.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΒΟΜΒΑ !!! ΠΛΑΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Η ΕΠΟ !!!




Αρ. Πρ. 1847/20-4-2015
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Υφαρπαγή" πλαστής φορολογικής ενημερότητας από την ΕΠΟ, προκειμένου η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να εισπράξει έκτακτη επιχορήγηση 1,4 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. 
Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ απευθύνθηκε σε άλλη ΔΟΥ από εκείνη στην οποία ανήκει για να πάρει την ενημερότητα(!), πράγμα το οποίο κατάφερε, αλλά τελικά η απάτη των ποδοσφαιρο-παραγόντων αποκαλύφθηκε και ο Στ. Κοντονής αποφάσισε να μην δοθούν τα χρήματα. Οι αποκαλύψεις έγιναν στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Η υπόθεση ξεκίνησε, όταν ο τ. υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, αποφάσισε να δώσει έκτακτη επιχορήγηση προς την ΕΠΟ ύψους 1.434.100 ευρώ, που θα δρομολογούνταν σε ερασιτεχνικά σωματεία. Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του, στις 17 Νοεμβρίου 2014, μπλόκαρε την απόδοση των χρημάτων, επειδή η ΕΠΟ έχει χρέη προς το Δημόσιο. Πώς αντέδρασε η ΕΠΟ; Πήρε αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας από την ΙΖ’ ΔΟΥ Αθηνών με ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου 2014, ώστε να το παρουσιάσει και να πληρωθεί το σύνολο των 1,4 εκατ. ευρώ.
Όμως, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και στις 12 Δεκεμβρίου 2014, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπογραμμίζει, πως η ΕΠΟ: "οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11 πλέον προσαυξήσεων" και ότι είναι "φορολογικά μη ενήμερος"! Το έγγραφο του ΓΛΚ απευθύνεται στην ΙΒ' ΔΟΥ Αθηνών, η οποία, όπως αποκαλύπτεται, είναι η αρμόδια ΔΟΥ για την ΕΠΟ. Με το προηγούμενο έγγραφο, της δίνεται η εντολή να καταθέσει αίτημα συμψηφισμού εκκαθαρισμένης και βέβαιης απαίτησης.

Πέντε μέρες μετά, στις 17 Δεκεμβρίου 2014, έρχεται και η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων, του ΓΛΚ, στο υπουργείο Αθλητισμού, να ενημερώσει τον υπουργό Αθλητισμού, Γ. Ανδριανό, ότι η επιχορήγηση "δε θα διατεθεί εις ολόκληρον για τον σκοπό για τον οποίο έχει εγκριθεί", επειδή η ΕΠΟ "οφείλει ρυθμισμένα χρέη ύψους 418.423,11 ευρώ, πλέον των προσαυξήσεων αυτών και είναι φορολογικά μη ενήμερος".

Το σχέδιο για την υφαρπαγή της φορολογικής ενημερότητας από την ΕΠΟ με στόχο το 1,4 εκατ. ευρώ έχει αποκαλυφθεί. Έτσι, μετά την αποκάλυψη ότι η ΙΖ' ΔΟΥ δεν ελέγχει την ΕΠΟ, αλλά παρ’ όλα αυτά, της εξέδωσε φορολογική ενημερότητα, η ΙΖ' ΔΟΥ παραδέχεται, ότι στις 19 Δεκεμβρίου, εκ παραδρομής δόθηκε η ενημερότητα, διότι αρμόδια είναι ΙΒ' ΔΟΥ, και ανακαλεί το πιστοποιητικό που εξέδωσε.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Τιμωρήθηκε, καταρχήν πειθαρχικά, κάποιος υπάλληλος της Δ.O.Y. ή της ΕΠΟ, λόγω της ως άνω ατασθαλίας;

2. Ο φάκελος της ως άνω υπόθεσης στάλθηκε στον εισαγγελέα; Αν «ναι», σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική έρευνα;

3. Ο Υπουργός Οικονομικών έχει ερευνήσει, εάν συχνά-πυκνά και …εκ παραδρομής, λαμβάνουν όμοιας φύσης ενημερότητες διάφοροι επιχειρηματίες, όπως εκδότες και καναλάρχες, ώστε να εισπράττουν από το κράτος, ενώ του χρωστούν εκατομμύρια;

Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝ.ΕΛ.»
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


SSL Certificates