.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ 'ΣΥΡΙΖΑ' !

Θέλουμε όρθια την Ελλάδα !!!  
Το 2014 της ΝΔ κατέληξε σε εθνική αποτυχία !!!
Το 2015 του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλο ρίσκο.....

Ας αφήσουμε στην άκρη τα ηλίθια διλήμματα που πυροδοτούν προεκλογικά τα κυβερνητικά κομματικά αρχηγεία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και τις ψευδονάρκες περί Grexit, bank run κλπ.

Το 2015....η Ελλάδα θα βρεθεί σε ζώνη τεράστιου ρίσκου αλλά...δεν υπάρχει θέμα χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ..

Θέλουμε όρθια την Ελλάδα, όχι δουλοπρεπώς συρόμενη σε ένα πρόγραμμα λιτότητας αδιέξοδο.
Θέλουμε όρθια την Ελλάδα, χωρίς να διακυβευτεί η τύχη της Ελλάδος.
Θέλουμε όρθια την Ελλάδα, χωρίς πολιτικούς τσαρλατάνους που στον βωμό της μικροπολιτικής τους, καθίστανται αδίστακτοι ρισκάροντας τα πάντα.

Όσοι μιλούν για χρεοκοπία, όσοι μιλούν για bank run, όσοι ποντάρουν στον φόβο, όσοι επιχειρηματολογούν για χάος, Grexit και καταστροφή και χρεοκοπία δεν είναι πατριώτες είναι ποταμά πολιτικά υποκείμενα που πρέπει να απομονωθούν.

Θέλουμε όρθια την Ελλάδα αλλά τι είδους Ελλάδα θέλουμε;
Στις 25 Ιανουαρίου του 2015 ο ελληνικός λαός προσέρχεται στις κάλπες εν μέσω διλημμάτων, εν μέσω σεναρίων καταστροφής, εν μέσω άθλιας πολιτικής προπαγάνδας για χάος και καταστροφή.
Για να απαντήσουμε στο ερώτημα τι είδους Ελλάδα θέλουμε θα πρέπει να δούμε τι καταφέραμε το 2014 και σε τι προσβλέπουμε το 2015.
Το 2014 μπορεί να χωριστεί σε δύο περιόδους
Στο πρώτο εξάμηνο η Ελλάδα σημείωσε πρόοδο, σημειώθηκε το υψηλό έτους και ετών στο χρηματιστήριο στις 1377 μονάδες, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν κατακόρυφα στο 5,47% έφθασε η 10ετία τέλη Ιουλίου του 2014.
Καλλιεργήθηκε μια προσδοκία μετά τις επιτυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών ότι η Ελλάδα αλλάζει προσελκύει το διεθνές κεφάλαιο, ενώ υπήρχαν και θετικά μηνύματα από το μέτωπο της μακροοικονομίας ειδικά της πορείας του ΑΕΠ.
Στο δεύτερο εξάμηνο όμως ξεκίνησε μια περίοδος φθοράς που ήταν έντονη στο χρηματιστήριο και επεκτάθηκε σε όλη την οικονομία μετά την μονομερή απόφαση της Ελλάδος να βγει από τα μνημόνια.
Ήταν σημείο καμπής για την Ελλάδα καθώς κατέρρευσε ο μύθος ότι ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων, της Γερμανίας και των αγορών.
Η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα στις ευρωεκλογές του Μάιου του 2015 υπέπεσε σε απίστευτα πολιτικά λάθη, λόγω της πίεσης που ασκούσε η ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από τα μνημόνια.
Η κυβέρνηση και ο Σαμαράς σύρθηκαν από τον πολιτικό φόβο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί στην πολιτική και σχεδίασαν ένα φαιδρό, ένα γελοίο σχέδιο μονομερούς εξόδου από τα μνημόνια ερήμην των πάντων.
Ευρώπη και αγορές κινήθηκαν άκρως επιθετικά στην Ελλάδα και εκεί όπου όλα – πλασματικά – έβαιναν καλώς αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα ήταν ξυπόλυτη στα αγκάθια κατά το λαϊκώς λεγόμενο.
Χωρίς οικονομικά εφόδια, χωρίς τεχνικά εφόδια η Ελλάδα ήρθε σε σύγκρουση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις αγορές και το αποτέλεσμα ήταν η βίαιη απομόνωση της Ελλάδος από τις αγορές.
Βίαιη απομόνωση.
Άρα η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να επικαλείται επιχειρήματα περί σταθερότητας….γιατί στις 16 Οκτωβρίου του 2014 το 10ετές ομόλογο έφθασε στο 9,3% όσο είναι περίπου την τρέχουσα περίοδο 9,65%.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα έχασε τα πολιτικά της ερείσματα στην Ευρώπη και ειδικά στην Γερμανία.
Η Τρόικα δεν δεχόταν να έρθει στην Αθήνα και η ελληνική αντιπροσωπεία συρόταν στο Παρίσι.
Η Γερμανία και ο Wolfgang Schäuble o υπουργός Οικονομικών δεν καταδεχόταν να απαντήσει στις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις του Σαμαρά.
Ο διασυρμός της Ελλάδος συνεχιζόταν.
Η Ελλάδα λοιπόν ενώ ξεκίνησε με προσδοκίες το 2014 κατέληξε σε φιάσκο σε εθνική αποτυχία.
Καθ΄ όλο το 2014, οι αναφορές της κυβέρνησης ότι…διεκδικεί μόνο…πιστοποιητικό βιωσιμότητας για το μείζον θέμα του χρέους, καταδείκνυε ότι οι «πατριώτες πολιτικοί μας» είχαν απεμπολήσει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.
Πολιτικοί όπως ο Βενιζέλος υποστήριζαν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους…γιατί απλά έχει βιώσιμο χρέος.
Δεν έγινε ο Βενιζέλος ειδικός περί του χρέους, γνώριζε ότι η Γερμανία, είχε ξεκαθαρίσει ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους έχει κλείσει και είχε περάσει στους έλληνες το μήνυμα να εγκαταλείψουν άρον άρον τις απαιτήσεις για το χρέος.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Σαμαρά ήταν κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας στο θέμα του χρέους, απεμπόλησε τα δικαιώματα της χώρας ερήμην των πολιτών.
Και ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ερήμην των ελλήνων ξεπουλήσει την λύση του χρέους, αποφάσισε να υιοθετήσει την στρατηγική «να τα έχουμε καλά με την Γερμανία να λέμε σε όλα ναι και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
Στην αργκό…η πολιτική αυτή στρατηγική ονομάζεται εθνική δουλοπρέπεια, ονομάζεται μειοδοσία, ονομάζεται έκπτωση εθνικής κυριαρχίας.
Όμως αν αυτή η στρατηγική ήταν επιτυχής…για το καλό της Ελλάδος…γιατί στο τέλος η Γερμανία άδειασε την Ελλάδα;
Γιατί οι αγορές άδειασαν την Ελλάδα;
Γιατί οι αγορές άδειασαν τον Σαμαρά τον έλληνα πρωθυπουργό;
Να θυμίσουμε σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ότι το ελληνικό χρηματιστήριο κατέρρευσε, στην κυριολεξία κατέρρευσε την ημέρα που ο Σαμαράς ανακοίνωσε ότι επισπεύδει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2014.
Τότε δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, Grexit, χρεοκοπία και άλλες ανοησίες και προπαγάνδες χειρίστου είδους.
Υπήρχε μόνο η επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι αγορές τιμώρησαν την κυβέρνηση Σαμαρά τον Οκτώβριο και έδειξαν ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Σαμαρά τον Δεκέμβριο.
Το 2014 ενώ ξεκίνησε με προσδοκίες κατέληξε σε φιάσκο κατέληξε σε εθνική τραγωδία, σε πολιτική αποτυχία , σε εθνική αποτυχία.
Άρα τα πεπραγμένα του Σαμαρά και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα γνωρίζουμε….κατέληξαν σε αποτυχία σε εθνική αποτυχία.
Χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς διαθέσεις σκληρής κριτικής Σαμαράς και κυβέρνηση ξεκίνησαν το 2014 με μεγάλες προσδοκίες και κατέληξαν σε εθνική αποτυχία.
Το 2014 τελείωσε με την Εθνική αποτυχία να κυριαρχεί και αυτό στην διαφημιστική της εκστρατεία η ΝΔ όσο και να προσπαθεί δεν θα μπορέσει να το συγκαλύψει.
Σε αυτή την Εθνική αποτυχία συμπεριλαμβάνονται και κινήσεις πολιτικής εκδίκησης αντιπάλων όπως η Χρυσή Αυγή, κινήσεις αναξιοπρέπειας όπως η αντικατάσταση Προβόπουλου στην ΤτΕ, αποτυχημένες πολιτικές όπως ο ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα που έδειχναν…την παρακμή έδειχναν ότι η Ελλάδα κατρακυλούσε στον κατήφορο της παρακμής και της αποτυχίας.
Το 2014…είχε ειδικά στο τέλος πολύ αποτυχία.

Το 2015 του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτος μεγάλου ρίσκου
Το 2015 ξεκίνησε με το βάρος της αποτυχίας του 2014.
Ξεκίνησε με το βάρος της πολιτικής ανοησίας που μεταφέρουν πολλά πολιτικά ανδρείκελα που στον βωμό της μικροκομματικής τους λογικής δεν διστάζουν να σπείρουν τον πανικό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις παραστάσεις νίκης στις δημοσκοπήσεις προηγείται και θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου του 2015.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι το αθώο κόμμα της αριστεράς που θα φέρει την αλλαγή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές ασυναρτησίες που κατά καιρούς πρόβαλλε έδωσε λαβή στην ΝΔ που απέτυχε να μιλάει για χρεοκοπία και Grexit.
Η πολυφωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυφωνία τρικυμίας εν κρανίω…την οποία ο πολίτης που έχει δημιουργήσει….την αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλο προβληματισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει μια μεγάλη ευκαιρία μια μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί, την οποία η ΝΔ δεν έχει.
Η Ευρώπη αλλάζει.
Στην Γαλλία η Le Pen η ακροδεξιά ηγέτης προηγείται.
Το Podemos στην Ισπανία προηγείται.
Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται.
(έχουμε γράψει πολλές φορές ότι δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε αριστεροί) η Ελλάδα έχει μια μεγάλη ευκαιρία με την αριστερά λόγω των μεγάλων αλλαγών που έρχονται στην Ευρώπη να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.
Η ΝΔ έκανε ένα βήμα εμπρός και 10 βήματα πίσω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει καλύτερη λύση για το χρέος και όσο και αν ακούγεται παράδοξο, έχει πιο πατριωτική λύση για το χρέος από ότι η αστική ΝΔ.
Δυστυχώς αυτά είναι τα σημεία των καιρών.
Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς τα σχεδίαζε και αλλιώς του ήρθαν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε η ΝΔ και ο Σαμαράς να έχουν λύσει το θέμα της παράστασης του μνημονίου ή την ECCL γραμμή για 6 ή 12 μήνες και έτσι απερίσπαστοι να επικεντρωθούν στο μείζον θέμα του χρέους.
Οι έξυπνοι ευρωπαίοι θέλοντας να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να δώσουν δίμηνη παράταση του μνημονίου εγκλωβίζοντας και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ η ΝΔ απέτυχε παταγωδώς, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να αποτύχει από τα αποδυτήρια πριν καν αναλάβει την εξουσία.
Οι ευρωπαίοι έστησαν μια πολύ ωραία παγίδα και μετά οι πολίτες πιστεύουν ότι αν ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου θα εκφραστεί η ελεύθερη βούληση των πολιτών.
Θα εκφραστεί η καθοδηγούμενη βούληση της Ευρώπης, τόσο ανεξάρτητο κράτος είμαστε!!!!
Οι εκλογές θα καταδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, η ΝΔ δεύτερο και η Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα (ναι αυτό το κόμμα που κυνήγησε κατά τρόπο πολιτικά άθλιο ο Σαμαράς).
Όμως η πολιτική γεωγραφία τις 26ης Ιανουαρίου θα είναι καταλυτική για την νέα κυβέρνηση.
Αν ο Γ. Παπανδρέου κατεβάσει κόμμα το ΠΑΣΟΚ ή θα διαλυθεί ή δεν θα μπει στην Βουλή που σημαίνει ότι ο κυβερνητικός εταίρος πλήρους ευθύνης…το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από την μέση.
Το Ποτάμι…το άλλο κόμμα πλήρους ευθύνης που δημιουργήθηκε για να αποτελέσει κομματική τσόντα στην όποια κυβέρνηση προκύψει επίσης θα υποστεί μεγάλη ζημία είναι πιθανό να χάσει το 30% με 50% της εκλογικής του δύναμης.
Το Ποτάμι από…ποτάμι μπορεί να εξελιχθεί σε ρυάκι ή σε βούρκο πολύ εύκολα δεν έχει κοινωνικό υπόβαθρο.
Κλειδί θα είναι και αν οι ΑΝΕΛ καταφέρουν να μπουν στην Βουλή ή όχι, δίνουν μεγάλη μάχη επιβίωσης, βρίσκονται κοντά στο όριο του 3%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν είναι πρώτο κόμμα – που θα είναι πρώτο κόμμα – με ποιον θα κυβερνήσει;
Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει υπάρχει κίνδυνος νέων εκλογών;
Η Ελλάδα να σέρνεται σε νέες εκλογές και η Ευρώπη…απλά να περιμένει την 28η Φεβρουαρίου που λήγει η δίμηνη παράταση του μνημονίου….για να τιμωρήσει την Ελλάδα;
Το ρίσκο της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και το ρίσκο της πολιτικής γενικότερα θα είναι τεράστιο και ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να διαχειριστεί την αποτυχία της ΝΔ του 2014 και να ξεπεράσει τα εμπόδια του 2015.
Ποιες οι πιθανότητες επιτυχίας;
Θα επικαλεστούμε την Barclays αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να πετύχει μεγάλες πολιτικές συμμαχίες στην Ευρώπη…η πολιτική του θα αποτύχει παταγωδώς.
Θα καταφέρει να πετύχει πολιτικές συμμαχίες και με ποια ατζέντα του χρέους;
Αυτό είναι το ερώτημα.
Επίσης αν ο ΣΥΡΙΖΑ όντως αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί με την Τρόικα στα άκρα μέχρι που θα μπορούσε να φθάσει η μεγάλη κρίση που θα ξεσπάσει στην οικονομία;
Οι ενδείξεις λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει βρει και έχει συμφωνήσει για την ECCL γραμμή, αν αυτό συμβεί σίγουρα η κρίση θα εκτονωθεί αλλά αν δεν συμβεί…να έχει καλά ο Θεός αυτή την έρμαιη χώρα. 

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates