.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!! ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ !!!

Γιατί θα αυξηθούν κατά 3,7 Δις τα NPLs στο δ΄ τρίμηνο του 2014 ;;; 
Νέα μεγάλη αύξηση στα κόκκινα δάνεια !!!

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ !!!

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!!

ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!
ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Η αύξηση των NPLs καθιστά μη υλοποιήσιμα τα business plan για το 2015.
Σημαντική επιδείνωση καταγράφουν τα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών αυξάνοντας έτσι τις προβλέψεις και μειώνοντας τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Η τρέχουσα νέα ελληνική κρίση, ο κίνδυνος ατυχήματος και βεβαίως η έλλειψη ρευστότητας έχουν αυξήσει εκ νέου τα προβληματικά δάνεια.
Ενώ μέσα στο 2014 παρατηρήθηκε το φαινόμενο της σταδιακής επιβράδυνσης των προβληματικών δανείων, δηλαδή άρχισαν τα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών να βελτιώνονται σταδιακά και να παράγουν λιγότερα προβλήματα, ωστόσο η εικόνα αυτή έχει επιδεινωθεί σημαντικά.
Τα προβληματικά δάνεια φθάνουν στο 39% του συνόλου των δανείων και ειδικά τους 3 τελευταίους μήνες παρατηρείται σημαντική επιδείνωση. 
(NPLs είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πάνω από 90 ημέρες και κόκκινα δάνεια θεωρούνται αυτά που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση άνω των 180 ημερών).
Τα NPLs σε επίπεδο ομίλων φθάνουν τα 90 δισεκ. ευρώ.
Οι ελληνικές τράπεζες πέραν της σημαντικής επιδείνωσης που εμφανίζουν στα δανειακά τους χαρτοφυλάκια στο δ΄ τρίμηνο του 2014 θα πρέπει να εγγράψουν και τις μεγάλες ζημίες από τα AQR asst quality review δηλαδή την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού όπως κατεγράφησαν στα stress tests.
Υπενθυμίζεται ότι μόνο η Πειραιώς ενέγραψε στο 9μηνο του 2019 ως έκτακτη πρόβλεψη το AQR ύψους 2,7 δισεκ καταγράφοντας αντίστοιχα μεγάλη ζημία στα αποτελέσματα 9μήνου.
Στο 9μηνο του 2014 η Πειραιώς είχε εγγράψει έκτακτη πρόβλεψη 2,2 δισεκ. ευρώ.
Η Alpha bank είχε την χαμηλότερη ζημία από τα AQR ύψους 1,1 δισεκ. η Eurobank την δεύτερη καλύτερη επίδοση 1,27 δισεκ. ζημία από τα AQR, η Εθνική 2,2 δισεκ. ζημία από το AQR και η Πειραιώς ζημία 2,7 δισεκ. ευρώ.
Οι τράπεζες λοιπόν θα εγγράψουν στο δ΄ τρίμηνο του 2014 έκτακτες προβλέψεις λόγω ζημιών από το AQR περίπου 3,7 δισεκ. ευρώ.
Τα 3,7 δισεκ θα είναι οι έκτακτες προβλέψεις που σημαίνει ότι αυξάνονται τα NPLs.
Υπενθυμίζεται ότι στα stress tests οι ελληνικές τράπεζες εμφάνισαν ζημίες από τα AQR περίπου -7,34 δισεκ. ευρώ.
Όμως τα προβληματικά δάνεια αυξάνονται και λόγω της γενικότερης αρνητικής κατάστασης της οικονομίας.
Οι τραπεζίτες είναι ανήσυχοι.
Η αύξηση των NPLs καθιστά μη υλοποιήσιμα τα business plan για το 2015 ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας αν η κατάσταση συνεχιστεί επιδεινούμενη.

www.bankingnews.gr
SSL Certificates