.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ
Στα 7,30 ευρώ απόξειξη λιανικής για 2 καφέδες στην Πλατεία Συντάγματος, ο ΦΠΑ του 13% είναι 0,84 ευρώ, δηλαδή 84 λεπτά !!!
                       


Αν λέει ο καταστηματάρχης πάει ο ΦΠΑ στο 23%, τότε θα γίνει 1,48 ευρώ σε σύνολο λιανικής 7,30 ευρώ και, έτσι, επειδή δεν θα μπορεί να απορροφήσει τη διαφορά των 64 λεπτών (0,64 ευρώ), αφού τζάμπα τον πουλάει τον καφέ ο άνθρωπος (3,50-3,80 ευρώ), θα αναγκαστεί να αυξήσει την τιμή του καφέ και να χάσει την ανταγωνιστικότητά του, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να πάνε να πιούν το καφεδάκι τους απέναντι στην Τουρκία, που είναι φθηνότερη !!!

Ποιόν νομίζετε ότι δουλεύετε ρε ηλίθιοι ;;;
Για τα 64 λεπτά θα πάνε οι τουρίστες στην Τουρκία ή για τα 6,46 ευρώ ;;;

Είμαστε κατά της αύξησης του ΦΠΑ και οποιασδήποτε άλλης μορφής φοροεπιδρομή, αφού η συμμετοχή του κράτους στα έσοδα του ελληνικού επιχειρείν είναι υψηλότερη ακόμη και από αυτή των νονών της νύχτας.
Αλλά μη μας δουλεύετε με επιχειρήματα της πλάκας, ότι δηλαδή για την χαμηλή ανταγωνιστικότητα του κλάδου εστίασης ευθύνεται δήθεν ο ΦΠΑ, που ενώ εισπράττεται κανονικά από τον πελάτη, αποδίδεται στο δημόσιο μόνο κατά το 30%-35%, με το κόλπο των διπλών και τριπλών αποδείξεων και των πειραγμένων ταμειακών !!!

Δεν τον έστειλε στα 3,80 ευρώ τον καφέ ο ΦΠΑ !!!
Τον έστειλαν ο αέρας που πληρώσατε για το κατάστημα, τα εξωφρενικά ενοίκια, οι πανάκριβες κατασκευές και οι ανακαινίσεις, τα δάνεια στην τράπεζα, ο τοκογλύφος που σας χρεώνει 3% το μήνα, το υπερβολικό κόστος του franchising, το ΙΚΑ, οι μίζες στο υγειονομικό, τα τραπεζοκαθίσματα στο Δήμο, η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ή οι μίζες για να μην πέφτουν τα σχετικά πρόστιμα, τα χαρτζιλίκια για την ηχορύπανση λόγω της δυνατής μουσικής, τα lobbying, τα κεράσματα, τα PR και τα happenings, τα κλεψίματα των υπευθύνων καταστήματος, κλπ. κλπ. κλπ.

Αυτά στέλνουν τον καφέ, από το κόστος των 10-15 λεπτών, στα 3.80 ευρώ !!!


Και αυτά πρέπει να περιορίσετε αν θέλετε να γίνετε ανταγωνιστικοί.
Γιατί αλλιώς, και να μηδενιστεί ακόμη ο ΦΠΑ στην εστίαση, πάλι πανάκριβοι θα είστε σε σχέση με τον εξ' ανατολάς ανταγωνισμό και καθόλου ανταγωνιστικοί !!!  
SSL Certificates