.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ !!!

Και μετά απορείτε για τη στάση του σχετικά με το Μνημόνιο ;;;
Εδώ νομιμοποιεί τη σφαγή γυναικόπαιδων και ανηλίκων.
Για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα λουκέτα, την ανεργία και τις αυτοκτονίες θα νοιαστεί ;;;

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ;;;


Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ 5 ΔΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2,5 !!!

Κράτος «λωποδύτη» θυμίζει η ιδέα της ΓΓΔΕ Αικατερίνης Σαββαΐδου να εκδώσει αργά το βράδυ της Τετάρτης εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων υπέβαλαν Ε9 με ελλιπή ή εσφαλμένα στοιχεία ο σχετικός φόρος (ΕΝΦΙΑ) θα υπολογιστεί με τις δυσμενέστερες παραδοχές για τον φορολογούμενο, επιβαρύνοντάς τον με υψηλότερο φόρο.



Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι αυτό έγινε για να υποχρεωθεί ο κόσμος να διορθώσει τυχόν ατέλειες στις δηλώσεις. Βέβαια, το υπουργείο είχε προ ημερών εκδώσει άλλη εγκύκλιο για τον χειρισμό των παραλείψεων στα στοιχεία των ακινήτων, αλλά τότε δεν προχώρησε στη χθεσινή απίστευτη ενέργεια.
Ενα από τα παράδοξά της είναι ότι ουδείς γνωρίζει εάν η εκκαθάριση ή ο συμψηφισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει έως το τέλος του έτους ή έως το καλοκαίρι του 2015, όταν θα καταβληθεί ο φόρος ακινήτων για την επόμενη χρονιά.
Το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι όλα είναι καλά και ότι οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής διορθωτικών Ε9 έως το τέλος Νοεμβρίου! Δεν μπαίνει όμως στον κόπο να ξεκαθαρίσει πώς θα γίνει ο συμψηφισμός και εάν οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με ανύπαρκτους φόρους και με πρόστιμα εάν οι δόσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες. Θυμίζουμε ότι από σήμερα 1η Αυγούστου θα αναρτώνται ηλεκτρονικά τα σημειώματα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη στο τέλος Αυγούστου.

ΠΟΥΛΑΕΙ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ !!!

Ή οι συντάκτες του σχετικού ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥ ρεπορτάζ είναι ΝΟΜΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ και ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ, 
ή παίζεται ένα ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ των Δανειοληπτών !!!

ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !!!

Δεν ανακόπτονται οι Διαταγές Πληρωμής και οι Πλειστηριασμοί με ΕΞΩΔΙΚΑ κύριοι του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ !!!


Δεν υπάρχει νομικά καμία έννοια καταχρηστικότητας της μεταβίβασης του δανείου στα funds !!!
Οι μόνες καταχρηστικότητες είναι αυτές που είναι αναρτημένες στη σελίδα του Συνήγορου του Καταναλωτή και όσες ακόμη έχουν κριθεί με δικαστικές αποφάσεις !!!
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥ ΡΑΓΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΕΙ.
Ο Δανειολήπτης είναι αντισυμβαλλόμενος στη δανειακή σύμβαση και έχει περισσότερα δικαιώματα από την Τράπεζα, τα οποία μπορεί να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ, ΑΤΟΜΙΚΑ ή ΟΜΑΔΙΚΑ !!! 

Διαβάζουμε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ :
Διαβάστε πως μπορείτε να προστατευτείτε - Τα χρεοκοπημένα νοικοκυριά ζητούν από τις τράπεζες να τους γίνει πρόταση να αγοράσουν οι ίδιοι τα δάνεια......


ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ :
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ !!!
Κερδοσκόποι, Τραπεζίτες, ΔΝΤ, ΕΚΤ και FED, τρέμουν στην ιδέα ότι θα γίνει της Αργεντινής σε ολόκληρο τον πλανήτη !!!







Δικαιωθήκαμε 100% στην εκτίμησή μας ότι 
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, 
ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ !!!

Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου τώρα παρακαλάνε την Κυβέρνηση της Αργεντινής να αναλάβουν αυτές τη διευθέτηση του προβλήματος με τους κερδοσκόπους.
ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΕΝΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ, ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ, ΦΙΛΟΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟ  ΒΗΜΑ :
Τέσσερις τραπεζικοί κολοσσοί με ισχυρή παρουσία στην Αργεντινή έχουν αναλάβει να έρθουν σε επαφή με τα κερδοσκοπικά funds, προκειμένου να βρεθεί ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ !!!
Πρόκειται για την Citigroup, την HSBC, την Deutsche Bank και την JP Morgan.
Η ίδια η κυβέρνηση της χώρας, η οποία αρνείται ότι υπάρχει επιλεκτική χρεοκοπία, δεν απορρίπτει μια τέτοια πρωτοβουλία.
Εξάλλου, τις τελευταίες ώρες της διαπραγμάτευσης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής Άξελ Κισιλόφ, και των εκπροσώπων των funds, είχε γίνει γνωστό ότι οι ιδιωτικές τράπεζες της Αργεντινής προτίθενται να μεσολαβήσουν ώστε να λήξει το ζήτημα.
Τελικά, η λύση αυτή δεν προχώρησε και οι συνομιλίες ναυάγησαν. Η κυβέρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή δήλωνε άγνοια για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «Εγώ το έμαθα από τα ΜΜΕ», είπε ο ίδιος ο Κισιλόφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Πίσω στο Μπουένος Αϊρες ακολούθησε πολιτική κόντρα με την Αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι άδειασε τους τραπεζίτες και την πρωτοβουλία τους.
«Αν οι τράπεζες της Αργεντινής θέλουν να συνεισφέρουν με τα δικά τους χρήματα, η κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη. Ευπρόσδεκτη κάθε πρόταση» δήλωσε πάντως ο υπουργός.
Όπως αναφέρει η El Pais, δεν είναι γνωστά τα κίνητρα των τεσσάρων τραπεζών που φέρονται πρόθυμες να αναλάβουν πρωτοβουλία.
Πάντως, δύο από τις τέσσερις τράπεζες, η Citigroup και η HSBC, έχουν ισχυρότατη παρουσία στην Αργεντινή και ενδεχομένως να κατέχουν μεγάλο αριθμό «κουρεμένων» ομολόγων. Προφανώς, η παράταση της εκκρεμότητας και το γεγονός ότι δεν μπορούν να πληρωθούν για τα ομόλογα που κατέχουν (λόγω της απόφασης του αμερικανού δικαστή) αποτελεί ισχυρό κίνητρο ανάμειξης.
Αλλά και η JP Morgan φαίνεται να έχει λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, η τράπεζα αγόρασε τα ομόλογα που πήρε η ισπανική Repsol από το αργεντινό δημόσιο ως αποζημίωση για την εθνικοποίηση του πετρελαϊκού κολοσσού YPF.
Πρόκειται για τίτλους 5 δισ. δολαρίων. «Σίγουρα θα τους ρευστοποίησε στην αγορά, αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμα ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό της» αναφέρει η El Pais.
Μένει να φανεί αν θα προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία και -κυρίως- τι μορφή θα λάβει, δηλαδή αν πρόκειται να εξοφλήσουν πλήρως τα funds και στη συνέχεια οι τράπεζες να διαπραγματευθούν με την κυβέρνηση ή αν πρόκειται να καταβληθεί εγγύηση, ώστε το όλο θέμα της αποπληρωμής να παγώσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι το «κλειδί» της όλης υπόθεσης, αφού από τις αρχές του επόμενου έτους δεν ενεργοποιείται η περίφημη ρήτρα RUFO (Rights Upon Future Offers), βάσει της οποίας, οι «κουρεμένοι» ομολογιούχοι θα αποκτούσαν ίσα δικαιώματα με όσους εισπράξουν περισσότερα από αυτούς, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα funds.
Ο αμερικανός δικαστής Τ.Γκριέσα ξεκαθάρισε πάντως την Παρασκευή τέσσερα πράγματα: το χρέος είναι χρέος, η Αργεντινή δεν πρέπει να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη με μισές αλήθειες, το θέμα δεν μπορεί να τραβήξει άλλα δέκα χρόνια και ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.

TO BHMA

Ο ΡΕΜΟΣ, Ο ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ !!!

Να γιατί ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ γύρισε πίσω τις σαμπάνιες που του έστειλαν στην πίστα του NAMMOS στη Μύκονο, στην συναυλία με τον Χούλιο Ιγκλέσιας !!!



ΖΗΤΩ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ''ΕΛΛΗΝΩΝ'' ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΟ 1 ΤΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !! ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ???

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 
ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΙΣΘΙ !!!!
ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ !!!!
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ !!!!
ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ !!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ....


ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ !!!

Πως να κάνεις έναν Λαό να μην αντιδρά !!!
Το Δόγμα του Σοκ έχει επενδύσει πολλά δις για να σε κάνει να κάθεσαι αποχαυνωμένος στον καναπέ, την ώρα που σου κλέβουν την Πατρίδα, την Περιουσία και την Αξιοπρέπεια !!!

Πως να κάνεις έναν Λαό να μην αντιδρά!

Tο παρατεταμένο άγχος οδηγεί σε κατάθλιψη, καθώς το μυαλό και ο οργανισμός ‘κουράζονται’ τελικά από τη συνεχή υπερδιέγερση στην οποία βρίσκονται, όταν το μυαλό δεν μπορεί να βρει έξοδο διαφυγής από την επώδυνη κατάσταση.
Πολλές φορές ο σχηματισμός εικόνων στη φαντασία μας, μπορεί να κάνει πολύ πιο κατανοητό το νόημα των λέξεων. 
Είναι επομένως σημαντικό να αναφέρουμε ένα ιστορικό πείραμα της ψυχολογίας, το οποίο μπορεί να ‘γενικευτεί’ σχετικά με το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι απέναντι σε εξωτερικά γεγονότα – ερεθίσματα.
Ένα πείραμα ‘σκληρό’, για όλους τους φιλόζωους, καθώς έγινε πάνω σε ζώα, συγκεκριμένα σε σκύλους, ενδεικτικό όμως αυτών που δυστυχώς βιώνουν πολλοί άνθρωποι.
Το πείραμα αυτό αναφέρεται στην κατάθλιψη, η οποία μπορεί να προκληθεί στον άνθρωπο, από ερεθίσματα – πληροφορίες που αυτός λαμβάνει από το περιβάλλον. 
Τα ερεθίσματα αυτά ισοδυναμούν στο ανθρώπινο μυαλό, όσον αφορά την αντίδραση που προκαλούν, με την επίδραση των ηλεκτροσόκ που δέχθηκαν τα ζώα στο συγκεκριμένο πείραμα.
Την κατάθλιψη αυτή την ονομάζουμε ‘εξωγενή’, καθώς δεν ‘προέρχεται’ από κάποια γενετική προδιάθεση του ανθρώπου. Προκύπτει συχνά από την παραμονή σε κατάσταση διαρκούς άγχους, όπως αυτό της επιβίωσης. Το πείραμα αυτό δείχνει ότι αν ‘ελέγχουμε’ το περιβάλλον και επομένως, το τι αντιλαμβάνεται ένα ον για το περιβάλλον του, μπορεί να προκληθεί ‘τεχνητά’ κατάθλιψη, με τα συμπτώματα που τη συνοδεύουν, όπως απάθεια, παθητικότητα, απόσυρση από το ενδιαφέρον για τη ζωή κλπ.
Στο παρακάτω πείραμα, τα ηλεκτροσόκ που δέχθηκαν τα ζώα, και το γεγονός ότι ήταν επώδυνα και ‘απρόσμενα’ στο πότε θα ξανασυμβούν, δημιούργησαν στα δύστυχα ζώα, μία παρατεταμένη κατάσταση άγχους και υπερδιέγερσης του οργανισμού, ως άμυνα αντίδρασης.
Η αναλογία με το άγχος ενός ανθρώπου για το αν, το πώς και το πού θα βρει τα χρήματα για να επιβιώσει, είναι εμφανής.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ
  "ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΔΙΑ"
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΜΠΑΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 
ΛΟΓΟΥΣ ΣΑΤΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ !!
Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΛΕΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!



ΤΟ ΧΡΕΟΣ , ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ !!


Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ !!!!

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 
ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 
ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ?????             
ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ !!! 
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ.

ΟΣΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΣΚΡΟΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΤΕΙΧΟΣ - ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΟ ΜΠΕΤΟΝ - ΑΡΜΕ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΑ-ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΙΜ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ !!!

Κανένας επιχειρηματίας δεν πρόκειται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα όταν του φορολογούν ακόμη και τα πριμ που δίνει στους εργαζομένους του !!!




Ναι, καλά διαβάσατε. Η εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΑΕ που μοίρασε πριμ 2,5 εκατομμύρια ευρώ στους υπαλλήλους της για το 2013, φορολογήθηκε με δυσβάστακτο φόρο !!!
Αυτά και πολλά ακόμη σκαρφίστηκαν οι εγκληματούντες του υπουργείου οικονομικών, οι οποίοι πλέον με εντολές της τρόικας στοχεύουν ευθέως να στραγγαλίσουν και τις τελευταίες εναπομείνασες υγιείς επιχειρήσεις. Έχουν πάρει εντολή να παραδώσουν καμμένη γη και επινοούν και τον πλέον απίθανο φόρο ή πρόστιμο, προκειμένου να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Με θεότρελες φορολογήσεις όχι μόνον δεν πρόκειται να πατήσει στη χώρα μας κανείς νέος επενδυτής (κορόιδο είναι να χάσει τα λεφτά του) αλλά και όσες επιχειρήσεις επιβιώνουν σήμερα, νιώθουν εντονότερα τη θηλιά του κράτους-δήμιου να σφίγγει γύρω από τον λαιμό τους!

Ήδη, ανάμεσα στους υγιείς επιχειρηματίες, ακόμη και στους λεγόμενους μεγάλους, επικρατεί έντονος προβληματισμός μια και βρίσκονται αντιμέτωποι με τους νέους φόρους που επιβάλλει η κυβέρνηση από 1/1/2014. Οποιαδήποτε διευκόλυνση προσφέρει η εταιρεία στον εργαζόμενό της θεωρείται «δώρο», παροχή υπηρεσιών και φορολογείται. Η εταιρεία Motor Oil για παράδειγμα που βρίσκεται στην Κόρινθο και παρέχει εταιρικό αυτοκίνητο στον τάδε υπάλληλό της προκειμένου να μετακινείται μέχρι την Αθήνα, το κράτος φορολογεί με δυσβάσταχτο φόρο αυτή τη διευκόλυνση! Έτσι, στο τέλος του χρόνου ο εργαζόμενος καλείται να πληρώσει περίπου 800 ευρώ φόρο επειδή η εταιρεία του έδωσε αυτοκίνητο!!! Και επειδή συνήθως οι υγιείς εταιρείες καλύπτουν για λογαριασμό του προσωπικού τους τέτοιες δαπάνες, ο φόρος αυτός πληρώνεται από την επιχείρηση!

ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ !!!

Θύμα παρενόχλησης από εισπρακτικές και η Σταματίνα Τσιμτσιλή !!!
Την κάλεσαν στον αέρα της εκπομπής.
Δείτε εδώ το ΒΙΝΤΕΟ !!! 

σταματινα

ΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ !!!

Χτύπησε το κινητό της Σταματίνας Τσιμτσιλή κατά την διάρκεια της εκπομπής της Happy Day. 
Η παρουσιάστρια τσέκαρε ποιος ήταν και αμέσως το έδειξε στην Ελένη Τσολάκη. 
Η Ελένη, έκπληκτη είδε ότι η Σταματίνα είχε αποθηκεύσει το τηλέφωνο της… Τράπεζας για να μην το σηκώνει. 
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είπε:
«Το έχω αποθηκεύσει για να μην το σηκώνω! Για να μη νομίζετε, τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε φίλοι μου…» 


ΠΗΓΗ
//arouraios.gr/2014/08/oi-eispraktikes-kinigoun-tin-stamatina-tsimtsili/#sthash.QHgkQXMa.dpuf

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!!

Να σταματήσει ο λαϊκισμός απαιτούν εδώ και τώρα Κυβέρνηση και Τρόικα !!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ το "Angel Naturist" της Ρόδου !!!
Δεν είναι όλοι οι ξεβράκωτοι θύματα του Μνημονίου, τονίζει ο Πρωθυπουργός !!!

Ο παράδεισος των γυμνιστών  στο Παραδείσι της Ρόδου

Παίζουν (γυμνοί) μπιλιάρδο και πινγκ πονγκ, ασκούνται (γυμνοί) στην τοξοβολία, κάνουν βουτιές (γυμνοί) στην πισίνα και τα βράδια δειπνούν και χορεύουν (γυμνοί) στους ρυθμούς της live μουσικής κάτω από τα αστέρια: οι ένοικοι του ξενοδοχείου «Naturist Angel» στο Παραδείσι της Ρόδου ζουν την εμπειρία του Αδάμ και της Εύας στον δικό τους παράδεισο, χωρίς την απειλή του πονηρού όφεoς  !!!

Η θέα στο απέραντο γαλάζιο, οι βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια, οι πλούσιες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, ο εκτυφλωτικός ήλιος και οι δαντελωτές παραλίες συνοψίζουν τα συστατικά του πολυδιαφημισμένου σλόγκαν «ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα» ή όσα τουλάχιστον περιμένουν να βρουν εκατομμύρια τουρίστες που και φέτος επιλέγουν τη χώρα μας για τις βουτιές τους. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ένα νέο είδος τουρισμού κάνει δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα, αφού ολοένα περισσότεροι γυμνιστές κλείνουν για τις διακοπές τους ξενοδοχεία όπου το γυμνό όχι μόνο δεν είναι ταμπού, αλλά σχεδόν επιβάλλεται στους χώρους τους. Ανάμεσα στις εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, μόλις πέντε απευθύνονται σε αυτό το κοινό. Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ρόδος, Κρήτη και Κυλλήνη είναι οι περιοχές όπου μπορούν οι γυμνιστές να πετάξουν τα ρούχα τους και να πλατσουρίσουν όπως τους γέννησε η μάνα τους. Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το «Naturist Angel» που βρίσκεται στο Παραδείσι, 18 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου και δέχεται αποκλειστικά και μόνο γυμνιστές. Το εν λόγω ξενοδοχείο άνοιξε πριν από έναν χρόνο, στις 15 Ιουλίου του 2013, και ήδη έχει γίνει γνωστό στους απανταχού ενδιαφερομένους. 

Η ΜΟΝΗ ΤΡΟΪΚΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ !!!


ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ - ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ Ή ΑΠΛΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ;;;

Τέτοιοι Απατεώνες δεν υπάρχουν άλλοι στον πλανήτη !!!
Το 2011, για να δικαιολογήσουν τα Μνημόνια και το επερχόμενο PSI+, έσκιζαν τα ιμάτιά τους ότι η Επιλεκτική Χρεοκοπία (Selective Default) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
Σήμερα, οι ίδιοι ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ, λένε ότι η Επιλεκτική Χρεοκοπία της Αργεντινής, είναι χρεοκοπία !!! 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΤΟ 2011 !!!
Θα πεθάνετε από τα γέλια !!!

ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ 2011 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :

http://www.kathimerini.gr/431648/article/epikairothta/politikh/ti-shmainei-epilektikh-xreokopia


ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Τι σημαίνει «επιλεκτική χρεοκοπία»

Σωτηρης Νικας
Αν ήθελε κάποιος να περιγράψει με απλά λόγια τι σημαίνει πρακτικά η τοποθέτηση της Ελλάδας σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default), θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παρακάτω φράση κοινοτικού αξιωματούχου: «Είναι σαν να μπαίνεις στη φυλακή για ένα σκληρό έγκλημα, αλλά να βγαίνεις γρήγορα λόγω καλής διαγωγής».
Παράγοντες της αγοράς και οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» αποτελεί απλώς τεχνικό ζήτημα. Δεν είναι χρεοκοπία σε καμία περίπτωση και δεν έχει τις συνέπειες μιας πτώχευσης. Επί της ουσίας, μία χώρα τοποθετείται σε αυτό το καθεστώς όταν δεν εξυπηρετήσει κάποιες υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π. χ. για το 2013). Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της (τόκοι, λήξεις κ. λπ.) για τα άλλα έτη.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ .... ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

Και τα φιλοτραπεζικά ΜΜΕ έρχονται πλέον στα λόγια μας !!!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Bankingnews :

Στα 100 Δις τα πραγματικά κόκκινα δάνεια.

Χωρίς συλλογική λύση δεν λύνεται το πρόβλημα !!!

Υιοθετούνται ημίμετρα !!!


Τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ χρειάζονται συντονισμένη και συλλογική λύση ώστε να καθαρίσουν οι ισολογισμοί των τραπεζών.
Στα 100 δισεκ. ευρώ εκτιμώνται τα πραγματικά NPLs τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών σε επίπεδο ομίλων έναντι 114 δισεκ. που είναι τα καθαρά δάνεια εντός της Ελλάδος. 
Η κυβέρνηση, η ΤτΕ και βεβαίως οι τράπεζες αναζητούν λύσεις αλλά οι λύσεις που προτείνονται είναι ημίμετρα έναντι μιας συλλογικής λύσης. 
Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης του Δένδια και του διοικητή της ΤτΕ Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια, χωρίς ακόμη να αναζητείται η συλλογική λύση αλλά παράμετροι ώστε οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν μεμονωμένα το πρόβλημα. 
Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να απαντηθούν τα εξής δύο ερωτήματα. 
1)Ποιο είναι το ύψος των πραγματικών προβληματικών δανείων; 
2)Πόσο επαρκείς είναι οι προβλέψεις που έχουν διενεργήσει οι τράπεζες και πόσο επαρκής είναι ο δείκτης coverage ratio;


ΠΟΣΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΦΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ;;;

Γκ. Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ) : 
Φάγαμε το πολύ δημοσιονομικό «ξύλο» αλλά τα δύσκολα δεν έχουν περάσει !!!

Η παρθενική ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη στη Βουλή
Η Ελλάδα έχει ήδη φάει το πολύ δημοσιονομικό «ξύλο», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης , καθώς οδεύουμε στο τέλος του προγράμματος, ωστόσο τα δύσκολα δεν έχουν περάσει.
«Όσο βαίνουμε προς το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τα μέτρα που προωθούνται θα έχουν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα.
Δηλαδή το πολύ "ξύλο", το δημοσιονομικό, το έχουμε "φάει".
Ο δρόμος όμως αυτός δεν έχει τελειώσει, είμαστε σε δύσκολες στιγμές και πρέπει να τα δούμε όλα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και συζητούν το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
Ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος για πρώτη φορά μιλά στη Βουλή προκειμένου να εισηγηθεί νομοσχέδιο που υπογράφει, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα αν προσέφυγαν στον μηχανισμό στήριξης, αναγνωρίζουν εμπράκτως ότι ο δρόμος των τολμηρών αλλαγών με προοδευτικό πρόσημο και οι μεταρρυθμίσεις για να είναι βιώσιμη η ευρωπαϊκή οικονομία, είναι μονόδρομος.

www.bankingnews.gr

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ 100 ΔΙΣ !!!

Μάλιασε η γλώσσα μας να επαναλαμβάνουμε εδώ και 10 μήνες ότι τα κόκκινα δάνεια δεν είναι ούτε 50, ούτε 60, ούτε 80 Δις.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΔΙΣ, με τις δικές μας εκτιμήσεις να μιλάνε για 110 τουλάχιστον ΔΙΣ !!!
Σήμερα, επί τέλους, Στουρνάρας και Δένδιας το παραδέχθηκαν !!!Τα «κόκκινα» δάνεια στο μικροσκόπιο Στουρνάρα - Δένδια


Tα πραγματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών σε επίπεδο ομίλων, εκτιμώνται στα 100 δισ. ευρώ, έναντι 114 δισ. ευρώ που είναι τα καθαρά δάνεια εντός της Ελλάδος.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. Στη συνάντηση μετείχε επίσης ο συντονιστής της ομάδας που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος Σπ. Πλασκοβίτης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς και ορισμένες προτεινόμενες διατάξεις για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.
Tα πραγματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών σε επίπεδο ομίλων, εκτιμώνται στα 100 δισ. ευρώ, έναντι 114 δισ. ευρώ που είναι τα καθαρά δάνεια εντός της Ελλάδος.
«Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει ένα κείμενο εργασίας για να αντιμετωπιστεί το θέμα των κόκκινων δανείων», δήλωσε την Τρίτη ο κ. Δένδιας, μετά το πέρας της ευρείας υπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα.

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/economy/article/399608/sunadisi-stournara-dendia-gia-ta-kokkina-daneia/

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ;;;














Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Στο χθεσινό άρθρο με τίτλο "ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ", αναλύσαμε το μύθο της δεύτερης χρεοκοπίας της Αργεντινής, αναφέροντας ειδικά ότι η Αργεντινή ούτε χρεοκόπησε, ούτε πρόκειται να χρεοκοπήσει, αφού τα δημοσιονομικά της μεγέθη είναι καλλίτερα ακόμη και από αυτά της Γερμανίας.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_47.html



Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ότι το χθεσινό Selective Default της Αργεντινής δεν συνιστά χρεοκοπία του δημοσίου ή του τραπεζικού της συστήματος, ας δούμε σήμερα, συγκρίνοντας την 1η Χρεοκοπία της Αργεντινής με την 1η Διάσωση της Ελλάδος, ποιος πραγματικά χρεοκόπησε.

Στο γράφημα που ακολουθεί απεικονίζεται η εξέλιξη του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Αργεντινής, από την 1η χρεοκοπία της μέχρι και σήμερα.
Το συμπέρασμα είναι προφανές.
Η 1η χρεοκοπία της Αργεντινής ήταν σωτήρια για την εθνική της οικονομία και για τους πολίτες της χώρας, αφού το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο διάστημα της χρεοκοπίας της αυξήθηκε κατά 80% περίπου και, επιπλέον, ήδη από το 2006, ξεπέρασε κατά 50% τα προ της χρεοκοπίας της χώρας επίπεδα.
Δηλαδή η χρεοκοπία του δημοσίου και του τραπεζικού συστήματος της Αργεντινής οδήγησε στην αύξηση της ευημερίας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της.





Ας δούμε τώρα το αντίστοιχο γράφημα της Ελλάδος, που σε αντίθεση με την Αργεντινή, δεν χρεοκόπησε, αλλά δήθεν ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ !!!
Το συμπέρασμα είναι και εδώ προφανές.
Η 1η διάσωση της Ελλάδος ήταν καταστροφική για την εθνική της οικονομία και για τους πολίτες της χώρας, αφού το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο διάστημα μετά τη διάσωση μειώθηκε κατά 30%περίπου και συνεχίζει να διατηρεί τον ίδιο μεσοπρόθεσμο ρυθμό μείωσης.  
Δηλαδή, η διάσωση του δημοσίου και του τραπεζικού συστήματος, οδήγησε στη μείωση της ευημερίας και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων Πολιτών.


ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
Στην Αργεντινή χρεοκόπησαν οι τράπεζες και το δημόσιο για να διασωθούν οι πολίτες της χώρας, ενώ στην Ελλάδα χρεοκόπησαν οι πολίτες για να διασωθεί το κρατικοδίαιτο, εγχώριο τραπεζικό σύστημα, που οδηγεί μαθηματικά στην χρεοκοπία και το Ελληνικό Δημόσιο, με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις και τις κρατικές ενισχύσεις των εγγυήσεων των δανείων του, με δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους.

Τελικά, ποιος χρεοκόπησε ρε πατριώτες ;

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ !!! Η MΑΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ ΣΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ TV !!!

H Μαρία Πολύζου 

Υπεύθυνη Διεθνούς Προβολής της Ομαδικής Αγωγής του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών, 
στο ΜΥΤΙΛΙΝΗ ΤV στις 20/07/2014 !!! 

ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΕ 90 ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΟΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ !!!

Οι Κύπριοι δανειολήπτες χάνουν την πρώτη τους κατοικία εάν καθυστερήσουν το δάνειο 90 μέρες !!!


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ !!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Διαδικασίες-εξπρές για τις εκποιήσεις ακινήτων προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση-σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος- και εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, δείχνοντας ότι ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης €436 εκατ. είναι επώδυνος για τους δανειολήπτες.
Από την 1η Ιανουαρίου 2015 αρχίζουν τα δύσκολα και με την πρώτη κατοικία. Όσοι καθυστερούν να πληρώσουν πάνω από 90 ημέρες τα δάνειά τους, κατατάσσονται στην κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Από 'κει και μετά πρέπει να ακολουθήσουν μια διαδικασία για να γλυτώσουν το ακίνητο από τον πλειστηριασμό, που θα γίνεται χωρίς την εμπλοκή του Κτηματολογίου όπως ήταν η απαίτηση της Τρόικας. 

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει ως αντίβαρο το πλαίσιο αφερεγγυότητας που θα καλύπτει, μεταξύ άλλων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θέματα προστασίας της κύριας κατοικίας. Θα προνοεί επίσης ταχεία διευθέτηση χρεών που οφείλονται από άτομα χωρίς εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία.

Δεκατρία βήματα για εκποιήσεις

Ο «Φ» παρουσιάζει το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2014) που ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπ. Εσωτερικών και θα επιτρέπει τη διεξαγωγή πλειστηριασμών και πωλήσεων των υποθηκευμένων ακινήτων. Δεκατρία στάδια θα κρίνουν το τέλος της διαδικασίας, που είτε το ακίνητο θα μείνει στον δανειολήπτη, αν θα μπορέσει να το κρατήσει με τις διευθετήσεις που θα γίνουν με τα πιστωτικά ιδρύματα, είτε θα το χάσει οριστικά.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την ακόλουθη διαδικασία:

1 Η διαδικασία πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου μπορεί να ξεκινήσει όταν το ενυπόθηκο χρέος δεν έχει καταστεί πληρωτέο και υπάρχουν καθυστερήσεις πέραν των 90 ημερών (με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία η περίοδος αυτή είναι 30 ημέρες). Κατά τη διάρκεια των 90 ημερών, ο οφειλέτης δύναται να ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους του, σύμφωνα με την περί της Διαχείρισης Καθυστερήσεων Οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας ή να ζητήσει υπηρεσίες διαμεσολαβητή. Στις πιο πάνω αναφερόμενες περιπτώσεις, η προώθηση της διαδικασίας εκποίησης ακινήτου αναστέλλεται. Εντός των 90 ημερών ο οφειλέτης μπορεί επίσης να καταθέσει αίτηση στο Δικαστήριο για οποιονδήποτε λόγο που αφορά στην πιστωτική διευκόλυνση που έχει λάβει από τον δανειστή. Σε τέτοια περίπτωση η προώθηση της διαδικασίας εκποίησης είναι σε αναμονή μέχρι την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών.

2 Μετά την πάροδο της περιόδου των 90 ημερών, ο ενυπόθηκος δανειστής δύναται να αποστείλει ειδοποίηση στον οφειλέτη, ζητώντας την αποπληρωμή του οφειλόμενου χρέους μέσα σε 30 ημέρες από την ημερομηνία της ειδοποίησης. Σε διαφορετική περίπτωση, ο ενυπόθηκος δανειστής θα μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του για πώληση του ενυπόθηκου ακινήτου. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των 30 ημερών, ο οφειλέτης μπορεί και πάλι να προσφύγει στο Δικαστήριο αμφισβητώντας το ποσό που ζητά ο δανειστής ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα.

3 Σε περίπτωση όπου ο ενυπόθηκος οφειλέτης δεν έχει συμμορφωθεί, ο ενυπόθηκος δανειστής δύναται να επιδώσει στον ενυπόθηκο οφειλέτη δεύτερη ειδοποίηση με την οποία ενημερώνει ότι το ενυπόθηκο ακίνητο θα πωληθεί σε πλειστηριασμό (αναφέροντας ημερομηνία, χώρο και ώρα). Η ειδοποίηση αυτή επιδίδεται όχι λιγότερο από 30 ημέρες πριν από την καθορισμένη ημέρα πλειστηριασμού του ενυπόθηκου ακινήτου. Ο ενυπόθηκος οφειλέτης μπορεί, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της ειδοποίησης, να καταθέσει αίτηση στο Δικαστήριο, για παραμερισμό της ειδοποίησης της σκοπούμενης πώλησης για τους ακόλουθους λόγους. Οι λόγοι μπορεί να είναι ότι η ειδοποίηση δεν πληροί τις προϋποθέσεις κατά τον τύπο και περιεχόμενο, δεν έχει δεόντως επιδοθεί, η ειδοποίηση έχει αποσταλεί πριν από τη λήξη της προθεσμίας για καταβολή της πληρωμής προς τον ενυπόθηκο δανειστή.

4 Ο ενυπόθηκος δανειστής επιδίδει παράλληλα ειδοποίηση στον ενυπόθηκο οφειλέτη, όπως εντός 10 ημερών προχωρήσει στον διορισμό αδειούχου εκτιμητή για σκοπούς καθορισμού της αγοραίας αξίας του ενυπόθηκου ακινήτου. Ο ενυπόθηκος δανειστής θα διορίσει
δεύτερο εκτιμητή.

5 Οι δύο εκτιμητές, ταυτόχρονα και ανεξάρτητα, χωρίς να διαβουλεύονται μεταξύ τους και χωρίς να ανακοινώσουν την εκτίμησή τους, πρέπει να παραδώσουν τις εκτιμήσεις τους στον ενυπόθηκο οφειλέτη και στον ενυπόθηκο δανειστή, μέσα σε 30 ημέρες από τον διορισμό τους.

6 Αν η διαφορά των 2 εκτιμήσεων της αγοραίας αξίας του ακινήτου δεν υπερβαίνει το 25%, τότε ως αγοραία αξία θα λογίζεται ο μέσος όρος των δύο εκτιμήσεων.
SSL Certificates