.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ 80 ΔΙΣ ΤΟΥ ELA ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας


Προς ΜΑΞΙΜΟΥ :

Σας ανοίξαμε τα μάτια πριν τις εκλογές, όταν σας λέγαμε να μη φοβηθείτε τις απειλές για τη ρευστότητα των τραπεζών,
αφού ο ELA ήταν τότε μηδενικός και το όριο της Ελλάδος, σύμφωνα με τον αλγόριθμο του μηχανισμού, ήταν τότε τουλάχιστον 100-120 Δις !!!





Και δεν πέσαμε έξω, αφού από τότε μέχρι σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες ζήτησαν και πήραν από την ΤτΕ 80 περίπου Δις έκτακτης παροχής ρευστότητας, ενώ η εκροή των καταθέσεων κατά το ίδιο διάστημα δεν ξεπέρασε τα 35 Δις !!!

Γιατί λοιπόν να υπάρχει σήμερα πρόβλημα ρευστότητας και να αναγκάζεται η Κυβέρνηση να κάνει χρήση ακόμη και στα διαθέσιμα των πρεσβειών μας στο εξωτερικό ;;;

Τι έγιναν τα υπόλοιπα 45 Δις, από τα 80 Δις του ELA που έχουν πιστωθεί στους αντίστοιχους λογαριασμούς των συστημικών τραπεζών ;;;
Ποιοι τα πήραν ;;; Που πήγαν ;;; Πως χρησιμοποιήθηκαν ;;; Τι πλήρωσαν ;;;

ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ;;;

Η Κυβέρνηση είχε ένα τεράστιο μαξιλάρι ασφαλείας 100 τουλάχιστον Δις, προκειμένου να έχει όλο τον χρόνο για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, χωρίς να κινδυνεύσει να αντιμετωπίσει το επαπειλούμενο από τους μνημονιακούς εκβιαστές πρόβλημα της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος και της στάσης πληρωμών.

Το μαξιλάρι όμως αυτό ξεφουσκώνει επικίνδυνα.

Είμαστε κοντά στο ταβάνι της εξάντλησης του ορίου και η ΕΚΤ σήμερα σημαίνει επικίνδυνα τον συναγερμό του επερχόμενου game over στο μηχανισμό του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, αφού τα 100 Δις είναι πλέον προ των πυλών.

Και το ζητούμενο είναι αυτονόητο.
Έχουν γνώση του τι γίνεται οι φύλακες του ΜΑΞΙΜΟΥ ή το τραινάκι πηγαίνει μόνο του, με τον αυτόματο πιλότο ρυθμισμένο από τους ίδιους τους δανειστές και με το λογισμικό σεταρισμένο από τον ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ;;;

Ξυπνήστε λοιπόν εκεί στην Κυβέρνηση πριν να είναι αργά γιατί, αν αργήσετε, μαζί με τα 100 Δις του ELA θα τελειώσετε και εσείς και, μάλιστα, μετά τις ρητές απειλές ΣΑΜΑΡΑ, το τέλος σας θα είναι τραγικό.

Δεν έχετε ούτε το δικαίωμα, ούτε την πολυτέλεια στην λεγόμενη "χαμένη ευκαιρία".
Το γνωρίζατε πριν αναλάβετε.

Και κάτι τελευταίο ......
Σταματήστε να τρώγεστε μεταξύ σας !!!
Αυτή και αν είναι πολυτέλεια που δεν έχετε, αφού μαζί με τον ELA τελειώνει και η ΕΛΠΙΔΑ !!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !!!

Σκληρή προειδοποίηση από τον Γερμανό τραπεζίτη μέσω της HandelsblattΒάιντμαν: Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να σώσει την Ελλάδα !!!


Δεν μπορεί συνεχώς η ΕΚΤ να προχωρά σε αύξηση του ELA, είπε ο πρόεδρος της Bundesbank και διευκρίνισε ότι δεν τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώΑπόλυτα αντίθετος στην όποια «χρήση» της ΕΚΤ ως τελικού σωτήρα της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιένς Βάιντμαν, σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.
Υποστήριξε ότι δεν τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά υποστήριξε ότι δεν μπορεί συνεχώς η ΕΚΤ να προχωρά σε αύξηση του ELA, καθώς «δεν μπορούμε να δίνουμε φθηνά δάνεια σε τράπεζες που είναι αποκλεισμένες από τις αγορές, προκειμένου να αγοράζουν ομόλογα της χώρας τους, η οποία, επίσης, είναι αποκλεισμένη από τις αγορές. Νομίζω ότι αυτό παραβιάζει τους κανόνες της ΕΚΤ».

Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του στο γεγονός ότι υπάρχει «πολιτική αντιμετώπιση» των αποφάσεων που λαμβάνει η ΕΚΤ, κάτι που κατά τον ίδιο είναι εντελώς λανθασμένο και απειλεί ακόμη και την ανεξαρτησία της.

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/economy/article/476044/weidmann-den-einai-douleia-tis-ekt-na-sosei-tin-ellada/
SSL Certificates