.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ !!!

Πρόβλημα με πόνους στην κοιλιακή χώρα παρουσίασε το πρωί η βουλευτής Κοζάνης ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να εισαχθεί για επέμβαση σε νοσοκομείο της Αττικής.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό της περιβάλλον, η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Εμείς στο ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ευχόμαστε περαστικά στην αγαπημένη μας Ραχήλ Μακρή, για να είναι σύντομα κοντά μας, όπως πάντα, στις επάλξεις του αγώνα !!!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΩΡΩΝ 7-9 !!!

Αφιερωμένο στα ΓΙΔΙΑ που συνουσιάζονται καθημερινά με τους ΤΡΑΓΟΥΣ της Κυβέρνησης, της Τρόικα και των Τραπεζών !!! 

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑ !!!

Tο παρατεταμένο άγχος οδηγεί σε κατάθλιψη, καθώς το μυαλό και ο οργανισμός 'κουράζονται' τελικά από τη συνεχή υπερδιέγερση στην οποία βρίσκονται, όταν το μυαλό δεν μπορεί να βρει έξοδο διαφυγής από την επώδυνη κατάσταση.


Πολλές φορές ο σχηματισμός εικόνων στη φαντασία μας, μπορεί να κάνει πολύ πιο κατανοητό το νόημα των λέξεων. Είναι επομένως σημαντικό να αναφέρουμε ένα ιστορικό πείραμα της ψυχολογίας, το οποίο μπορεί να 'γενικευτεί' σχετικά με το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι απέναντι σε εξωτερικά γεγονότα - ερεθίσματα.
Ένα πείραμα 'σκληρό', για όλους τους φιλόζωους, καθώς έγινε πάνω σε ζώα, συγκεκριμένα σε σκύλους, ενδεικτικό όμως αυτών που δυστυχώς βιώνουν πολλοί άνθρωποι.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΥΦΩΝΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟ 2014 !!! ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 66 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ !!!


«Τυφώνας» κατασχέσεων και πλειστηριασμών «χτυπά» καθημερινά χιλιάδες νοικοκυριά.
Το γεγονός αυτό περνά, ωστόσο, στα «ψιλά» των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης τα οποία φροντίζουν να επικεντρώνονται μόνο στις υποσχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου για την ανάπτυξη η οποία… (ακόμη) έρχεται.
Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), τους προηγούμενους 7 μήνες έγιναν 1.267 κατασχέσεις ακινήτων, 11.624 κατασχέσεις εις χείρας τρίτου και 328 αναγγελίες πλειστηριασμών.

Αυτό σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, κάθε μέρα:
1) Περισσότερα από 7 ακίνητα κατάσχονται,
2) Γίνονται περισσότερες από 66 ακινήτων κατασχέσεις «εις χείρας τρίτου» (για παράδειγμα, σπίτια τα οποία κατάσχονται και ο πρώην ιδιοκτήτης εξακολουθεί να μένει μέσα πληρώνοντας, πλέον, ενοίκιο!),
3) Γίνονται περίπου 2 αναγγελίες πλειστηριασμών.


Ο ΙΝΔΟΣ ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ !!! Ο ΙΝΔΟΣ ΦΑΚΙΡΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ !!

ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΡΟΜΟ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ...ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΕΔΩ:
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_46.html

Τρομοκρατεί ο ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ αναπληρωτής του Πολ Τόμσεν, Richi Goyal από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

 Ο κ. Goyal υπογράμμισε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν καταφέρουν να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.

 Σημειώνεται ότι η προειδοποίηση αυτή του 

ΓΥΦΤΟΥΛΑ ΙΝΔΟΥ ΦΑΚΙΡΗ εκπροσώπου του ΔΝΤ έρχεται την ώρα που για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη, Σταϊκούρα, Δένδια καθώς και των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με βασικό αντικείμενο την κατάσταση του χρηματοοικονομικού  συστήματος και την αντιμετώπιση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 Σχετικά με το χρηματοοικονομικό τομέα, ο Goyal εξέφρασε τις ανησυχίες του υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται "η  ρευστότητα στις τράπεζες για να μπορέσουν να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα" και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει μπει σε μία κατάσταση που οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν ρευστότητα και υπάρχουν πολλά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται."

 Φυσικά, διευκρίνισε ότι δεν  υπάρχει οξύ πρόβλημα και υπάρχει σταθερότητα, τονίζοντας ότι "οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια.

" Ωστόσο, προειδοποίησε ότι αν το πρόβλημα των κακών ισολογισμών συνεχιστεί  θα έχει επίπτωση και στην ανάπτυξη.
 "Αν αντιμετωπιστεί το θέμα των κόκκινων δανείων τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα", υπογράμμισε.


ΒΟΜΒΑ Γ. ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!

Στα χέρια επιχειρηματιών τη λίστας Lagarde κόκκινα δάνεια πολλών Δις !!!
Ανεπίδεκτα εισπράξεων τα 23 από τα περίπου 42 δισ. των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με τον ΓΓ Διαφάνειας κ. Γιώργο Σούρλα !!!



Σοβαρές καταγγελίες πως μεγάλα ποσά που σήμερα εντάσσονται στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια τα είχαν πάρει επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, γεγονός που μπορεί να σημαίνει πως τα μετέφεραν στο εξωτερικό, κάνει ο Γ.Γ Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας.
Με επιστολή του προς το ΣΔΟΕ και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, ο κ. Σούρλας, ζητεί να ερευνηθεί το ενδεχόμενο στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες, καθώς και σε offshore εταιρίες, να συμπεριλαμβάνονται και ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό.
Όπως μάλιστα αναφέρει, τα μεγάλα αυτά ποσά εντάσσονται στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια που ανέρχονται στα περίπου 42 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα τώρα τα 23 δισ. ευρώ από αυτά να αναφέρονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης.
Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας γίνεται αποδέκτης σχετικών ερωτημάτων από πολίτες για το θέμα, και προφανώς έχει συγκεκριμένες ενδείξεις για το θέμα:
Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Σούρλας αναφέρει:
-«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ !!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΗ LADY GAGA !!!

Μπορεί τελικά το μόνο που σας αξίζει να είναι τα Μνημόνια, η Υποδούλωση και η Εκμετάλλευση από Πολιτικό & Τραπεζικό Σύστημα και τους Νταβατζήδες !!!
Μπορεί τελικά νάχετε γεννηθεί με γονίδια ραγιάδων !!! 
Μπορεί τελικά νάχουν δίκιο οι Illuminati όταν λένε ότι στους Νεοέλληνες δεν αξίζει να ζουν στην Ελλάδα !!!
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ !!!


ΦΩΤΟ-Χαμός στη Βουκουρεστίου για τη Lady Gaga

ΑΦΟΥ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΤΟ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ, ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ !!!

Χαρδούβελης : Αποκλείεται το 3ο Μνημόνιο !!!
Κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας και νέο μνημόνιο εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.


Χαρδούβελης:Αποκλείεται το 3ο μνημόνιο
Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Χαρδούβελης τονίζει:
"Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλίνοντας την καμπύλη των αποδόσεων. Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει κίνδυνος προς τα κάτω. Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουνε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρο τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρεωστούμενα. Οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά – σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και τα rating agencies συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα spreads θα πέφτουν".
Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε ένα νέο μνημόνιο ο κ. Χαρδούβελης απαντά: "Αποκλείεται το 3ο μνημόνιο. Αποκλείεται το 3ο πακέτο. Δεν το χρειαζόμαστε".
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που μπορεί να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Ελληνικής οικογένειας. 
"Όχι", επισημαίνει απαντώντας σε σχετική ερώτηση. "Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. 
Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους.", αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ !!! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

Ζητούν από τις καταρρέουσες - μη διαπλεκόμενες - ελληνικές επιχειρήσεις, να ξαναενισχύσουν τις τράπεζες, αντί οι τράπεζες που διασώθηκαν από τα χρήματα των φορολογουμένων, να ενισχύσουν αυτές τις επιχειρήσεις, κουρεύοντάς τους ΓΕΝΝΑΙΑ τα δάνεια !!!

Οι ελληνικές τράπεζες που είναι μοχλευμένες σε αναλογία 1/20, με το 40% της χρηματοδότησης των δανείων που ζητούν από τους επιχειρηματίες, στην πράξη θα οκταπλασιάσουν το συνολικό ποσό του χρήματος των δανείων που είναι καταχωρημένα στα βιβλία τους !!! 

Διαβάζουμε σήμερα στο Protothema :
Γραμμή να "χτενιστούν" όλα τα δάνεια μέχρι 50 εκατ. ευρώ και να σταματήσει η χρηματοδότηση όπου ο επιχειρηματίας δεν βάζει τουλάχιστον το 40% από ίδιους πόρους
Τέλος στις διαδικασίες του παρελθόντος όπου μια επιχείρηση ζούσε αποκλειστικά από τα τραπεζικά δάνεια χωρίς την αρωγή των βασικών μετοχών βάζει πλέον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newmoney.gr τις προηγούμενες ημέρες σε συναντήσεις που είχαν με υψηλούς αξιωματούχους της Διεύθυνσης Εποπτείας της ΕΚΤ συζητήθηκαν εκτενώς τα επόμενα βήματα των τραπεζών και η αναδιάρθρωση των δανείων που έχουν δώσει τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήταν ιδιαίτερα απαιτητικοί. Κορυφαίος τραπεζίτης που βρέθηκε στην Φρανκφούρτη τις προηγούμενες ημέρες έλεγε χαρακτηριστικά στo Newmoney.gr: «Ηδη δώσαμε εντολές ότι θα πρέπει να “χτενιστούν” όλα τα δάνεια που έχουμε δώσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως 50 εκατ. ευρω. Όλα τα δάνεια θα ελεγχθούν εξονυχιστικά και όσες επιχειρήσεις έχουν μέλλον θα συνεχίσουμε την χρηματοδότηση. Για τις υπόλοιπες δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ !!!

Πριν λίγες μέρες, με αφορμή τη δήλωση Λαγκάρντ, με δημοσίευσή μας ζητούσαμε 
ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ, ενώ επισημάναμε ότι αν δεν κατονομάσει τους δράστες, ο Εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ !!!
Κλικ ΕΔΩ :



Σήμερα διαβάζουμε ότι «Η κλήση της κ. Λαγκάρντ προς κατάθεση είναι δικονομικώς επιβεβλημένη» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο έγγραφο με το οποίο ζητούν πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών !!!
Να κληθεί η Κριστίν Λαγκάρντ να καταθέσει ως μάρτυρας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι βουλευτές του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσαν αυτοπροσώπως αναφορά στο γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν οι δημόσιες καταγγελίες της Κριστίν Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, σε συνέντευξή της στους Financial Times, η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προς την κ. Λαγκάρντ με την οποία ζήτησε «πρόσθετα στοιχεία προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες» αλλά και η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για το ζήτημα, μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.
Κατόπιν όλων αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η κ. Λαγκάρντ «είναι ουσιώδης μάρτυρας στην υπόθεση» της «λίστας Λαγκάρντ», πως οι βουλευτές του έχουν επανειλημμένως ζητήσει να καταθέσει η επικεφαλής του ΔΝΤ ως μάρτυρας στις επιτροπές της Βουλής, καθώς και ότι «οι αντίστοιχες γαλλικές έχουν επανειλημμένως καλέσει την κ. Λαγκάρντ προς εξέταση και, μάλιστα, ως ύποπτη, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και έρευνα στην οικία της».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ !!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ......

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη !!!
Ζητά να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους δικαστικών λειτουργών ποινικά κολάσιμα αδικήματα, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος !!!
Τα βλέπουμε και τα ζούμε τόσα χρόνια στα Δικαστήρια εμείς που δεν είμαστε Εισαγγελείς και Δικαστές !!! 
Είναι δυνατόν να μην τα γνώριζε η κ.α Κουτζαμάνη, που πέφτει ξαφινκά σήμερα από τα σύννεφα ;;;
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ 
Κα ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ !!!


Ερευνα για τις καταγγελίες Ρακιντζή περί «τείχους ασυλίας επωνύμων»

ΤΩΡΑ ΤΟΜΑΘΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΠΛΗΜΕΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ 5ΕΤΗ Ή 8ΕΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ;;;
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΟΥ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΕΠΙ 5 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ 15ΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ;;;
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΚΟΥΝΤΑΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ;;;
ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΙΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΛΟΓΩ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ;;;
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΝΕΝΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ 4 ΚΑΙ 5 ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 1ο ΚΑΙ 2ο ΒΑΘΜΟ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 2 ΑΝΑΒΟΛΕΣ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ, ΒΟΗΘΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ;;;

Διαβάζουμε σήμερα στο Protothema :
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Δασούλα τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τις δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή προς τα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων περί τείχους ασυλίας επωνύμων που απαλλάσσονται με βουλεύματα, αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.
Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στον κ. Ρασούλα να ερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών ποινικά κολάσιμα αδικήματα, όπως είναι της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ !!! ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΙΟΝ !!!

Νέο ρεκόρ : Ξεπέρασαν τα 69.000.000.000 (ΔΙΣ) ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέηστο Δημόσιο !!!



Αυξήθηκαν κατά 7 δισ.ευρώ μέσα σε τέσσερις μήνες - Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τον Αύγουστο οι οφειλέτες πλήρωσαν για τα χρέη τους πολλά περισσότερα σε σχέση με άλλους μήνεςΝέο ρεκόρ σημείωσαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο που τον Αύγουστο έφτασαν στα 69,24 δισ. ευρώ! Σε ένα μόλις μήνα (από τα 68 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο) αυξήθηκαν κατά σχεδόν 1,3 δισ. ευρώ αν και οι οφειλέτες πλήρωσαν 1,6 δισ. ευρώ.
Και αυτό παρόλο που οι περίπου 2,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία πλήρωσαν (από μόνοι τους ή… με το ζόρι μέσω των ηλεκτρονικών κατασχέσεων) πολλά περισσότερα σε σχέση με άλλους μήνες.
Όπως όλα δείχνουν, οι οφειλέτες έδωσαν το επίδομα αδείας τους αντί να κάνουν φέτος διακοπές και έτσι τον Αύγουστο πλήρωσαν 1,6 δισ. ευρώ για τα χρέη τους στην εφορία, έναντι 1,2 δισ. τον Ιούλιο. 


ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!

Πάπας σε Τσίπρα : 
Αδιανόητο να σώζονται τράπεζες και όχι οι άνθρωποι !!!



ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ - ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΒΑΘΥ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ !!!

Σχεδόν 50 λεπτά κράτησε η συνάντηση η οποία έγινε σε πολύ θερμό κλίμα.
Στην «κρίση αξιών» αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος Α' κατά την διάρκεια της 50λεπτης συνάντησης που είχε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό.
Ο Ποντίφηκας ανέφερε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το μεταναστευτικό, με αναφορά στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.
Το ζήτημα των τραπεζών μονοπώλησε σχεδόν την συζήτησε, καθώς είναι από εκείνα για τα οποία ο Πάπας έχει εκφράσει πολλές φορές το ενδιαφέρον του, ενώ όλη η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.
Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας μπήκε στο γραφείο του Πάπα στις 12:10 ώρα Ελλάδας, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 13.00, αντί για τα προγραμματισμένα 20 λεπτά.
«Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε την οικονομική κρίση, που είναι και κρίση αξιών πρωτίστως»,είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση και συμπλήρωσε πως συζητήθηκε με τον Πάπα «η ανάγκη να επιστρέψει η ειρήνη στον κόσμο».«Του ζητήσαμε να συνεχίσει να αγωνίζεται και να μιλάει για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να αναλάβει πρωτοβουλία για τη Μέση Ανατολή» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμπλήρωσε: «Του μετέφερα τη δραματική εικόνα από την Ελλάδα, που μετά από τέσσερα χρόνια άγριας οικονομικής λιτότητας βρίσκεται στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης».

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΑΜΟΚ !!! ΧΑΡΑΤΣΙ 40% ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ !!!

Χαράτσι 40% !!! στη διατροφή των διαζευγμένων !!!



Εξωπραγματικά ποσά φόρων εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν εφέτος χιλιάδες διαζευγμένες γυναίκες μόνο και μόνο επειδή κατά τη διάρκεια του 2013 εισέπραξαν από τους πρώην συζύγους τους ποσά διατροφής τα οποία υπερέβησαν τις 5.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των συγκεκριμένων γυναικών θεωρεί ότι τα ποσά της διατροφής που εισέπρατταν είναι εισοδήματα από «ελευθέρια επαγγέλματα» και τα φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ και με επιπλέον προκαταβολή φόρου 55%.
Συνέπεια όλων των παραπάνω, το ύψος του φόρου που καταλογίζεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να φτάνει το 40,3% του συνολικού ποσού της εισπραχθείσας, κατά τη διάρκεια του 2013, διατροφής...
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φορολόγηση της διατροφής ως εισόδημα από «ελευθέριο επάγγελμα» ισχύει μόνο εφόσον το συνολικό ποσό αυτής υπερβαίνει σε ετήσια βάση τις 5.000 ευρώ.
Αν η διατροφή δεν υπερβαίνει τις 5 χιλιάδες ευρώ, τότε δεν αντιμετωπίζεται φορολογικά ως εισόδημα από «ελεύθερο επάγγελμα», αλλά ως εισόδημα «από μισθωτές υπηρεσίες».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

http://www.enikos.gr/economy/263826,Xaratsi-sok_40_sth_diatrofh_twn_diazeyg.html

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!

Tέρμα ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ !!! 
Έρχεται το Πτωχευτικό Δίκαιο» των Νοικοκυριών !!! 

Tο «πτωχευτικό δίκαιο» των νοικοκυριών έρχεται... ο «νόμος Kατσέλη» φεύγει...
 O υπουργός Aνάπτυξης N. Δένδιας έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την καθιέρωση νόμου που θα δίνει το δικαίωμα σε πολίτες που δεν είναι επιχειρηματίες να αιτούνται τη διαγραφή των χρεών τους. Πρόθεση του υπουργού είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προστασίας για τους οφειλέτες. Ωστόσο, θα απαιτείται η αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων, όπως για παράδειγμα ακίνητα ακόμη και η κύρια κατοικία, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών τους.
Tο «πτωχευτικό δίκαιο» των νοικοκυριών θα αντικαταστήσει τον νόμο Kατσέλη, ο οποίος, προϋποθέτοντας την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, παρέχει τη διαγραφή οφειλών προς τράπεζες και όχι προς το Δημόσιο. Eπίσης οι διατάξεις του υπάρχοντος πλαισίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προστατεύουν την κύρια κατοικία από διαδικασίες εκποίησης, κάτι όμως που δεν θα συμβαίνει με το «άρθρο 99» των φυσικών προσώπων.
Για την υπαγωγή στην πτωχευτική διαδικασία θα υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις, αλλά κυρίως θα θεσπιστεί περίοδος δύο ή τριών ετών για την παρακολούθηση της οικονομικής κατάστασης και συμπεριφοράς του οφειλέτη. H κυβέρνηση εξετάζει κατά κύριο λόγο τα μοντέλα στο Hνωμένο Bασίλειο, την Iρλανδία, ενώ συζήτηση έχει ανοίξει και στην Kύπρο.
Δύο είναι οι κατηγορίες των νοικοκυριών που μπορούν να υπαχθούν. Tα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία και εκείνα που διαθέτουν ακίνητα.
Aπαλλαγή μικρών οφειλών από φυσικά πρόσωπα χωρίς εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία.
H συγκεκριμένη διαδικασία που θα ακολουθείται εφαρμόζεται στο Hνωμένο Bασίλειο και στην Iρλανδία, ενώ επιδιώκεται να εφαρμοστεί και στην Kύπρο. Yπάρχει λοιπόν καθορισμένο ένα ανώτατο συνολικό ύψος χρεών, το οποίο αν οι οφειλέτες αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να το πληρώσουν τότε αυτό θα διαγράφεται. Στην Iρλανδία αυτό είναι 20.000 ευρώ. Aξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες στον νόμο Kατσέλη τρεις στις δέκα υποθέσεις αφορούν σε οφειλές καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, και εκείνοι που τα χρωστούν δεν διαθέτουν κατοικία, ακίνητο ή περιουσιακά στοιχεία. Συνεπώς θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την πτωχευτική διαδικασία με πιο γρήγορους ρυθμούς. Eπιπλέον, θεωρείται ότι τέτοιες οφειλές οι τράπεζες τις έχουν υπολογίσει στις επισφάλειές τους, έχουν ως δεδομένο ότι δεν θα τις εισπράξουν ποτέ.
H διαδικασία που μελετάται προβλέπει την καθιέρωση ενδιάμεσων φορέων, ίσως δικηγόροι, οικονομολόγοι και άλλοι ειδικοί, οι οποίοι θα βοηθούν τον οφειλέτη να συμπληρώνει μία αίτηση απαλλαγής οφειλών. O ενδιάμεσος φορέας, επίσης, θα τον συμβουλεύει αν τον συμφέρει να μπει στην πτωχευτική διαδικασία.
O οφειλέτης μπαίνει σε ένα καθεστώς παρακολούθησης. Για την ακρίβεια για ένα χρονικό διάστημα, συνήθως δύο ετών, εκείνος που παίρνει το διάταγμα απαλλαγής οφειλών υπόκειται σε περιορισμούς. Δηλαδή, δεν μπορεί να δανειστεί από ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και πάνω ή αν προτίθεται να το πράξει θα πρέπει να ενημερώσει τον πιστωτή του.
Eπίσης δεν μπορεί χωρίς να πάρει άδεια από το δικαστήριο να κάνει μία εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ή να γίνει διευθυντής εταιρείας. Aν στη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης ο οφειλέτης αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία ή επιπλέον εισόδημα τότε ένα ποσοστό από αυτά θα ανακτάται προς όφελος του πιστωτή.
 Aπαλλαγή οφειλών από φυσικά πρόσωπα με εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία.

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΡΑ !!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα αιτήματα βουλευτών και πρώην βουλευτών για ΑΤΟΚΗ Δανειοδότηση από το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» της Βουλής !!! 
Περισσότεροι από 100 έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 και 5.000 ευρώ, που τα εξοφλούν ΑΤΟΚΑ σε διάστημα τεσσάρων ετών !!!





Σε ρεπορτάζ  σε εβδομαδιαία εφημερίδα, προκύπτει ότι από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περσινό Ιούνιο, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.
Το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας βουλευτών και ευρωβουλευτών» συστήθηκε το 2000 με την δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού στον οποίο κάθε μήνα μπαίνουν χρήματα από την παρακράτηση που γίνεται στο μισθό όλων. Συγκεκριμένα και οι 300 βουλευτές ανεξάρτητα από το αν κάνουν χρήση της δυνατότητας να πάρουν δάνειο συνεισφέρουν με 50 ευρώ μηνιαίως ενώ το αντίστοιχο ποσό για τους ευρωβουλευτές είναι 75 ευρώ. Επίσης, άπαντες με την εκλογή τους καταθέτουν εφάπαξ το ποσό των 200 ευρώ (βουλευτές) και των 300 ευρώ (ευρωβουλευτές). Τα έσοδα του Ταμείου πάντως συμπληρώνονται και από τον Προϋπολογισμό της Βουλής. Μόνο για το τρέχον έτος η επιχορήγηση φτάνει τα 199.000 ευρώ.
Η χορήγηση του δανείου είναι εξαιρετικά απλή διαδικασία αφού προβλέπει την υποβολή μιας αίτησης στην Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής ενώ ή έγκριση γίνεται από την λεγόμενη Διάσκεψη των Προέδρων. Ο βουλευτής επικαλείται ,σύμφωνα με το fpress.gr,«έκτακτες οικονομικές ανάγκες» τις οποίες δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει και το δάνειο εκταμιεύεται άμεσα καθώς ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνάει την μία εβδομάδα.
Ανάλογα είναι και όσα προβλέπονται για τους πρώην βουλευτές αν και -θεωρητικά μόνο- τα ποσά που μπορούν να ζητήσουν κυμαίνονται μέχρι 5-6.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και οι πρώην βουλευτές λαμβάνουν ποσά που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι της τάξεως των 10.000 ευρώ ενώ μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να φτάσουν και τις 15.000. Φυσικά και γι’ αυτούς ισχύει η άτοκη δανειοδότηση και η δυνατότητα εξόφλησης σε 48 μηνιαίες δόσεις.
Η είσπραξη του ποσού γίνεται από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στο κτίριο της Βουλής ή από το Λογιστήριο της Εθνικής Αντιπροσωπείας χωρίς ταλαιπωρία για τους ενδιαφερόμενους. Η παρακράτηση της μηνιαίας δόσης γίνεται από την βουλευτική αποζημίωση για τους εν ενεργεία βουλευτές ενώ οι υπόλοιποι κάνουν την εξόφληση μέσω τραπεζικών τους λογαριασμών ή καταβάλλοντας κάθε μήνα τα χρήματα, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους … κοινούς θνητούς οι οποίοι οφείλουν στις τράπεζες.
Ένα επιπλέον πλεονέκτημα των βουλευτών είναι πώς μπορούν εφόσον έχουν εξοφλήσει ένα μέρους του δανείου τους να αναδανειοδοτηθούν μέχρι το ποσό που δικαιούνται. Υπάρχει μάλιστα περίπτωση πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος εκλεγόταν σε νομό της Θράκης που πήρε… τέσσερα διαφορετικά δάνεια. Βεβαίως κάθε φορά εξοφλούσε το προηγούμενο προκειμένου να πάρει το επόμενο.
Οι περισσότεροι απ’ όσους καταφεύγουν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας είναι βουλευτές από την επαρχία οι οποίοι συνήθως δεν εξασκούν το επάγγελμα τους και δεν έχουν άλλα έσοδα πλην της βουλευτικής αποζημίωσης. Κάποιοι άλλοι -κυρίως πρώην βουλευτές- αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ορισμένων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως τα αιτήματα για δάνεια είναι διακομματικά με την εξαίρεση βουλευτών από δύο κόμματα, την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που κανένας βουλευτής τους δεν έχει αξιοποιήσει το συγκεκριμένο προνόμιο.
Ένας στους πέντε πέρασε από το λογιστήριο
Από τους τριακόσιους της Βουλής η οποία προέκυψε στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ένας στους πέντε έχει πάρει ήδη δάνειο που κυμαίνεται από 6.000 ως 15.000 ευρώ με την συντριπτική πλειοψηφία να έχει εισπράξει από 10.000 ευρώ.
Ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που δανειοδοτήθηκε είναι 61 από τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία ( 34 βουλευτές) ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (11 βουλευτές), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (6 βουλευτές), το ΠΑΣΟΚ (4 βουλευτές), η ΔΗΜΑΡ (2 βουλευτές) καθώς και 4 οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα των Ανεξάρτητων.
Μόλις ένας βουλευτής, ο Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκεστεί στο ποσό των 6.000 ευρώ ενώ άλλος ένας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας έχει εισπράξει το ποσό των 8.000 ευρώ. Από 10.000 ευρώ έχουν πάρει συνολικά 53 βουλευτές ενώ ο κ. Γεώργιος Καρασμάνης για απροσδιόριστους λόγους, ζήτησε και έλαβε… 9.444 ευρώ.
Υπάρχουν όμως και ορισμένες περιπτώσεις πιο «προνομιούχων» όπως ο Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ), ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ), ο Στάθης Κωνσταντινίδης (ΝΔ) και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος (ΝΔ) που έχουν λάβει δάνεια ύψους 15.000 ευρώ.
Μεταξύ των δανειοδοτηθέντων με υψηλότερο από το μέσο όρο ποσό είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος έχει λάβει συνολικά 14.166 ευρώ.
Αξιοσημείωτο είναι πως ειδικά για τον κ. Στάθη Κωνσταντινίδη της ΝΔ εκτός από τα 15.000 ευρώ που ζήτησε, πήρε κι επιπλέον 1500 ευρώ για την… επισκευή του αυτοκίνητου του, όπως έγραψε στο σχετικό αίτημα.
Στον κατάλογο των νυν βουλευτών οι οποίοι προφανώς αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα μόνο με την βουλευτική αποζημίωση που κυμαίνεται από 5.500 ως 6.5000 ευρώ καθαρά βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος έχει εισπράξει πρόσφατα από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας 10.000 ευρώ τα οποία θα αποπληρώσει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Βρίσκονται επίσης βουλευτές με πολυετή παρουσία στα κοινοβουλευτικά έδρανα όπως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης οπ οποίος πάντως πήρε το δάνειο το 2011 αλλά και ο υφυπουργός Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης ο οποίος δανειοδοτήθηκε πριν από ένα χρόνο
Δάνειο ύψους 10.000 ευρώ πήρε και η προερχόμενη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια- Τσαρούχα.
Για τα δάνεια των 15.000 ευρώ η μηνιαία δόση που παρακρατείται από τους βουλευτές είναι λίγο παραπάνω από 300 ευρώ. Οι συνάδελφοι τους οι οποίοι πήραν 10.000 ευρώ καταβάλουν κάτι περισσότερο από 200 ευρώ το μήνα.
«Σαρώνουν» οι πρώην του ΠΑΣΟΚ
Ο κατάλογος με τους βουλευτές που απέτυχαν να εκλεγούν στην τελευταία αναμέτρηση αλλά έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει δάνεια περιλαμβάνει περισσότερα από 40 άτομα. Η συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ (μεταξύ των οποίων αρκετοί έχουν αποχωρήσει από το κόμμα) και πρόκειται για πρώην βουλευτές που είτε είχαν δανειοδοτηθεί στην διάρκεια της προηγούμενης Βουλής είτε έκαναν αιτήματα τον τελευταίο χρόνο κι αυτά ικανοποιήθηκαν.
Άλλωστε το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών» όταν ιδρύθηκε πριν από 13 χρόνια είχε κυρίως στόχο του την ενίσχυση πρώην βουλευτών που δεν είχαν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για την συνταξιοδότηση τους.
Συνολικά 35 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει ποσά που ξεκινούν από 3.700 ευρώ (Δημήτρης Λιντζέρης) και φτάνουν ως και τις 14.583 ευρώ (Μιχάλης Τιμοσίδης ) και 13.750 ευρώ (Μαρία Θεοχάρη).
Ανάμεσα τους βρίσκεται και η πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής; Του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία δανείστηκε 6.000 ευρώ, ο νυν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Καρύδης (10.000 ευρώ), ο πρώην αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Άγγελος Τόλκας (10.000 ευρώ) και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Διαμαντίδης (10.000 ευρώ).
Οι δανειοδοτηθέντες πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι μόλις τέσσερις από τους οποίους ο πρώην υπουργός Μαργαρίτης Τζίμας εμφανίζεται να έχει λάβει δύο δάνεια των 15.000 ευρώ που τα εξυπηρετεί κανονικά και το υπόλοιπο τους είναι σήμερα περίπου 20.000 ευρώ
Ένα ποσό της τάξεως των… 8.888 ευρώ έχει πάρει ο Νεοδημοκράτης Μιχάλης Χαλκίδης το υπόλοιπο του οποίου είναι σήμερα4.444 ευρώ!
Μεταξύ των βουλευτών που δεν επανεξελέγησαν πέρσι τον Ιούνιο αλλά έχουν λάβει δάνεια που αποπληρώνουν είναι και δύο που προέρχονται από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό αλλά σήμερα είναι πολιτικά «άστεγοι». Πρόκειται για τον Αστέριο Ροντούλη (15.000 ευρώ) και τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο (12.000 ευρώ).
Πάντως η μεγάλη πλειοψηφία των πρώην βουλευτών έχει πάρει δάνεια της τάξης των 10.000 ευρώ, ορισμένοι από τους οποίους τα ζήτησαν και τα έλαβαν τους τελευταίους μήνες (Γ. Αρβανιτίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γ. Παπαμανώλης , Α. Τόλκας)
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παραπολιτικών» το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών είχε υπόλοιπο λογαριασμού τον περσινό Δεκέμβριο περί τα 180.000 ευρώ.
ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΝΔ
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 15.000
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 10.000
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ 10.000
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΒΛΑΧΒΕΗΣ 10.000
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ 10.000
ΘΕΟΔΩΡΟς ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ 10.000
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ 9.444
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ 10.000

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Νίκος Δένδιας : 
Έχουμε συμφωνήσει επί της αρχής με την Τρόικα για τα κόκκινα δάνεια !!!
«Μετά την επίσκεψή τους, τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, θα έχουμε λύσει τις τεχνικές λεπτομέρειες. Δεν νομίζω να το μπλοκάρει η τρόικα.  
Υπάρχει μια συμφωνία επί της αρχής, γιατί να συμβεί αυτό; 
Έχουμε συμφωνήσει επί της αρχής»  δήλωσε για το θέμα των κόκκινων δανείων ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα !!!

Δένδιας: Έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα για τα δάνεια

Πρόσθεσε όμως πως «τώρα, υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για τις τεχνικές λεπτομέρειες και καλώς υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, δεν με πειράζει αυτό. Αρκεί αυτή η γνώμη που θα ακουστεί να είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη. Είναι ένα σοβαρό θέμα για την Ελλάδα και θέλει διαφάνεια, δεν είναι το συγχωροχάρτι στον μπαταχτσή. Είναι η βοήθεια στον επιχειρηματία που πληγώθηκε από την κρίση χωρίς να φταίει, για να ξεφύγει, να επιχειρήσει ξανά και να δημιουργήσει πλούτο για την επιχείρησή του και την οικογένειά του και να αναπτυχθεί. Θα υπάρξει ρύθμιση και για τα επιχειρηματικά και μετά για τα στεγαστικά. Δεν έχει νόημα να σας πω ποσοστό, διότι θα κρίνεται κατά περίπτωση».
Ο κ. Δένδιας, επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες του λέγοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς λέει κάτι για να χαϊδεύει αυτιά. Ούτε έχει ασχοληθεί σοβαρά ούτε το έχει μετρήσει αυτό το πράγμα. Και ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Σταθάκης είναι σοβαροί και συμπαθείς άνθρωποι. Φαντάζομαι ότι λένε πράγματα υπό το κράτος της ανάγκης. Υπόσχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 300.000 θέσεις εργασίας. Μάλιστα. Διαβάζω τώρα στην αποδελτίωση της συνέντευξης του κ. Δραγασάκη στον Βήμα FM ότι λέει πως "είπαμε 300.000 θέσεις εργασίας, αλλά δεν είπαμε πλήρους ωραρίου". Σε ποια εποχή επιστρέφουμε, δηλαδή; Αρχίζουμε να τάζουμε στέιτζ πάλι;».

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΟΜΒΑ !!! ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Φοβού τα έγγραφα !!!
Ποιοι νυν και πρώην υπουργοί φοβούνται αποκαλύψεις για την δραστηριότητά τους με έγγραφα που κυκλοφορούν στα χέρια κάποιων που ετοιμάζονται να τους ξεσκεπάσουν !!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Δικογραφίες κατά υπουργών απειλούν να τινάξουν την κυβέρνηση!

Βαγγέλης Βενιζέλος, ο πρώτος και καλύτερος, Κυκλοφορεί δικογραφία του στην βουλή για να κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα όπως επιβάλει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Πολλοί συνάδελφοί του θέλουν να ξέρουν γι αυτήν την δικογραφία κι ενεργούν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Κρύφτηκε καλά στα συρτάρια της βουλής αυτό το διάστημα αλλά λόγω του ότι κάποιος το σφύριξε και στην βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή ξαναήρθε στην επιφάνεια με την αίτηση της βουλευτού να της δοθεί ο φάκελος.
Στην αρχή όλοι οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να δώσουν τον φάκελο και μετά από πολλές πιέσεις της είπαν να κάνει επίσημη αίτηση στον πρόεδρο της Βουλής για να τον παραλάβει και να κάνει τον έλεγχο που θέλει. Αν δει τον φάκελο ποτέ θα το θεωρήσουμε μεγάλη επιτυχία κάτι που αποκλείεται να γίνει κατά την γνώμη μας.

Νίκος Δένδιας, στην ίδια κατάσταση βρίσκεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο . Η δικογραφία του που λέγεται ότι έχει σχηματιστεί έχει φτάσει κι αυτή στην βουλή μετά βαΐων και κλάδων αλλά βρίσκεται κλεισμένη κι αυτή σε κάποιο από τα συρτάρια της βουλής μαζί με αυτήν του Βενιζέλου.

Ο φάκελος της υπόθεσης Μανιάτη με το φρενάρισμα του υπουργού για μεγάλη επένδυση στη Θράκη με το ζεόλιθο από την οποία έχασε το ελληνικό δημόσιο τεράστια ποσά ,είναι ακόμη στο συρτάρι στη βουλή. Έφτασε στη βουλή μετά από πολλά ταξίδια στα διάφορα διακστήρια πρωτοδικεία κλπ αλλά όλοι ένιψαν χείρας και τον έστειλα στην βουλή όπως επιβάλει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Αλλά μένει κι αυτός αναξιοποίητος.

Μεγάλο άγχος και πονοκέφαλο έχει ο Σαμαράς για τον πρόεδρο της Βουλής κύριο Μεϊμαράκη για τον οποίο αναμένεται να ξεσπάσει σκάνδαλο για την δράση του και οι πληροφορίες λένε ότι θα αναγκαστεί ο ίδιος να παραιτηθεί από πρόεδρος της Βουλής με την εμφάνιση ενός και μόνο εγγράφου.

Όμως μαζί με 3 επιχειρηματίες επίσης γνωστούς μεταξύ των οποίων και ο κύριος Καρούζος, ο πρώην υπουργός κύριος Βουλγαράκης έχει και αυτός τον πονοκέφαλό του αφού σε περιοχή του Παρνασσού αγόρασε δασικές εκτάσεις οι οποίες με ειδικό ψήφισμα αμέσως μετά την αγορά αυτή αποχαρακτηρίστηκαν κι έγιναν κανονικά οικόπεδα. Αυτό βεβαίως συνέβη την περίοδο που ήταν υφυπουργός Περιβάλλοντος αφού μπόρεσε να τακτοποιήσει την περιουσία του με συγκεκριμένο νόμο. Αργότερα περίπου το 2012 αυτά τα ακίνητα τα πούλησε επικαλούμενος την οικονομική κρίση.

ΕΚΤΑΚΤΟ !!! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 21 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

Χειροπέδες στον Παναγιώτη Πανούση για χρέη 21.000.000 ευρώ !!!


Στα χέρια των αντρών της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε σήμερα το πρωί ο γνωστός επιχειρηματίας Παναγιώτης Πανούσης για μη καταβολή χρεών εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο 65χρονος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Σείριος» και σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί οφειλές ύψους 21.581.232 ευρώ!

Πρόκειται για την εταιρεία που εκμεταλλευόταν την μαρίνα Αγίου Κοσμά χωρίς όμως να καταβάλλει ενοίκια. Μάλιστα, πριν από περίπου έναν χρόνο, το διαιτητικό δικαστήριο επιδίκασε κατά της Σείριος και υπέρ της Ελληνικό Α.Ε. (στην οποία έχει περιέλθει το ακίνητο του Αγίου Κοσμά) το ποσό των 62.730.000 ευρώ. 

Μοναδική δραστηριότητα της Σείριος ήταν για μεγάλο διάστημα η εκμετάλλευση της μαρίνας (την οποία εκμεταλλευόταν με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), καθώς το άλλο περιουσιακό της στοιχείο (ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών «Σείριος» στην εθνικό οδό Αθηνών - Λαμίας) δεν λειτουργούσε. 

Όπως είχε γράψει το 2013 η «Δημοκρατία» για την υπόθεση, τα έσοδα στο εξάμηνο ήταν μηδαμινά (ήταν περί το 1.300.000 στο τρίμηνο) με τις υποχρεώσεις στα 26.000.000 ευρώ. Το 2012 είχε έσοδα μόλις 3.140.000 ευρώ, τα 2.700.000 ευρώ εκ των οποίων προέρχονταν από τη διαχείριση της μαρίνας στον Άγιο Κοσμά, ενώ οι ζημίες μετά τους φόρους έφταναν τα 167.000 ευρώ.

Προτού ο κ. Πανούσης βρεθεί στη σημερινή δύσκολη κατάσταση (είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για χρέη προς το Δημόσιο) ήταν ένα από τα ισχυρότερα ονόματα της χώρας. Άλλωστε τον Μάιο του 2007 είχε πληρώσει 22.700.000 ευρώ για το 21,4% των μετοχών της ΑΤΤΙΚΑΤ. 

Δύο μήνες μετά τη «στρατηγική συμφωνία» του Γ. Περιστέρη (στέλεχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) με τον Παν. Πανούση, υπεγράφη πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής μεταξύ της Σείριος και του Δημοσίου για την πολυετή εκμίσθωση του Ολυμπιακού Κέντρου στην παραλιακή.

Η πλευρά Πανούση επιχείρησε να ανατρέψει την αρχική συμφωνία και τις χρήσεις γης στον Άγιο Κοσμά και, όταν δεν τα κατάφερε, σταμάτησε τις επενδύσεις. Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να αλλάξει τον συντελεστή δόμησης, ώστε να κατασκευάσει μεγάλο εμπορικό κέντρο, κάτι το οποίο απέτυχε. Το 2007, προτού η κρίση οδηγήσει σε μαρασμό τον όμιλο ΑΤΤΙΚΑΤ και ο Γ. Περιστέρης εγκαταλείψει τον Παν. Πανούση, υποστήριζε ότι, αν δεν κατασκευαστεί το εμπορικό, τότε η επένδυση δεν θα είναι βιώσιμη.

Το Δημόσιο όχι μόνο δεν δέχτηκε τις αλλαγές που πρότεινε η πλευρά Πανούση, αλλά στο τέλος, με νομοσχέδιο, ενέταξε τον Άγιο Κοσμά στο υπό παραχώρηση ακίνητο του Ελληνικού και κατήγγειλε τη σύμβαση παραχώρησης διάρκειας 45 ετών. Στον όμιλο Παρνασσός υποστήριζαν ότι οι επενδύσεις δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας της «μη νόμιμης και μη συμβατικής παράδοσης της χρήσης του Ολυμπιακού Κέντρου και την εκ τούτου αδυναμία εκμετάλλευσής του, κατά τους όρους της μισθώσεως».

ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΤΙΣΑΝ 30.000 ΕΥΡΩ ΣE STAR & ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ !!!

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο STAR, λόγω του καβγά Χατζηνικολάου-Μαριά !!!
Το ΕΣΡ επέβαλε το πρόστιμο για μη ορθή συμπεριφορά του παρουσιαστή, στο επεισόδιο που είχε με τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, κατά τη βραδιά των ευρωεκλογών !!!



Συνολικά πρόστιμα 97.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή του. Πιο συγκεκριμένα, το ΕΣΡ, επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην τηλεόραση του STAR και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου κατά τη βραδιά των ευρωεκλογών, για μη ορθή συμπεριφορά του παρουσιαστή στο επεισόδιο που είχε με τον ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά.

Ας θυμηθούμε τη σκηνή του καβγά από το ΒΙΝΤΕΟ :

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Ο Νο1 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

Αυτά ρε πουλημένοι δεν τα βλέπετε ;;; 
Η Γερμανία δεν εξόφλησε τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα !!



Ένας καθηγητής του London School of Economics (LSE), λέει ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι καλή με τους Έλληνες, οι οποίοι δεν διεκδίκησαν την αποπληρωμή των επανορθώσεων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελλάδα μπορεί να φαίνεται η χώρα με το πρωταρχικό χρέος της Ευρώπης, αλλά ένας οικονομικός ιστορικός έχει επισημάνει ότι η Γερμανία ήταν, στην πραγματικότητα, «ο μεγαλύτερος παραβάτης του χρέους του 20ου αιώνα».
Ο Albrecht Ritschl, καθηγητής στο London School of Economics, έχει «χτυπήσει» τους Γερμανούς 
για την εχθρική στάση τους προς την αγωνιζόμενη μεσογειακή χώρα, προειδοποιώντας ότι εάν η Γερμανία δεν είναι προσεκτική, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αξιώσεις από το θυμό των Ελλήνων για την μη καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το γερμανικό κοινό είναι 90 % κατά της ανάληψης μιας δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας, ένα έθνος που το βλέπουν ως σπάταλο με υπερβολικά μεγάλες κρατικές συντάξεις.
Όμως, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, τον Ιούνιο του 2011, ο Ritschl επισημαίνει ότι, η ίδια η Γερμανία απέτυχε να εξοφλήσει τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα.
Πρώτα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο η Πόλεμο Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, είχε δανειστεί χρήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποπληρώσουν τις αποζημιώσεις στις συμμαχικές δυνάμεις της νίκης. Αυτά τα χρήματα εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του κραχ στη Γουόλ Στριτ – με μεγάλο κόστος για τις ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία δεν πλήρωσε την καταβολή αποζημιώσεων στις χώρες – όπως η Ελλάδα – που είχε εισβάλει.
Σύμφωνα με μια συνθήκη του 1953, το ζήτημα των αποζημιώσεων θα έπρεπε να επανεξεταστεί μετά την επανένωση το 1990. Αλλά ο Ritschl λέει: «Με την εξαίρεση της αποζημίωσης που καταβλήθηκε στους εργάτες-κρατούμενους, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις μετά το 1990 – και δεν πλήρωσε τα δάνεια και το κόστος κατοχής στις χώρες που είχαν καταλάβει κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτε την Ελλάδα αποζημίωσε..
Ο Ritschl καθιστά σαφές και πιστεύει ότι, η οικονομική επιτυχία της Γερμανίας – συναγωνίζονται με την Κίνα να γίνει η πρώτη εξαγωγέας στον κόσμο των βιομηχανικών αγαθών - κατέστη δυνατή μόνο «με την παραίτηση εκτεταμένων πληρωμών χρεών και την παύση των αποζημιώσεων στα θύματα του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 360.000 ΣΕ 3 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ !!!

Πρόστιμα σε 3 τράπεζες για παρακράτηση μισθών από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας !!!
Πρόστιμα συνολικού ύψους 260.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, κατ’ εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών», στις τράπεζες Αγροτική, Eurobank και Πειραιώς διότι προέβαιναν σε μονομερείς αναλήψεις από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας !!!


Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ι. Κουτσούκος δήλωσε ότι: «Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διανύουμε είναι θεμελιώδης υποχρέωση της Πολιτείας να θωρακίσει και να διαφυλάξει την πρόσβαση των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο μισθό και τη σύνταξή τους. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προβαίνει σε όλες τις ενέργειες ώστε να αντιμετωπισθεί κάθε αθέμιτη χρέωση, ιδίως μάλιστα όταν αυτή συνδέεται με τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο πολίτης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».
Ειδικότερα, επιβλήθηκαν πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην Eurobank Ergasias, πρόστιμο 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και πρόστιμο 60.000 ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα. Τις σχετικές αποφάσεις επιβολής προστίμου υπογράφει ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος.
Σύμφωνη γνώμη για την επιβολή κυρώσεων διατύπωσε για τις παραπάνω περιπτώσεις και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι συγκεκριμένες τράπεζες προέβαιναν στην μονομερή ανάληψη (μέρους ή όλου) του μισθού ή της σύνταξης για τον συμψηφισμό απαιτήσεών τους που διατηρούσαν προς τους κατόχους των λογαριασμών με βάση σχετικούς γενικούς όρους («ψιλά γράμματα») που εμπεριέχονταν στις δανειακές συμβάσεις. Ωστόσο, η νομοθεσία ορίζει ως ακατάσχετο και προστατεύει το ποσό του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται σε λογαριασμό μισθοδοσίας μέχρι το ύψος του ενός μισθού ή σύνταξης (άρθρο 982 παρ. 3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), ενώ δεν επιτρέπει – ούτε με συμφωνία – τον συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με ακατάσχετες απαιτήσεις (άρθρα 451, 464 Αστικού Κώδικα). Τούτο προκειμένου να προστατεύεται ένα ελάχιστο εισόδημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών του οφειλέτη.

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Ε9 ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ !!!

Είναι που δεν είχε ακίνητα η πτωχή Αργεντινολόγος - Ροδακινοπαραγωγός, ΚΥΡΑ ΣΟΦΙΑ !!!



Αυτά εδώ κυρά Σοφία τι είναι τότε ;;;
Κοντέινερ ;;;  Λυόμενα ;;; Τροχοβίλες ;;;

88888888

ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ Ο ΤΙΓΡΗΣ !!! ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΣΚΑΪ, ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ !!!

Είσοδος Δημήτρη Μελισσανίδη 
στον ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ και ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟ, Φιλομνημονιακό Μιντιακό Όμιλο ΣΚΑΪ !!!
Ο Αριστείδης Αλαφούζος καταλήγει στη δημιουργία ιδρύματος !!!




Τέλειωσαν οι καλές εποχές για τους ΑΛΑΦΟΥΖΟΥΣ και τους κάθε λογής τηλεπαπαγάλους του ΣΚΑΪ !!!
Από σήμερα....ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ Ο ΤΙΓΡΗΣ !!!
Όπως αυτά των κορεάτικων μύθων για τους ΛΑΓΟΥΣ που ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ τα ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ των ΤΙΓΡΗΔΩΝ !!!


This lantern of a tiger smoking a pipe had the most interesting story....... in Korea, a long time ago, tigers smoked pipes........   Ston SKAI na deis ti kapnizma exei na pesei......!!!!

Συνέταιρος με τον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού θα γίνει ο μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ και αόρατος πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, οι δύο άνδρες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Ουσιαστικά, αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά τις ουκ ολίγες μυστικές συναντήσεις μεταξύ του «Τίγρη» και του αφεντικού του καναλιού του Νέου Φαλήρου, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη που σας είχε αποκαλύψει πριν από καιρό το parapolitika.gr, στο σκάφος του πρώτου στον Φλοίσβο.
Εκτός από την εμπλοκή τους σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα, την οποία αμφότεροι προσπαθούν (όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων) να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο «αιματηρή» για τα οικονομικά τους, Μελισσανίδης και Αλαφούζος συνδέονται και για το ενδιαφέρον τους αναφορικά με την αύξηση της επιρροής τους σε όλα τα επίπεδα εξουσίας.Ετσι, αποφάσισαν να συμπορευτούν, ωστόσο καθένας εξ αυτών έχει και τους δικούς του σχεδιασμούς. Ο μεν πρώτος θα προσπαθήσει να συνδέσει την επιχειρηματική του ανάμειξη με τον ΟΠΑΠ με τη δημιουργία ακόμα μίας απόλυτα ελεγχόμενης από τον ίδιο δεξαμενής χορηγιών του Οργανισμού (στην προκειμένη περίπτωση σε ΜΜΕ όπου εισέρχεται ως επενδυτής). Εξάλλου, η διάσταση αυτή δεν είναι διόλου άσχετη και με το ενδιαφέρον που επέδειξε γενικότερα για την αγορά των media, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον «Δημοκρατικό Τύπο» του Γιάννη Φιλιππάκη. 
Από την άλλη, μέσω αυτής κιτρινοπράσινης απόχρωσης συμμαχίας, ο Γιάννης Αλαφούζος ελπίζει ότι θα λύσει ένα μέρος των οικονομικών προβλημάτων του μαγαζιού του, που τον έφεραν ένα βήμα πριν από το λουκέτο.
Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο αναφέρουν ότι για πρώτη φορά το αφεντικό του ΣΚΑΪ βρίσκεται σε τόσο δυσχερή οικονομική θέση. Μάλιστα, οι τράπεζες στις οποίες έχει απευθυνθεί ο κ. Αλαφούζος προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τις μιντιακές επιχειρήσεις του δείχνουν απροθυμία. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές των πιστωτικών ιδρυμάτων κρίνουν ως άκρως επισφαλή τα δάνεια που έχει πάρει ήδη ο κ. Αλαφούζος, ενεχυριάζοντας περιουσιακά στοιχεία των οποίων η αξία υποτιμάται σχεδόν καθημερινά. 
Ως γνωστόν, ο κ. Αλαφούζος έχει υποθηκεύσει το σκάφος, τα σπίτια όπου διαμένει και όποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο διαθέτει. 
Επομένως, ο δρόμος της εισόδου στρατηγικού επενδυτή στον ΣΚΑΪ φαντάζει (πλέον) μονόδρομος. 
Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε η συμμαχία με τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη. 
Οι πληροφορίες για την είσοδο του τελευταίου στο ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα του Φαλήρου έχουν προκαλέσει ενδοοικογενειακές κόντρες, αφού ο Θέμης Αλαφούζος εκτιμά ότι η συγκεκριμένη συμμαχία μπορεί να απαξιώσει συνολικά τον Ομιλο. «Θα επηρεάσει και την “Καθημερινή”», αναφέρει χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το επιχειρηματικό status του «Τίγρη» δεν ταιριάζει με το κύρος που έχει ανάγκη η ναυαρχίδα του Φαλήρου.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ !!!

Εξαγριωμένο πλήθος πέταξε τον υπουργό της Ουκρανίας Vitaly Zhuravsky, στον ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ που βρίσκεται έξω από το Κοινοβούλιο της χώρας !!!

ΒΙΝΤΕΟ-Έριξαν τον υπουργό στον κάδο

Coming Soon και στην ΕΛΛΑΔΑ !!!

Την ώρα που ο υπουργός έβγαινε από το Κοινοβούλιο, μία ομάδα ανδρών τον πλησίασε και τον έσπρωχνε, φωνάζοντάς του. Στη συνέχεια τον οδήγησαν μπροστά στον κάδο και τον έριξαν μέσα. Μάταια ο υπουργός προσπαθούσε να βγει, καθώς κάθε φορά που το επιχειρούσε ένα άνδρας τον έσπρωχνε πάλι μέσα.
Ήταν τέτοια η οργή του πλήθους που μία γυναίκα ακούγεται να φωνάζει: «Παιδιά αφήστε με να τον κλωτσήσω τουλάχιστον μία φορά».
Ο υπουργός δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ουκρανία και φαίνεται ότι ο κόσμος του… φύλαγε την επίθεση από τον Ιανουάριο, όταν κατέθεσε ένα νομοσχέδιο για τον περιορισμό των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.


Δείτε ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ :


ΠΗΓΗ
http://www.enikos.gr/international/263653,BINTEO-Erixan_ton_ypoyrgo_ston_kado.html

ΚΑΝΟΝΙ STORY : Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ !!!

Συνωστισμός υποψηφίων για το Ερρίκος Ντυνάν !!!
Στις 24/9 ο Πλειστηριασμός, με τιμή εκκίνησης τα 115.000.000 ευρώ !!!



Σε πλειστηριασμό όχι μόνο του ακινήτου, αλλά και της άδειας λειτουργίας του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς στις 24 Σεπτεμβρίου.
Ο πλειστηριασμός θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και περιλαμβάνει το σύνολο των κτηρίων του νοσοκομείου, τον εξοπλισμό του και κάθε άλλο δικαίωμα επί περιουσιακών στοιχείων αναγκαίων για τη λειτουργία του.
Η τιμή πρώτης προσφοράς θα ξεκινήσει από τα 115 εκ. ευρώ συμπεριλαμβάνοντας τα ακίνητα και τον εξοπλισμό.
Ηδη για το Έρρίκος Ντυνάν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον το Ιατρικό Αθηνών, το Μετροπόλιταν, το Υγεία (έχει αναλάβει τη διαχείριση του νοσοκομείου σε συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς από τα τέλη του περασμένου Μαϊου).
Ποιος είναι όμως ο λόγος για να αποκτήσει κάποιος το Ερρίκος Ντυνάν παρά τις υψηλές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους;
Σήμερα το Ερρίκος Ντυνάν από άποψη κτιριακών υποδομών αλλά και ιατρικού εξοπλισμού θεωρείται ότι είναι ότι καλύτερο διαθέτει τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο δημόσιος τομέας υγείας στην Αθήνα.
Εν τω μεταξύ, ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία δίνεται παράταση στην ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του νοσοκομείου, ως τις 31.3.2015, ενώ και για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (στον οποίον υπάγεται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν) χορηγείται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ως το τέλος του 2014. Η ίδια τροπολογία επίσης απαλλάσσει από την ποινική ή αστική δίωξη των μελών των διοικητικών συμβουλίων του Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος για πράξεις ή παραλείψεις τους σχετικά με φορολογικές, ασφαλιστικές ή εργοδοτικές υποχρεώσεις.
SSL Certificates