.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Φοβούμενες τις εξελίξεις με την ίδρυση του ενδιάμεσου, κρατικού φορέα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, οι τράπεζες ετοιμάζουν προτάσεις για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων με νέες συμβάσεις-ρυθμίσεις, τις οποίες επιχειρούν να εντάξουν στο πλαίσιο του Συνεργάσιμου Δανειολήπτη !!! 

ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΟΛΩΜΑ !!!
Ζητάμε αντί του Συνεργάσιμου Δανειολήπτη να θεσπιστεί ο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ και αντί του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, να εφαρμοστεί ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το κούρεμα των δανείων μας, είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας οι δανειολήπτες, για την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς μας !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_46.html


Διαβάζουμε σήμερα στο capital.gr :

Προτάσεις για "κόκκινα" δάνεια και ελβετικό ετοιμάζουν οι τράπεζες

της Νένας Μαλλιάρα

Τις προτάσεις τους για πλειστηριασμούς, «κόκκινα» δάνεια και δάνεια σε ελβετικό φράγκο ετοιμάζουν πυρετωδώς οι τράπεζες, εκτιμώντας ότι τα θέματα της συνολικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων βρίσκονται σε φάση «επώασης» που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζουν και νέα προϊόντα που δεν διαθέτουν σήμερα στο οπλοστάσιό τους για τη ρύθμιση δανείων, όπως π.χ. το split balance, αλλά και λύσεις μονιμότερου χαρακτήρα για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο. Στους τελευταίους, δόθηκε προσωρινά η δυνατότητα να «παγώσουν» τις δόσεις τους στα επίπεδα του Δεκεμβρίου 2014, ωστόσο, αναζητούνται ριζικότερες λύσεις για τους περίπου 75.000 δανειολήπτες που βρίσκονται «όμηροι» στο ελβετικό νόμισμα.

Για τις τράπεζες, το «ξεκαθάρισμα» των δανειακών χαρτοφυλακίων τους είναι παραπάνω από επείγον, καθώς το τελευταίο δίμηνο είδαν να δημιουργούνται νέες επισφάλειες, της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης «ασφυξίας» στην αγορά, αλλά ενθαρρύνθηκαν επίσης από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ελάφρυνση του χρέους των ιδιωτών. Πρόκειται για εξαγγελίες τις οποίες οι τραπεζίτες χαρακτηρίζουν πρώιμες και οι οποίες συνεχίζουν να γίνονται χωρίς να έχει υπάρξει καμία διαβούλευση με τις τράπεζες, όπως είναι και το σύνηθες. Όπως αναφέρουν τραπεζίτες στο Capital.gr, παραδοσιακά πριν βγει κάποιο νομοσχέδιο που αφορά στις τράπεζες, αποστέλλεται στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, αυτή το παρουσιάζει στις τράπεζες – μέλη της που καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους και ακολουθεί διαβούλευση τραπεζών και αρμόδιου υπουργείου.

Μέχρι στιγμής, ενώ ανακοινώνεται η άμεση κατάθεση νομοσχεδίων για τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια, δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με τις τράπεζες προκειμένου να αναζητηθεί ο καλύτερος τρόπος επίλυσης θεμάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Είναι ενδεικτικό ότι στην κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για την παράταση του ελληνικού προγράμματος, η ΕΚΤ – στην εποπτεία της οποίας βρίσκονται οι ελληνικές συστημικές τράπεζες – έβαλε «φρένο» σε μονομερείς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όπως π.χ. στη σκοπούμενη χρήση των κεφαλαίων του ΤΧΣ για τα «κόκκινα» δάνεια, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση να δεσμευτεί ρητά στην επιστολή που απέστειλε στο Eurogroup ότι θα συνεργαστεί με τις διοικήσεις των τραπεζών και τους «θεσμούς» και δεν θα προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Χθες, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης επανέλαβε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η κατάθεση της διάταξης για την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, προσθέτοντας ότι θα αποσταλεί και προς την ΕΚΤ. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα κριτήρια της συγκεκριμένης διάταξης θα είναι διευρυμένα σε σχέση με την περσινή μεταβατική διάταξη.

Δεν έχει γίνει, όμως, καμία διερευνητική, έστω, επαφή με τις τράπεζες ώστε να διαμορφωθεί ένας «πήχυς» για το ποιος θα ορίζεται ως «φτωχός», προκειμένου να διασφαλίζεται δικαιοσύνη μεταξύ οφειλετών και να τιμωρούνται οι «επαγγελματίες» κακοπληρωτές (όπως ρητά ζητεί η ΕΚΤ και έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση). Όπως διερωτώνται οι τραπεζίτες, θα μπορεί να υπαχθεί στην ρύθμιση για προστασία από πλειστηριασμό (και άρα να θεωρείται κοινωνικά αδύναμος) κάποιος του οποίου η κύρια κατοικία έχει αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα 50.000, σύνολο καταθέσεων 50.000 ευρώ και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 500.000; (αυτά είναι τα τελευταία φημολογούμενα κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση).


Πηγή:www.capital.gr
SSL Certificates