.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!

ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Η υπόθεση αφορά την απόκρυψη 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από τις δηλώσεις πόθεν έσχες του ζεύγους Παπαντωνίου επί σειρά ετών !!!
















Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το 2009, σε βαθμό πλημμελήματος. 


Επίσης το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ και ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης στο δημόσιο ύψους 20.000 ευρώ για τον καθένα. Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής και μετέτρεψαν την ποινή σε εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.

Η υπόθεση αφορά την απόκρυψη 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από τις δηλώσεις πόθεν έσχες του ζεύγους επί σειρά ετών. Το ποσό αποκαλύφθηκε όταν ήρθαν στο φως τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ με τις καταθέσεις περισσότερων από 2000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη.

Ο πρώην υπουργός και η Σταυρούλα Κουράκου αντιμετωπίζουν την ίδια κατηγορία και σε βαθμό κακουργήματος για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2010 στην οποία επίσης παρέλειψαν να δηλώσουν τα 1,3 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο ήταν «καταπέλτης» κατά του πρώην υπουργού περιγράφοντας στο σκεπτικό της απόφασης τους μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να «εξαφανιστούν» τα χρήματα από το 2000 ως το 2010 που επαναπατρίστηκαν.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε πως υπήρξε μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού και πως ο Γιάννος Παπαντωνίου γνώριζε εξαρχής την κατάθεση της συζύγου του στην Ελβετία λόγω και του ρόλου που έπαιξε στην εξαγωγή του ο κουμπάρος του, Γιώργος Κανδαλέπας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Γιάννου Παπαντωνίου ζήτησαν την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών αυτού του προτέρου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Πρωτόδικα το Δικαστήριο είχε επιβάλει την ίδια ποινή φυλάκισης αλλά μεγαλύτερο χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ύψους 50.000 ευρώ.

πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates