεις, δεν «άγονται και φέρονται» από τη συγκυρία.

2. Δεν εμπλέκονται σε προεκλογικά πολιτικά παιχνίδια. Οι πάντες γνωρίσουμε ότι ενδεχόμενος αποκλεισμός της Ελλάδας από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα ήταν ένα «τελευταίο χαρτί απελπισίας» για τον Αντώνη Σαμαρά που κατακρημνίζεται στη συνείδηση του ελληνικού λαού τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
3. Αφαιρεί από την επόμενη κυβέρνηση ένα επιχείρημα, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα είχε αποκλειστεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κι έτσι η Ευρωζώνη θα είχε δείξει κάποιου είδους δυσαρέσκεια για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις..

Σ' ΕΠΙΑΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ;;; ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ !!!

Εσύ τα γνώριζες;;; 

Αυτά είναι τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σου αν σε πιάσουν στα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο !!!

Σας παρουσιάζουμε τα διακιώματά σας σε περίπτωση που πιαστείτε χωρίς εισιτήριο.
1 Αν δεν θέλω να δώσω τα στοιχεία μου στους ελεγκτές, είναι νόμιμο δικαίωμα μου και δεν διαπράττω κανένα ποινικό αδίκημα
2. Οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα να με συλλάβουν…
3. Αν μου ζητήσει τα στοιχεία μου οποιοσδήποτε αστυνομικός (ακόμα και εκτός υπηρεσίας), τα δίνω γιατί είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να μην έχει δικαίωμα να με κρατήσει.
4.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περιμένω την άφιξη της αστυνομίας.
5.Ζητάω από τον οδηγό ν’ ανοίξει την πόρτα στην επόμενη στάση κι από τους ελεγκτές να με αφήσουν να κατέβω και τους δηλώνω ρητά, ότι δεν θέλω να παραμείνω στο λεωφορείο.
6.Δεν πηγαίνω σε καμία περίπτωση, με την θέλησή μου, στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με τους ελεγκτές, ούτε δέχομαι να με οδηγήσουν με το λεωφορείο, εκεί που θέλουν αυτοί.
7.Αν μου κλείσουν την πόρτα και μου περιορίσουν την έξοδο, καλώ αμέσως το 100, καταγγέλλοντας, ότι κρατούμαι παράνομα, χωρίς την θέληση μου και ζητάω την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, γιατί διαπράττεται αυτόφωρο αδίκημα σε βάρος μου.
8.Ζητώ ονόματα και τηλέφωνα συνεπιβατών μου, για να έχω μάρτυρες.
9.Καλώ αμέσως στα τηλέφωνα των «ΕΠΙΒΑΤΩΝ» ζητώντας νομική βοήθεια και αλληλεγγύη.
10.Όταν έρθουν οι αστυνομικοί, απαιτώ να συλλάβουν αμέσως, τους ελεγκτές ή και τον οδηγό, γιατί με κράτησαν παράνομα και χωρίς την θέληση μου και ζητώ να κρατήσουν τα στοιχεία όλων των μαρτύρων συνεπιβατών μου.

ΒΙΝΤΕΟ : ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ 21/01/2015 !!! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!




ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ !!!
Αδειάζουν 3 μέρες πριν τις εκλογές τον Αντώνη Σαμαρά οι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας την εγκληματική επικοινωνιακή πολιτική των εκλογών, που επένδυσε στο δόγμα του τρόμου, κατασκευάζοντας εκβιαστικούς μύθους και ανύπαρκτα διλήμματα !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/01/6.html




ΔΙΩΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ !!!

ΟΡΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ !!!

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !!! 

ΒΑΡΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ, ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ !!!

ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥΣ !!!

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ FM VOICE !!! ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ !!!


Μη χάσετε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου το "προεκλογικό" φύλλο της F&M Voice (#45) με κεντρικό θέμα "Παραιτηθείτε". Διαβάστε ποια είναι η τελευταία ευκαιρία των "υλικών του χθες" να σώσουν την αξιοπρέπεια και την υστεροφημία τους και ποιες είναι οι σαρωτικές αλλαγές που θα φέρει μια επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη στη Finance & Markets Voice που κυκλοφορεί:
- Σκάνδαλο στο σκάνδαλο: Οι υπόδικοι για την υπόθεση Energa - Hellas Power χρωστούν 250 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, αλλά θέλουν να πάρουν επιδότηση από το ΕΣΠΑ!
- Στα άκρα η κόντρα Σάλλα - Βγενόπουλου, με "μήλον της έριδος" τον έλεγχο της MIG. Οι τελευταίες εξελίξεις με IRF και KKR.
- Εκλογές 2015: Άρθρα των Στ. Καλαφάτη, Ν. Βαλαβάνη, Ν. Νικολόπουλου, Φ. Σαχινίδη, Ζ. Ράπτη, Κ. Νιζάμη
- Η αλήθεια για τον ELA και το "τύπωμα χρήματος". Ανάλυση του Κ. Τόμπρα.
- Τις αποφάσεις Ντράγκι περιμένει όλη η Ευρώπη. Τι θα σημάνει πολιτικά και οικονομικά το QE και οι όροι με τους οποίους θα εφαρμοστεί.
- Άρχισαν το ψάρεμα σε ελληνικά νερά τα distress funds. Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν στο στόχαστρο.
- Οι διαφορές - κλειδιά στο φορολογικό πρόγραμμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Και, όπως πάντα, Χρηματιστήριο, Οικονομία, Ενέργεια, Διεθνείς Εξελίξεις, Media, Υγεία, Περιβάλλον και όλες σας οι αγαπημένες στήλες, σε 32 έγχρωμες σελίδες, μόνο με 1 ευρώ.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ : ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ !!! ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ !!!

Δημήτρης Αντωνίου : 

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ. 

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ !!!





Οι Τρείς Πυλώνες για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη

Ορισμοί: α) Προσωρινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), β) Μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM-EΜΣ), γ) Ενιαίος εποπτικός μηχανισμός τραπεζών της ΕΕ (ΕΕΜ).

A) Ίδρυση (Ευρωπαικού) Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ) των τραπεζών στην Ευρωζώνη (υπό την ECB) (λειτουργεί από  την 4/11/2014).
B) Ίδρυση (Ευρωπαικού) Ενιαίου  Μηχανισμού  Εξυγίανσης των τραπεζών (Single ResolutionMechanism-SRM) (λειτουργεί από την 1/1/2016).
Γ) Ίδρυση (Ευρωπαικού) Κοινού Ταμείου Εξυγίανσης (Single Resolution Fund-SRF) των τραπεζών (στα πλαίσια του ESM ή της ECB) (λειτουργεί από την 1/1/2016). Τα κεφάλαια του Ταμείου (SRF) θα προέρχονται από συνεισφορές των ιδιωτικών τραπεζών και θα εγγυάται γι αυτό η ECB. Τα κεφάλαια του SRF, ανέρχονται στα 55 δις. κι αντιπροσωπεύουν το 1% των καλυμμένων καταθέσεων των συμμετεχόντων σε αυτό ευρωπαικών ιδιωτικών τραπεζών και δι` αυτών θα ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες και θα εγγυάται τις καταθέσεις.
Μετά την πολιτική συμφωνία το Μάρτιο του 2013 για το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ) (Πρώτος Πυλώνας της Τραπεζικής Ευρωπαικής Ένωσης), η νομική θεσμοθέτησή του ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2013 με την υιοθέτηση δύο κανονισμών από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών:

1) i) Ο ΕΕΜ θα τεθεί σε ισχύ έως το τέλος του 2014 και η ενεργοποίησή του θα επιτρέψει, υπό προϋποθέσεις, την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Προηγουμένως, στις 20 Ιουνίου 2013, η Ευρωομάδα είχε καταλήξει σε Νομισματική Πολιτική συμφωνία επί των γενικών αρχών με βάση τις οποίες οESM θα μπορεί να προβαίνει στην απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών (αρ. 15 του Καταστατικού του). Σύμφωνα με τις γενικές αρχές, η ενεργοποίηση του εργαλείου αυτού, που έχει συνολικό όριο 60 δισεκ. ευρώ, θα γίνεται εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που καθιστούν την συμμετοχή του ESM απαραίτητη για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ, αλλά και με την συμμετοχή των κρατών-μελών δια των (ιδιωτικών- τραπεζικών) κεφαλαίων του  Εθνικού Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης εκάστου κράτους-μέλους που αιτούνται την ανακεφαλαιοποίηση, ώστε να υπάρχει επιμερισμός επιβάρυνσης μεταξύ του κράτους-μέλους και του ESM (αυτό ήδη ισχύει με το άρ. 15 του Καταστατικού του ESM του Δεκεμβρίου 2014)ii) Επιπλέον, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την τραπεζική ένωση το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ συμφώνησε στις 27 Ιουνίου 2013 σε σχέδιο οδηγίας για το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έως το τέλος του 2013 και την επίσημη έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις αρχές του 2014. Το σχέδιο οδηγίας προβλέπει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων τραπεζικών κρίσεων σε τρία στάδια: Πρόληψη, Έγκαιρη Επέμβαση και Εξυγίανση και αποτελεί το πρώτο βήμα για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης(Single Resolution Mechanism-SRM), ο οποίος λειτουργεί από την 1/1/2016.
Η προτεινόμενη Οδηγία στοχεύει να διασφαλίσει ότι το κόστος της εξυγίανσης των χρεοκοπημένων τραπεζών θα βαρύνει κυρίως τους μετόχους και τους πιστωτές τους και όχι τους φορολογουμένους (bail in). Ειδικότερα, η πρόταση Οδηγίας προβλέπει, μεταξύ άλλων και το μέτρο «διάσωσης με ίδια μέσα» (bail in), κατ’ αρχάς σε ένα περιβάλλον όπου κάθε κράτος-μέλος διατηρεί τη δική του Εθνική Αρχή Εξυγίανσης και το δικό του αντίστοιχοΕθνικό Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης Όταν θα εφαρμόζεται αυτό το μέτρο, οι καταθέτες που είναι φυσικά πρόσωπα ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αντιμετωπίζονται προνομιακά έναντι των υπόλοιπων μετόχων και πιστωτών της τράπεζας. Αναμφισβήτητα, οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ θα είναι πλήρως εγγυημένες, καθώς τυχόν ζημία που θα έπρεπε να επωμιστούν, στο πλαίσιο της διαδικασίας της εξυγίανσης, θα απορροφάται από τα Ταμεία Εγγύησης Καταθέσεων των κρατών-μελών (στην Ελλάδα, με τον ν. 3746/2009 (ΦΕΚ Α` 27/16-2-2009), οι καταθέσεις εγγυώνται από το Εθνικό Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων-ΤΕΚΕ, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, χρηματοδοτούμενο αποκλειστικά από τις ιδιωτικές τράπεζες εκάστου κράτους-μέλους της Ευρωζώνης). Η εξυγίανση θα χρηματοδοτείται (π.χ. παροχή εγγυήσεων σε πιθανούς αγοραστές ενός πιστωτικού ιδρύματος υπό εξυγίανση, κατ’ εξαίρεση κάλυψη ζημιών, παροχή κεφαλαίου) από το Εθνικό (πρώτα) και το Ενιαίο Ευρωπαικό Ταμείο Εξυγίανσης (και τον ESM), στο οποίο θα συνεισφέρουν εκ των προτέρων (όχι δηλ. μόνο μετά την κατάρρευση τράπεζας) τα πιστωτικά ιδρύματα, εξασφαλίζοντας έτσι σχετική επάρκεια πόρων. Εάν αποδειχθεί ότι αυτό δεν είναι αρκετό, το σχέδιο Κανονισμού προβλέπει τη δυνατότητα τα πιστωτικά ιδρύματα να καταβάλλουν έκτακτες εισφορές ή ακόμη και το δανεισμό του Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης από τρίτους (όπως εθνικές κυβερνήσεις, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κ.ά.). Πάντως, με την εφαρμογή της αρχής της διάσωσης με ίδια μέσα (bail in), δεν θα κινητοποιούνται κεφάλαια από το Εθνικό ή Ευρωπαικό Ταμείο Εξυγίανσης, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων δανειακών πόρων που αυτά θα είναι δυνατόν να αντλήσουν, για να καλυφθούν ζημίες σε περίπτωσηπτώχευσης πιστωτικού ιδρύματος (συνεπώς οι φορολογούμενοι δεν θα επιβαρύνονται ούτε καν προσωρινά), εάν προηγουμένως δεν απομειωθεί η αξία των απαιτήσεων κατά πρώτον των μετόχων του πιστωτικού ιδρύματος και κατά δεύτερον των ανασφάλιστων και άλλων επιλεγμένων πιστωτών κλπ, iii) Στις 15 Νοεμβρίου 2013 το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ συζήτησε την πρόταση κανονισμού για τη δημιουργία (Ευρωπαικό) Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης (Single Resolution Mechanism-SRM),  συμπεριλαμβανομένου ενός (Ευρωπαικό) Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης (Single Resolution Fund-SRF), με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία στο Συμβούλιο έως το τέλος του 2013. Ο (Ευρωπαικός) EνιαίοςMηχανισμός Eξυγίανσης-SRM και το (Ευρωπαικό) Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης-SRF θα καλύπτoυν όλες τις τράπεζες των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ και όσων κρατών-μελών της ΕΕ επιθυμούν να συμμετάσχουν και αναμένεται να λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο του 2016, iiiΑναφορικά με τα τραπεζικά θέματα, στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2013 η Ευρωομάδα και το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ συζήτησαν επίσης τις δυνατότητες των εθνικών ανασταλτικών μηχανισμών (backstops), εν όψει και των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) των τραπεζών από την ECB που θα πραγματοποιηθούν το 2014. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, στην περίπτωση που διαπιστωθεί έλλειμμα κεφαλαίου σε συνέχεια των ασκήσεων προσομοίωσης (stress tests), θα υφίσταται δυνατότητα άμεσης ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Επί του παρόντος η νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ελπίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει επιτευχθεί σχετική πολιτική συμφωνία μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών. Σύμφωνα  με την απόφαση του
Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, στην περίπτωση που διαπιστωθεί έλλειμμα κεφαλαίου σε συνέχεια των ασκήσεων προσομοίωσης (stress tests), θα πρέπει κατ’ αρχήν να διερευνηθεί η δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από ιδιωτικούς πόρους. Εφόσον δεν επιτευχθεί επαρκής χρηματοδότηση μέσω των αγορών, οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν κάνοντας χρήση, κατά πρώτον, των κρατικών εργαλείων ανακεφαλαιοποίησης (Εθνικό) Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης), με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων. Κατά δεύτερον, στην περίπτωση που τα κρατικά μέσα διασφάλισης δεν επαρκούν, θα ενεργοποιηθούν τα σχετικά ευρωπαϊκά εργαλεία και, συγκεκριμένα για τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), ο οποίος, εφόσον έχει ενεργοποιηθεί o Eνιαίος Eποπτικός Mηχανισμός (ΕΕΜ) (από 4/11/2014), θα μπορεί να προβεί στην απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών (ήδη αυτό ισχύει με το αρ. 15 του Καταστατικού του ESM του Δεκεμβρίου 2014).

2) Τέλος, στις 19 Νοεμβρίου 2013 εγκρίθηκε επισήμως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πολυετές δημοσιονομικό σχέδιο της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020. Το σχέδιο προβλέπει τη διοχέτευση περίπου 1 τρισεκ. ευρώ, με προτεραιότητα σε επενδύσεις με στόχο τηνανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».Για την Ελλάδα αναμένονται για την περίοδο 2014-2020 16,3 δισεκ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία, καθώς και περίπου 18 δισεκ. ευρώ (τρέχουσες τιμές) για αγροτικές εισοδηματικές ενισχύσεις και κονδύλια για την αναδιάρθρωση της υπαίθρου.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ !!!

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ δεν διεκδικεί προσωπική ψήφο, αφού είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΛΑΟΣ !!!
Στήριξε το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ από την πρώτη στιγμή, με πράξεις, όχι με λόγια, ως παρουσιαστής του ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ στο ΕΞΤΡΑ3 και του ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ στο ΑΡΤ, προβάλλοντας ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, τις δράσεις και τον αγώνα των δανειοληπτών κατά της αυθαιρεσίας του τραπεζικού συστήματος !!!


ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ !!!

Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ στήριξε το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ από την πρώτη στιγμή, με πράξεις, όχι με λόγια !!!
Ως βουλευτής των ΑΝΕΛΛ, με το κοινοβουλευτικό της έργο και ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Κοζάνης, προβάλλοντας ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, τις δράσεις και τον αγώνα των δανειοληπτών κατά της αυθαιρεσίας του τραπεζικού συστήματος !!! 

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ στήριξε το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ από την πρώτη στιγμή, με πράξεις, όχι με λόγια !!!
Ως βουλευτής, με το κοινοβουλευτικό του έργο και ως τηλεπαρουσιαστής, προβάλλοντας μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, τις δράσεις και τον αγώνα των δανειοληπτών κατά της αυθαιρεσίας του τραπεζικού συστήματος !!! 



ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ !!!

Η ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ είναι η εκπρόσωπος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ στο Νομό Καστοριάς !!!

ΚΑΤΑΡΙΠΤΟΥΜΕ ΣΕ 6 ΣΗΜΕΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Προσοχή στα ψέμματα και στην προεκλογική τρομοκρατία των επομένων 3 ημερών !!!

Να θυμάστε πάντα :

  1. Από το ΕΥΡΩ δεν πρόκειται να μας βγάλουν, ούτε θα αναγκαστούμε να βγούμε, επειδή αυτό το απαγορεύει η Συνθήκη της ΕΕ (αρθ. 240, παρ. 3 Συνθήκη Λισσαβώνας και αρθ. 50 Συνθήκη ΕΕ) και επειδή οι τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας (βλ. 2).
  2. Πρόβλημα ρευστότητας στις τράπεζες δεν θα υπάρξει, ακόμη και αν σταματήσει η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, αφού χθες εγκρίθηκε η ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον ELA με 40 Δις.
  3. Τα ΑΤΜ δεν θα ξεμείνουν ποτέ από λεφτά, αφού το σύνολο των μετρητών αποτελεί μόνο το 3% του συνόλου του χρήματος στο τραπεζικό σύστημα, που είναι κατά 97% λογιστικό και, έτσι, επειδή το λογιστικό χρήμα δεν τελειώνει ποτέ, οι κάνουλες του τραπεζικού συστήματος δεν στερεύουν.
  4. Δεν θα παγώσει η ροή των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, αφού χθες η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) διέψευσε με αγανάκτηση την μαϊμού σχετική είδηση που έβγαλε στον αέρα από το ΑΠΕ η συμμορία των ΣαμαροΒενιζέλων.   
  5. Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα σταματήσουν να πληρώνονται, αφού καταβάλλονται από τα έσοδα του προϋπολογισμού και όχι από τις δόσεις της Τρόικα.
  6. Δεν πρόκειται να ξεμείνουμε από Καύσιμα, Φάρμακα και Τρόφιμα, αφού αυτά δεν εισάγονται από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά από ιδιωτικές επιχειρήσεις, που θα συνεχίσουν να τα εισάγουν και να τα πληρώνουν όπως κάνουν μέχρι σήμερα. Τα διυλιστήρια (ΕΛΠΕ & ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ), οι ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ και τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ δεν είναι ΔΕΚΟ, αλλά ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ vs ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ECONOMIST !!! Ο ELA, ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

Η κόντρα ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ-ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ για Tρόικα και Mνημόνια στο συνέδριο του Economist !!!
Η μόνη διέξοδος για τις τράπεζες θα είναι η χρήση μηχανισμού ELA της Τράπεζας της Ελλάδος επεσήμανε ο Γ. Δραγασάκης, υϊοθετώντας για άλλη μια φορά την πρόταση του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ και της ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/01/ela_18.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/01/ela_62.html



Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια, όπως ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής στο κόμμα της Κουμουνδούρου, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μας πει η τρόικα τι θα κάνουμε», προαναγγέλοντας ουσιαστικά ότι σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών, η τρόικα δεν θα έρθει καν στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αντίθετα, τόνισε ο κύριος Δραγασάκης, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει παράταση από τους εταίρους, ώστε να τους παρουσιάσει το δικό του οικονομικό πρόγραμμα».

Την ίδια ώρα, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύμματος είναι οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που σε ξεκάθαρο μήνυμά του τονίζει πως «όποιος θέλει βοήθεια πρέπει να αποδεχτεί την Τρόικα».

Επισήμως, στην δημόσια ομιλία του, ο κύριος Δραγασάκης είπε «ναι» στο δάνειο, άφησε ανοικτό όμως το πώς θα εφαρμόσει όσα υπόσχεται, όπως την εκδίωξη της Τρόικα ή την διαγραφή του χρέους. Εστίασε κυρίως στο «τις πταίει» και στο παρελθόν, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την επόμενη μέρα και το μέλλον. Συγκεκριμένα τόνισε ότι:

1. Από την Δευτέρα θα υπάρχει νέα διακυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, είτε αυτοδύναμη είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ως «κορμό».

2. Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα –άρα και εμάς- αλλά θέλουμε να τις επανεξετάσουμε».

3. «Έχουμε ένα χρέος, θέλουμε να γίνει έλεγχος πώς προέκυψε».

4. «Το Μνημόνιο ήταν επιστολές προθέσεων της κυβέρνησης, δεν δεσμεύουν τη χώρα» (…) «Επιβλήθηκε σαν εκβιασμός».

5. «Θα ζητήσουμε χρόνο (από τους ευρωπαίους) για να παρουσιάσουμε το σχέδιό μας» που κινείται στους εξής άξονες:

-Πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι να ζητήσει «ένα νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα». Αναρωτήθηκε «αν πρέπει να πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% τα επόμενα χρόνια και 7% μετά το 2020 και να πηγαίνει όλο στο παλαιό χρέος, πώς θα γίνεται να χρηματοδοτήσουμε την Ανάπτυξη»;

-«Μεταρρυθμίσεις θέλουμε και εμείς, θέλουμε να αλλάξουμε το Κράτος. Θα καταθέσουμε δικό μας πρόγραμμα».

-«Θα παρουσιάσουμε εξειδικευμένη πρόταση για το χρέος».

- «Δεν αρκεί η ποσοτική χαλάρωση αλλά πρέπει να είναι προσανατολισμένη στην Ανάπτυξη».

6. «Σεβόμαστε τους θεσμούς της ΕΕ, έστω και αν διαφωνούμε (…) Δεν είναι ελληνογερμανική διαφορά. Σεβόμαστε την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σόιμπλε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την ομιλία, ο κύριος Δραγασάκης έδωσε διευκρινίσεις, περιπλέκοντας όμως ελαφρώς τα πράγματα, ως προς την «ορμή» τουλάχιστον με την οποία σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα:

1. Το βασικό επιχείρημα που παρουσίασε είναι ότι «οι εκλογές γίνονται για να αλλάξουν οι πολιτικές». Τόνισε πως «αυτή είναι η διαφορά της δημοκρατίας από την δικτατορία, είναι υποχρεωμένοι να μας ακούσουν». Σε παρατήρηση του protothema.gr πως «τι θα γίνει αν σας πουν ότι πρέπει και εσείς να ακούσετε τα δικά τους κοινοβούλια» εκείνος απάντησε «ναι, θα το κάνουμε». Δεν απάντησε όμως αν γίνεται να συμφωνούν 17 κοινοβούλια κάθε φορά που ζητά βοήθεια μία χώρα όπως η Ελλάδα – όταν μάλιστα δεν υπάρχει συμφωνία ούτε καν… στο δικό της Κοινοβούλιο για το αν χρειάζεται βοήθεια και τι είδους.

2. «Δεν συνεχίζουμε με την αξιολόγηση και το Μνημόνιο, δεν συνομιλούμε με την Τρόικα», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί να συνομιλήσει ξανά με τους ελεγκτές της Τρόικα.

3. «Θα ελέγξουμε πού οφείλεται το χρέος, τι έγινε με το PSI και γιατί το 86% των δανείων πήγε για πληρωμή ομολόγων».

Όπως διαφάνηκε πάντως και από τις «γέφυρες» Δραγασάκη προς το Βερολίνο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει επαφές με το εξωτερικό και συνομιλεί με ξένους οικονομολόγους. «Δεν κάνουμε μυστική διπλωματία, αλλά δεν μένουν κλεισμένοι και στο καβούκι μας» τόνισε, υπονοώντας ότι αναζητεί ερείσματα και εκτός Ελλάδος στις θέσεις του.

Χαρδούβελης: Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μπορεί να προκαλέσουν χρηματοδοτικό πρόβλημα

«Η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο αποπληθωρισμό στην Ευρώπη, το υψηλότερο χρέος και τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού. Με άλλα λόγια είμαστε και θεωρητικά και πρακτικά ο ιδανικός αποδέκτης του Προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης», υπογράμμισε με τη σειρά του από το βήμα του Economist ο υπουργός Οικονομικών, Γκίγκας Χαρδούβελης, εξηγώντας πως δεν θα πρέπει να τεθούν επιπλέον όροι όπως η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

Ο κ. Χαρδούβελης προειδοποίησε ωστόσο πως στην περίπτωση που υπάρξει μια παρατεταμένη περίοδος διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας, χωρίς ορατό αποτέλεσμα και χρόνο ολοκλήρωσης και αν υπάρξουν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, που δε λαμβάνουν υπόψη τους και το τι μπορεί να δώσει η πλευρά των δανειστών, ή μονομερείς ενέργειες, υπάρχει κίνδυνος όχι μόνον για χρηματοδοτικό πρόβλημα στη χώρα, αλλά και για εκτροχιασμό της οικονομίας.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα σημαίνει η καθυστέρηση, ο κ. Χαρδούβελης είπε: «Απώλεια 7,2 δισ. ευρώ από δάνεια της ΔΝΤ και από την Ευρωζώνη. Από αυτά τα 1,8 δισ. ευρώ είναι καθαρή δωρεά, δεν αποτελούν νέο δάνειο (αποτελεί επιστροφή στην Ελλάδα του κέρδους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την αγορά ελληνικών ομολόγων). Δεν πρέπει να αφήνουμε λεφτά στο τραπέζι. Είναι μεγάλο το ποσό. Αντιστοιχεί σχεδόν με τη φαρμακευτική δαπάνη ενός έτους».

«Η απώλεια του παραπάνω ποσού των 7,2 δισ. ευρώ θα δυσχέραινε πολύ τη λειτουργία του κράτους, καθώς ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2015 οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου είναι μεγάλες, ενώ ευελιξία στη χρηματοδότηση δεν υπάρχει. Το κράτος έχει ήδη δανειστεί το μέγιστο δυνατό ποσό μέσω εντόκων γραμματίων (15 δισ. ευρώ) και η πρόσβαση στην αγορά ομολόγων είναι απαγορευτική. Το ελάχιστο που θα συμβεί θα είναι άνοδος των επιτοκίων, γεγονός που έχει αρνητική επίδραση στην οικονομία».

Επεσήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την 1η Μαρτίου θα σταματήσει την παροχή της συνήθους ρευστότητας που παρέχει στις ελληνικές τράπεζες, και που τον Δεκέμβριο 2014 ανέρχονταν σε περίπου 56 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΤτΕ, σημαντικά αυξημένη (25%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Νοέμβριος 2014: Euro 44,9 δις). Η μόνη διέξοδος για τις τράπεζες θα είναι η χρήση μηχανισμού ELA (Emergency Liquidity Assistance) της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί με αποκλειστικό εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο και κοστίζει περισσότερο (κόστος ELA: 155 μβ έναντι 5 μβ της ΕΚΤ). Το επιπλέον κόστος θα πιέσει τα εγχώρια επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων και νοικοκυριών ακόμα πιο ψηλά. Ήδη τρείς από τις τέσσερις τράπεζες έχουν αιτηθεί την συμμετοχή στο ELA προβλέποντας ότι οι ανάγκες τους σε ρευστότητα θα αυξηθούν την επόμενη περίοδο κυρίως εξαιτίας της αβεβαιότητας που συνεπάγονται οι πολιτικές εξελίξεις. Στις 28 Φεβρουαρίου τελειώνει το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα. Άρα αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, απαιτείται παράταση του Προγράμματος, η οποία προϋποθέτει αίτημα της ελληνικής κυβέρνηση ώστε να μην χάσουμε τα όσα περιγράφθηκαν αναλυτικά παραπάνω. Οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι σημαντικές για να αφήσουμε την προσπάθεια να πάει χαμένη».

80/3.500.000.000 !!! ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ !!!

Οι 80 ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ άνθρωποι στον κόσμο, κατέχουν όσο πλούτο έχουν όλοι μαζί οι 3.500.000.000 ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ !!!

ΠΡΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΟΛΙΣ ΟΡΚΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να σταματήσει αμέσως το εθνικό και οικονομικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος της Ελλάδος, με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας !!! 



Πλήρης στήριξη του Βλάντιμιρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα, που τον βλέπει ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδος !!!


Στην πιο σκληρή της φάση μπαίνει η πολεμική σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία, με τις φλόγες του πολέμου να ακουμπούν την Μαριούπολη, την «καρδιά» δηλαδή των ομογενών μας. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά, ακόμα και αυτό της στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας, καθώς όλες οι προσπάθειες που έχει κάνει προς την κατεύθυνση του διαλόγου έχουν πέσει στο κενό μιας και στο εσωτερικό της πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας φαίνεται πως υπάρχουν δυο στρατόπεδα.
Αυτό του προέδρου Ποροσένκο που είναι διαλλακτικότερο στις ειρηνευτικές συνομιλίες και εκείνο του πρωθυπουργού Γιατσενιούκ που με όλα τα μέσα προκαλεί την κλιμάκωση των επιθέσεων. Στην ουσία, συγκρούονται η ΕΕ (Ποροσένκο) και οι ΗΠΑ (Γιατσενιούκ), με τις δεύτερες να αποδεικνύουν πως σέρνουν και στο ζήτημα της Ουκρανίας τις Βρυξέλλες από τη μύτη.
Τη στιγμή που οι συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, σε όλες τις χώρες της ΕΕ έχει ανοίξει εσωτερική συζήτηση για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν απέναντι στη Ρωσία στο ζήτημα των κυρώσεων. Στη χώρα μας τα πράγματα φαίνεται πως είναι ξεκάθαρα. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς από την πρώτη μέρα που άρχισε ο ουκρανικός εμφύλιος, ο οποίος μάλιστα ξέσπασε εντός του εξαμήνου της ελληνικής προεδρίας, πήρε σαφή θέση υπέρ των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας. Κυρώσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει στην ελληνική οικονομία δεκάδες εκατομμύρια εκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας του εμπάργκο στα τρόφιμα που επέβαλε η Μόσχα ως απάντηση στις κυρώσεις της ΕΕ. Στις χρηματικές ζημιές, ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί αυτές του τουρισμού, καθώς αν συνεχιστεί η κρίση, οι προβλέψεις για τις αφίξεις Ρώσων αλλά και Ουκρανών τουριστών στη χώρα μας, την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. Ήδη οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών προς τις χώρες της ΕΕ τη χειμερινή περίοδο σημείωσαν πτώση κατά 65%. Δυστυχώς και στο ζήτημα του τουρισμού η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε ανύπαρκτη, καθώς όσο υπήρχε η άνοδος στις αφίξεις των Ρώσων τουριστών, εξαιτίας φυσικά του αυτόματου πιλότου και όχι κάποιας εθνικής στρατηγικής, η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε τη Μόσχα για εθιμοτυπικές συναντήσεις και φωτογραφίες. Αντίθετα, μόλις ξέσπασε η κρίση στη Ρωσία, τότε δηλαδή που ως χώρα έπρεπε να δείξουμε τι θέλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε τη μοναδική πηγή εσόδων μας, γίναμε «Λούης» από τη Ρωσία.




Ερχόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτός που θα κληθεί να διαχειριστεί την ουκρανική κρίση.
Στην επίσκεψή του στη Μόσχα, την περασμένη άνοιξη, ο Αλέξης Τσίπρας τόσο στις συναντήσεις του με Ρώσους αξιωματούχους, όσο και σε συνεντεύξεις του σε ρωσικά ΜΜΕ υπήρξε ξεκάθαρος, λέγοντας πως το κόμμα του είναι αντίθετο με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, καθώς, όπως σημείωσε, «δεν επιλύουν το πρόβλημα, αλλά αντίθετα αυτές γυρνούν μπούμερανγκ σε βάρος της ΕΕ».

Μια θέση που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επανέλαβε και στο κεντρικό ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. 
Η Μόσχα, όπως είναι λογικό, αυτή τη θέση-δέσμευση δεν την ξέχασε, με αποτέλεσμα να αναμένει τι θα πράξει ο κ. Τσίπρας τον Μάρτιο, όταν δηλαδή οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα ανανεώσουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. 
Αν ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει στη λήψη βέτο, θα δείξει πως ύστερα από καιρό η Ευρώπη αποκτάει ξανά έναν ηγέτη που δεν ακούει τις διαταγές της Μέρκελ. 
Σε αντίθετη περίπτωση, το Κρεμλίνο θα τον βάλει και αυτόν στο κάδρο των Ελλήνων πρωθυπουργών, δίπλα δηλαδή από τους κύριους Παπανδρέου και Σαμαρά, οι οποίοι γνωρίζοντας πολύ καλά πως η Ρωσία και ο Πούτιν «πουλάνε» στην Ελλάδα, αράδιαζαν στις επισκέψεις τους στη Μόσχα ψέματα με το σορό.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

NEA ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ !!! ΜΟΥΦΑ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ EBRD !!!

H EBRD διαψεύδει τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ !!!
Δεν έχει τεθεί θέμα παγώματος της χρηματοδότησης για την Ελλάδα !!!





ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Η EBRD ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ !!!

ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΑΝ !!!



Η Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) δεν ανέβαλε τη λήψη απόφασης για το αν θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ή όχι, για μετά τις εκλογές, αναφέρει με e-mail του ο επικεφαλής για τις σχέσεις της τράπεζας με τα ΜΜΕ Axel Reiserer, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από πηγές του ΥΠΑΝ περί... "παγώματος".
Νωρίτερα, πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) παγώνει το σχέδιο για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ενημερώνει το επιτελείο του υπουργείου ότι παγώνει τις διαδικασίες εν όψει των εκλογών της Κυριακής.
Αποκαλύπτοντας τις σκοπιμότητες των... προφητών του ΥΠΑΝ λοιπόν, ο κ.Reiserer δήλωσε : 
«Συνεπώς, η EBRD δεν ενημέρωσε το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης για πάγωμα... Δεν υπάρχει "πάγωμα" και η διαδικασία λήψης απόφασης είναι σε εξέλιξη» !!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25/01/2015 !!!

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
Η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ και ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς παρουσιάζουν την μεγάλη έρευνα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου !!!
















ΒΙΝΤΕΟ : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ !!!











ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ 77/2014 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΚΡΑΤΑΣ !!! ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

Περίληψη: Με την υπ' αριθμ 77/2014 απόφασή του το Ειρηνοδικείο Ακράτας ακυρώνει Διαταγή Πληρωμής, λόγω καταχρηστικότητας του επιτοκίου εξυπηρέτησης της ένδικης πίστωσης, στο οποίο εξάλλου συμπεριελήφθη η εισφορά του Ν. 128/1975 !!!


Πρόκειται για ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!
Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου άλλη περίπτωση, κατά την οποία ο Δικαστής, αφενός ερμηνεύει το ρόλο και τη λειτουργία των επιτοκίων στο τρέχων οικονομικό περιβάλλον και αφετέρου δέχεται τις αιτιάσεις του ανακόπτοντος κατά της ένστασης αοριστίας της Τράπεζας και με αξιοθαύμαστη θεμελίωση, καταλήγει στην απόρριψη της εν λόγω ενστάσεως, ως καταχρηστικώς προβαλλόμενης. 
Όσο υπάρχουν Δικαστές, τόσο θα πιστεύω στη Δικαιοσύνη. Κι όσο υπάρχουν Δικαστές, τόσο εμφανής θα γίνεται και η έλλειψή τους σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις...

- See more at: http://mariosmarinakos.blogspot.gr/2015/01/772014.html#sthash.BTjOt2f0.dpuf

SSL Certificates