.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣΩΝΙΑ : ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ !!!



Ο ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ, Κος ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ !!!

Με τι σας ψεκάζουν οι τροϊκανοί ρε ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές ;;;
Με success story και με βιωσιμότητα του χρέους ;;;




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ !!!

1,2 ΔΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

Η Τράπεζα Πειραιώς πούλησε στεγαστικά δάνεια Ελλήνων πελατών της, στον όμιλο ΚΚR !!!


Με τι κούρεμα πουλήσατε τα δάνεια κύριε Σάλλα ;;;
Με 50% ή περισσότερο ;;;
Και με τι προμήθειες στους μεσάζοντες ;;;
Δεν ήταν καλύτερα για την τράπεζα να τα κουρέψετε στους ίδιους τους δανειολήπτες, που μάλιστα σας διέσωσαν ως φορολογούμενοι, χωρίς να πληρώσετε δεκάρα τσακιστή για προμήθειες ;;;
Ή μήπως τελικά όλο το παιχνίδι γίνεται για τις προμήθειες ;;; 

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την KKR τη δημιουργία επενδυτικού σχήματος για τη μεταβίβαση, μέσω τιτλοποίησης, χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Οι εταιρείες του σχήματος θα τελούν υπό τη διαχείριση ή/και τον έλεγχο της ΚΚRCredit, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα αναλάβει την τραπεζική εξυπηρέτηση (servicing) του χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από ενήμερα όσο και από μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς και από μετοχικούς τίτλους.

Η συμφωνία προβλέπει ότι funds υπό τη διαχείριση της KKRCredit θα καταστήσουν διαθέσιμη στις εταιρείες του μεταβιβαζόμενου χαρτοφυλακίου πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους μέχρι €300 εκατ. ευρώ και τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα αναλάβει η KKRCredit με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας του.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2015, μετά τη πλήρωση των κανονιστικών και λοιπών προαπαιτούμενων. 

TO SUCCESS STORY ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!

Αυτό και αν είναι μεταρρύθμιση !!!
Κατακόρυφη μείωση των απασχολουμένων του παραγωγικού τομέα, με ταυτόχρονη αύξηση των μη παραγωγικών καταναλωτών και των συνταξιούχων !!!
Απoτέλεσμα = ΚΟΛΑΣΗ !!!

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΝΤΕΝΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ 20-21/12 ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ & ΧΑΝΙΑ !!!






ΦΩΤΟ : Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΜΗΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ !!!

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ : ΠΛΑΣΙΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ AIRBUS Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ !!!

12-18-14 ΑΡΘΡΟ A MEΡOΣ -  HOT DOC
12-18-14 ΑΡΘΡΟB MEΡOΣ -  HOT DOC

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BANKINGNEWS ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ & ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ !!!

Γιατί οι εκλογές είναι η εθνικά συμφέρουσα λύση !!!
Ιστορική ευκαιρία για το χρέος !!!



Η Ελλάδα έχει την μεγάλη ευκαιρία να αναζητήσει την βέλτιστη λύση για το μη βιώσιμο χρέος...
Πέραν από τα σενάρια καταστροφής, του χάους, της κινδυνολογίας, πέραν από τα Grexit και τα bank runs που προκλητικά παρουσίασαν οι έλληνες πολιτικοί….υπάρχει και η Ελλάδα της προοπτικής.
Η Ελλάδα της προοπτικής θα αποδειχθεί αν υπάρχει στις 29 Δεκεμβρίου του 2014.
Οι 300 βουλευτές αναλαμβάνουν ένα ιστορικό βάρος ή να δεχθούν να συνεχιστεί η πολιτική αδιεξόδου ή να δεχθούν εκλογές ώστε να αποκατασταθεί η αντιπροσωπευτικότητα της κοινωνίας και η νέα βουλή μετά τις εκλογές να λάβει τις ιστορικές αποφάσεις για την πατρίδα μας.
Οι 300 βουλευτές καλούνται στις 23 και 29 Δεκεμβρίου να αποφασίσουν να πουν ναι στην πολιτική που κατέρρευσε σε 48 ώρες ή να πουν ναι στις εκλογές που θα δώσει νέα ώθηση στην Ελλάδα και την δημοκρατία.
Στην πρώτη ψηφοφορία φαίνεται ότι οι βουλευτές έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα των στιγμών, δεν παρασύρονται από την κινδυνολογία και φαίνεται να οδηγούν την Ελλάδα στις εκλογές.
Οι εκλογές δεν οδηγούν σε αδιέξοδο, αυτό είναι το επιχείρημα όσων θέλουν να μείνουν στην εξουσία, οι εκλογές είναι η απόλυτη δημοκρατική επιλογή της κοινωνίας.
Οι εκλογές θα είναι το δημοψήφισμα της κοινωνίας προς τα που θέλει να πάει ο τόπος.
Η Ελλάδα μέχρι τώρα ακολούθησε μια στρατηγική που την έφερε σε αδιέξοδο.
Με χρέος 322,4 δισεκ. ή 317 δισεκ. με το νέο τρόπο καταμέτρησης….στα τελευταία 4 χρόνια της βαθιάς ύφεσης υπέστη σωρευτική ζημία 230 δισεκ. εκ των οποίων περίπου 113 δισεκ. είναι η ζημία από τις καταθέσεις 75 δισεκ. (από 237,5 δισεκ. τον Ιανουάριο του 2010 στα 163 δισεκ. τον Δεκέμβριο του 2014) και μείωση ΑΕΠ κατά 38 δισεκ. ευρώ.
Η Ελλάδα της σπατάλης και των λαθών του παρελθόντος, πλήρωσε και πλήρωσε με 230 δισεκ. τα λάθη της.
Δεν είναι δυνατό μετά από τόσες θυσίες του ελληνικού λαού μέσα σε 48 ώρες το success story να καταρρέει.
Αυτό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα απέτυχε και με λογιστικά τερτίπια προσπάθησε να εξαπατήσει την κοινωνία.
Αν η Ελλάδα συνεχίσει την πολιτική του λάθους τότε θα έχει ακολουθήσει ένα εθνικά επιζήμιο δρόμο.
Όταν στην Νότια Ευρώπη ήδη αρχίσουν να καλλιεργούνται οι προσδοκίες για μια δραστικά βιώσιμη λύση για το χρέος…στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα και ειδικά η κυβέρνηση μιλάει για πιστοποίηση χρέους.
Αν χαθεί η ευκαιρία η Ελλάδα να πετύχει την βέλτιστη λύση για το χρέος δεν θα έχει προσφέρει το πολιτικό σύστημα εθνική υπηρεσία.
Η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές
1)Για να καταδείξει ότι είναι μια συντεταγμένη δημοκρατική χώρα που δεν κυβερνάται από τα emails.
2)Γιατί παρά το success story μέσα σε 48 ώρες κατέρρευσαν οι προσπάθειες των ελλήνων.
Πως μια χώρα που έχει περάσει σε θετικό ρυθμό ΑΕΠ, μια χώρα που έχει υποστεί τεράστιες θυσίες, οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και κυρίως η κοινωνία…μέσα σε 48 ώρες όλα καταρρέουν;
Αυτό δείχνει ότι η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει.
3)Για το καλό της πατρίδας, της Ελλάδος το κορυφαίο εθνικό θέμα, η αναδιάρθρωση του χρέους θα πρέπει να εξεταστεί μετά τον Μάρτιο του 2015.
Γιατί τον Μάρτιο;
Τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα για την ECCL γραμμή ή να υπάρχει διαπραγμάτευση επίλυσης αυτού του ανοικτού ζητήματος.
Το επόμενο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι τι είδους λύση πρέπει να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ελλάδα;
Δυστυχώς μέχρι τώρα η Ελλάδα δεν έχει αποκρυσταλλωμένη θέση για το αντικειμενικά μη βιώσιμο ελληνικό χρέος.
Αντί η Ελλάδα να είχε επεξεργαστεί ένα σχέδιο ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος των 322,4 δισεκ. ευρώ έχει παγιδευτεί είτε στις λύσεις της Γερμανίας (επιμήκυνση 30 ή 50 χρόνια και μείωση των επιτοκίων) είτε σε απαράδεκτες ανθελληνικές δηλώσεις ότι….το χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση.
Όσοι υποστηρίζουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στο έθνος και στην ελληνική κοινωνία.
Η επιμήκυνση είναι μια πρακτικά ανούσια λύση γιατί ενώ μειώνει τις τοκοχρεωλυτικές δόσεις δεν περιορίζει το βάρος εξυπηρέτησης γιατί η Ελλάδα έχει μια ιδιαιτερότητα.
Όλες οι σοβαρές οικονομίες διαθέτουν κρατικό χρέος….το οποίο κατέχουν οι ιδιώτες, οι αγορές.
Στην Ελλάδα από τα 322 δισεκ. τα 235 δισεκ. είναι χρέος της Τρόικα και τα υπόλοιπα 85 δισεκ. κατέχουν ΕΚΤ, ιδιώτες έντοκα γραμμάτια και άλλα.
Η Ελλάδα υποχρεωτικά θα πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια και να μετατρέψει το ελληνικό χρέος σε ιδιωτικό από κρατικό ή διακρατικό που είναι την τρέχουσα περίοδο.
Ουσιαστικά η Ελλάδα είναι όντως παγιδευμένη στο χρέος…στο κρατικό χρέος και η παγίδα θανάτου θα παραμείνει για πολλά χρόνια.
Η επιμήκυνση δεν επιλύει το πρόβλημα, λογιστικά το ρυθμίζει όχι πρακτικά και σίγουρα δεν καθιστά βιώσιμο το χρέος.

Οι δύο πρακτικές λύσεις που πρέπει να εξετάσει η Ελλάδα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ : ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ !!!

Τα είπε όλα στον Αιμίλιο Λιάτσο η Ραχήλ Μακρή !!!
Οι Έλληνες κλαίνε από απελπισία !!!
Και στο Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ τους ξαναδίνουμε ελπίδα και χαμόγελο !!!
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με το σχετικό απόσπασμα από την ημερίδα της Καστοριάς, όπου  η αγαπημένη μας Ραχήλ εισέπραξε και πάλι την αγάπη των μελών του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!


ΚΟΝΤΡΑ ΤΩ KONTRA TV ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΛΙΑΤΣΟ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ FM VOICE ""ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ"" !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ : ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕ 8 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ακίνητα με οκτώ διαφορετικές τιμές!»

Κι αν μέχρι σήμερα οι πολλές τιμές διευκόλυναν τον εκάστοτε νομοθέτη στην επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων, η σκοπούμενη αποσύνδεση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από τις αντικειμενικές αξίες, σε συνδυασμό με το «πόθεν έσχες» στις τιμές συμβολαίου, που έχει ήδη νομοθετηθεί, θα οδηγήσουν στον ευτελισμό της πραγματικής αξίας του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου των Ελλήνων. Παρ’ ότι το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης υποστηρίζει, ότι η κατάργηση των αντικειμενικών αξιών στο σκέλος των μεταβιβάσεων θα βοηθήσει στην «ανάσταση» της κτηματαγοράς, εν τούτοις, ορισμένοι επαγγελματίες ειδήμονες επί των θεμάτων της τελευταίας  εξέφρασαν την άποψη, ότι η κτηματαγορά με την προηγούμενη δρομολόγηση θα οδηγηθεί στην απόλυτη στρέβλωση.
Αυτό θα συμβεί, όπως υποστηρίζουν οι εν λόγω ειδήμονες, γιατί δημιουργείται ακόμη μία τιμή, που θα προκύπτει από τη συμφωνηθείσα τιμή μεταξύ πωλητή και αγοραστή, βάσει του «πόθεν έσχες», που θα τους βολεύει και των φόρων μεταβίβασης, την οποία οι συναλλασσόμενοι θα είναι διατεθειμένοι να «προβάλουν» στο Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή, ο εκάστοτε πωλητής θα μπορεί να αναγράφει οποιοδήποτε ποσό συμφωνήσει ωs αντίτιμο με τον αγοραστή και βάσει αυτού του ποσού, θα υπολογιστεί το «πόθεν έσχες» σε μια ιδιωτική συμφωνία, που μπορεί, κάλλιστα, να μην είναι και η πραγματική!
Δηλαδή, ενώ το συμφωνηθέν τίμημα για την αγορά ενός διαμερίσματος 100 τμ μπορεί να είναι, φέρ’ ειπείν, 150.000 ευρώ, όσο και η αντικειμενική αξία, ύστερα από συνεννόηση πωλητή και αγοραστή στο συμβόλαιο, μπορεί να γραφτεί η εν λόγω ως 50.000 ευρώ και να πληρωθεί φόροs μεταβίβασης για το συγκεκριμένο ποσό. Δεδομένου, όμως, ότι οι εμπορικές τιμές κάθε περιοχής προκύπτουν, κατά κύριο λόγο, από τη σύγκριση των αναγραφόμενων τιμών στα συμβόλαια αγοραπωλησίας, αυτομάτως, αλληλοεπηρεαζόμενες από την διάδοση της σχετικής πληροφόρησης για γειτνιάζοντα ακίνητα, οι πραγματικές Αξίες των ακινήτων θα υποτιμηθούν.
Κάπως έτσι, η ονομαστική τιμή του διπλανού διαμερίσματος στην ίδια πολυκατοικία θα μειωθεί
ανάλογα, παρόλο που ο ιδιοκτήτης του είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας και δημοτικά τέλη με βάση την αντικειμενική αξία, η οποία είναι 1.500 ευρώ, ανά τμ.
Και ακόμη χειρότερα, εάν για κάποιον λόγο το συγκεκριμένο ακίνητο οδηγηθεί σε πλειστηριασμό το 2016 με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (τον οποίο καταγγέλλουν οι ίδιοι οι δικηγόροι), θα βγει στο σφυρί για ψίχουλα, μια και για την εκτίμηση της αξίας του θα λαμβάνεται υπόψη η εμπορική
αξία του, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά τον χρόνο της κατάσχεσης, ενώ η τιμή εκκίνησης θα είναι τα 2/3 αυτής της εμπορικής τιμής! «Δεν είναι δυνατόν η αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε Έλληνα να είναι έρμαιο των ιδιωτικών συμφωνιών μεταξύ πωλητή και αγοραστή και ταυτόχρονα, να χρησιμοποιούμε τον όρο «εμπορική αξία» για να περιγράφουμε λανθασμένα τον όρο «τιμή πώλησης» ή αλλιώς, την ιδιωτική συμφωνία αναγραφής
 τιμήματος στο συμβόλαιο τηs αγοραπωλησίαs», όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», της 7/12/2014, ο Θεμιστοκλής Μπάκας, διευθύνων σύμβουλος του πανελλαδικού κτηματομεσιτικού δικτύου «E-Real Estates».
Ωστόσο, εκτός από τη νέα τιμή, που θα προκύψει από την ιδιωτική συμφωνία μεταξύ πωλητή και αγοραστή και που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο, την αντικειμενική Αξία και την πραγματική Αξία πώλησης, το ίδιο ακίνητο έχει κι άλλες τιμές. Για παράδειγμα, άλλη είναι η τιμή για τον υπολογισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών τηs ΔΕΗ, καθώς, ο ΤΑΠ υπολογίζεται ωs ποσοστό επί ενός γινομένου, το οποίο επηρεάζεται από την τιμή ζώνης, τον συντελεστή παλαιότητας και τηv επιφάνεια.
Μέχρι και την ψήφιση τηs επικείμενης τροπολογίας, σύμφωνα με τηv οποία, το «πόθεν έσχες» της αγοραπωλησίαs ακινήτων ορίζεται σύμφωνα με τιμές συμβολαίου και όχι τηs αντικειμενικές, υπήρχε και άλλη τιμή για το ίδιο ακίνητο, βάσει της oποίας υπολογίζεται ο φόρος υπεραξίας, που πληρώνει ο πωλητής. Η τιμή πώλησης για να υπολογιστεί ο φόρος  υπεραξίας του πωλητή λαμβάνεται πάντοτε υπόψη η αναγραφόμενη αξία στο συμβόλαιο και όχι η αντικειμενική.

Επειδή, κατά κανόνα, στα ελάχιστα συμβόλαια που γίνονται αυτή τηv εποχή, είθισται, το τίμημα να είναι μικρότερο τηs αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
Επειδή, ο εκάστοτε πωλητής και αγοραστής δεν είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη Πολιτεία να «παρουσιάζουν», κατά το συμφέρον τους, διαφορετική Αξία για το ίδιο ακίνητο, κατά το δοκούν.
Επειδή, πριν από την αλλαγή του νόμου για το «πόθεν έσχες», ο αγοραστής θα έπρεπε να δικαιολογήσει στην Εφορία, το «πού» βρήκε τα χρήματα για να αποκτήσει ένα ακίνητο με βάση την αντικειμενική αξία του, άσχετα εάν πλήρωσε μικρότερο ποσό για την τελική αγορά.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε :

ΒΙΝΤΕΟ : ΤΑ ΕΧΩΣΕ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ !!!

"Συμμαζευτείτε κύριε Γιούνκερ", 
είπε ο Νότης Μαριάς μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο !!!

Νότης Μαριάς
«Εκπλήσσομαι που σας βλέπω εδώ. Νόμιζα ότι είχατε πάει στην Αθήνα για να στηρίξετε επί τόπου τους μνημονιακούς πολιτικούς σας φίλους μια και ο Μοσκοβισί, που στείλατε στην Ελλάδα, τα έχει κάνει θάλασσα» και συνέχισε : «Κύριε Γιούνκερ με τις πρόσφατες δηλώσεις σας, εκφράσατε πολιτική προτίμηση σε συγκεκριμένους γνώριμους σε σας, όπως είπατε, πολιτικούς ενόψει των επικειμένων γενικών εκλογών στην Ελλάδα. Ποιος νομίζετε ότι είστε κ. Γιούνκερ; Ο νέος ανθύπατος των Αθηνών; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παρεμβαίνετε ωμά στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας; Τελικά είστε πρόεδρος της Επιτροπής ή εκπρόσωπος της τρόικας και των δανειστών;».


«Συμμαζευτείτε λοιπόν κ. Γιούνκερ. Τηρήστε την πολιτική ουδετερότητα που σας επιβάλει η Συνθήκη.  

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΔΙΚΑΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ !!! 
Κλείνει τα στόματα των τραπεζικών παπαγάλων που ισχυρίζονται ότι στην Ελλάδα δεν επιδικάζονται αποζημιώσεις ηθικής βλάβης σε δανειολήπτες !!!
Ειρ. Πατρών 269/2014 : 
Αποζημίωση δανειολήπτη για παράνομο συμψηφισμό και αφαίρεση χρηματικού ποσού από λογαριασμό που υπάγεται στο ακατάσχετο !!!



Το Ειρηνοδικείο Πατρών με την υπ’ αριθμ. 269/2014 απόφασή - την οποία μας κοινοποίησε ο Δικηγόρος Πατρών κ.Παν.Καποτάς - του καταδικάζει την πιστώτρια τράπεζα σε αποζημίωση δανειολήπτριας, συνταξιούχου τόσο για την υλική όσο και για την ηθική βλάβη, που υπέστη από τον παράνομο συμψηφισμό και την αφαίρεση από το λογαριασμό της του ποσού της σύνταξής της, το οποίο αποτελεί ακατάσχετη απαίτηση κατά το άρθρο 982 παρ.2,δ ΚΠολΔ.

Η ενάγουσα, συνταξιούχος ΟΓΑ, είχε συμβληθεί με την τράπεζα με σύμβαση καταναλωτικού δανείου, στην οποία είχε συμφωνήσει η πληρωμή των δόσεων να γίνεται με χρέωση του τραπεζικού της λογαριασμού, τον οποίο τηρούσε για την καταβολή της συντάξεώς της. Όταν κάποιες δόσεις αυτού του δανείου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, η τράπεζα, για την ικανοποίησή της, αφαίρεσε το ποσό το οποίο είχε καταβληθεί για τη σύνταξη της. Ωστόσο, δεδομένου ότι το αφαιρεθέν ποσό αφορούσε τη σύνταξή της, πράγμα που γνώριζε η τράπεζα, και δεδομένου ότι η αφαίρεση έγινε κατά το χρονικό διάστημα που ισχύει το ακατάσχετο κατά το άρθρο ΚΠολΔ 982 παρ.3 , δηλαδή πριν την παρέλευση της επομένης ημέρας από την καταβολή της σύνταξης, η τράπεζα επέδειξε παράνομη συμπεριφορά.

Το δικαστήριο υποχρέωσε την τράπεζα να επιστρέψει στην ενάγουσα όλο το ποσό που της αφαίρεσε.Επιπλέον, επιδίκασε στην ενάγουσα το ποσό των 668 ευρώ ως ηθική βλάβη, λόγω της ψυχικής αναστάτωσης που της προκάλεσε η ενέργεια της τράπεζας, καθώς ανέμενε, λόγω Πάσχα, να καλύψει τις εορταστικές της ανάγκες από το ως άνω ποσό.



Σχόλιο του κ. Παν. Καποτά, Δικηγόρου Πατρών

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ !!!

Αξίζουν συγχαρητήρια στο μέλος του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ από την Καστοριά, κα ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ, πρώην τραπεζικό, για την άψογη διοργάνωση της ημερίδας και για την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των δανειοληπτών της περιοχής στην εκδήλωση !!!




Από αριστερά : Κυριάκος Τόμπρας, Ραχήλ Μακρή και Σουλτάνα Παπαθωμά, στο πάνελ της ημερίδας.




ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΙΣΙΟΝ !!!

Η Κομισιόν απαντά σε Σαμαρά και παπαγαλάκια: Κανένα Grexit, κανένα πιστωτικό γεγονός


Μετά μην απορείς για το 'ποιοί' και 'γιατί' επιζητούν να δημιουργούν πρόβλημα στην Ελλάδα.... 

“ Φρένο στην "εκστρατεία του τρόμου", από την Κομισιόν ”
Ακυρώνει η Kομισιόν την κυβερνητική ρητορική τρομοκράτησης της κοινής γνώμης με τα περί GREXIT και "πιστωτικού γεγονότος". 
Με δηλώσεις της, η εκπρόσωπος Τύπου Μίνα Αντρέεβα, τονίζει ότι "το μόνο σενάριο πάνω στο οποίο εργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βασίζεται στη σταθερή παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη".

SSL Certificates