.

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΣΕ 1.000.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

Σωρηδόν καταφτάνουν ραβασάκια στους δανειολήπτες !!!
Ειδοποιητήρια προκειμένου να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους θα έχουν αποστείλει σε 1 εκατ. οφειλέτες οι τράπεζες μέχρι τα τέλη Ιουνίου !!!


Προς το παρόν νομοθετική παρέμβαση για «οριζόντια» αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων δεν θα φαίνεται στον ορίζοντα !!!




Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας,  παραμένει η μοναδική αποτελεσματική λύση για την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των Δανειοληπτών, ιδιαίτερα όσο δεν προστατεύεται νομοθετικά κατά 100% η κύρια πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html


Η αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών αλλά και η καλλιέργεια προσδοκιών για ευνοϊκές ρυθμίσεις στην αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων οδηγούν σε έξαρση των καθυστερήσεων.

Στελέχη των τραπεζών εκτιμούν στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν περίπου κατά 60 - 70 μονάδες βάσης και προσέγγισαν το 35% έναντι 34,4% στο τέλος Δεκεμβρίου (εκτιμήσεις) και 34,2% που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014 (σύμφωνα με την ΤτΕ).

Οι τράπεζες το τελευταίο χρονικό διάστημα δοκίμασαν πιλοτικά προϊόντα τύπου split balance για ενυπόθηκα δάνεια (κυρίως στεγαστικά και δευτερευόντως καταναλωτικά που έχουν ενυπόθηκη εξασφάλιση). Το διαχωρισμό, δηλαδή, ενός δανείου σε καθυστέρηση σε δύο μέρη με κριτήριο τη δόση που μπορεί να πληρώσει ο δανειολήπτης με βάση τα τρέχοντα μειωμένα λόγω κρίσης εισοδήματά του.
Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε ήδη η αποστολή ειδοποιητηρίων σε κατόχους στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων που εμφανίζουν καθυστέρηση στην αποπληρωμή δόσης μεγαλύτερη των 30 ημερών με τα οποία τους καλούν να προσέλθουν εντός 15 ημερών στα καταστήματα για ρυθμίσεις.

Εώς τα τέλη Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχουν αποσταλεί σχετικά ειδοποιητήρια σε περίπου 1 εκατ. δανειολήπτες. Η διαδικασία έχει ήδη καθυστερήσει λόγω της αβεβαιότητας, αλλά προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα λόγω και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με τα πλάνα αναδιάρθρωσης.

Αξιοποιώντας τον Κώδικα Δεοντολογίας οι τράπεζες προσέθεσαν στις παραδοσιακές δυνατότητες ρύθμισης (επιμήκυνση διάρκειας δανείου, μείωση μηνιαίας δόσης κ.ά.) και προγράμματα μετάθεσης της αποπληρωμής μέρους του κεφαλαίου σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πρόκειται για προϊόντα που προχωρούν σε διαχωρισμό των μη εξυπηρετούμενων ενυπόθηκων δανείων (στεγαστικά και δευτερευόντως ενυπόθηκα καταναλωτικά) σε δύο τμήματα. Αυτό που μπορεί να εξυπηρετηθεί με το τρέχον επίπεδο εισοδήματος του δανειολήπτη και αυτό που παγώνει ως προς την καταβολή δόσεων για περίοδο από 4 ως και 25 χρόνια.

Το μέρος του ανεξόφλητου κεφαλαίου, η αποπληρωμή του οποίου μεταφέρεται στο μέλλον δεν θα τοκίζεται αλλά θα παγώνει για το συμφωνηθέν διάστημα.
Στο διάστημα αυτό ο δανειολήπτης υποχρεούται σε τακτά χρονικά διαστήματα να παρέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην τράπεζα για την επανεξέταση της οικονομικής και περιουσιακής του κατάστασης. Η καθοριστική επανεξέταση του δανείου θα διενεργηθεί με τη λήξη της περιόδου χάριτος για το τμήμα εκείνο που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Οι τράπεζες προσφέρουν bonus στους δανειολήπτες που θα μπουν στη ρύθμιση και θα αποδειχθούν συνεπείς τη διαγραφή μέρους των τόκων που έχουν λογισθεί αλλά δεν έχουν πληρωθεί ως την αναδιάρθρωση.

Άλλωστε, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ των προέδρων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, οι τράπεζες σημείωσαν την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και να τερματιστεί η καλλιέργεια ανεδαφικών προσδοκιών που ενθαρρύνουν τη μη αποπληρωμή των τραπεζικών δανείων.

ΠΗΓΗ
http://www.financialbox.gr/agores/daneia/6602-%CF%83%CF%89%CF%81%CE%B7%CE%B4%CF%8C%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%82.html
SSL Certificates