.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΑ ΕΡΠΕΤΑ !


pixame sta erpeta

ΠΗΡΑΜΕ...ΠΗΡΑΜΕ...

ΠΗΓΗ:  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

ΑΠΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ Κ.ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ


Από ευχολόγια χορτάσαμε κ. Χαρδούβελη

του Ν.Γ.Δρόσου
 
Πολύ ωραία μας τα είπατε, αλλά τα έχουμε ξανακούσει πολλές φορές… Για να λυθεί το θέμα της χώρας, όμως, ένα ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί: τα κόκκινα δάνεια. Μετά και η ρευστότητα θα αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη μπορεί να επιστρέψει… Μπορείτε;


Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Οι πέντε προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, με στόχο την ανάταξη της οικονομίας, οι οποίες αναπτύχθηκαν χθες αρμοδίως, διά στόματος Γκίκα Χαρδούβελη, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, είναι απολύτως προς την ορθή κατεύθυνση.
Συνιστούν όμως ένα απλό ευχολόγιο.
Αποτελούν ένα αναμάσημα όσων ακούμε ότι πρέπει να γίνουν σε αυτόν τον τόπο, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά ουδείς υλοποιεί.
Η αύξηση της ρευστότητας δε από το τραπεζικό σύστημα, η οποία θα επιτευχθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μέσω του επαναπατρισμού των καταθέσεων, αλλά και με «επεκτατική νομισματική πολιτική», αποτελεί την επιτομή από πλευράς «ευχών»…
Πώς και γιατί θα ξανάρθουν στη χώρα μας τα κεφάλαια αυτά, φίλτατε κ. Χαρδούβελη;
Επειδή το ευχόμαστε;

ΤΟ "ΔΙΑΜΑΝΤΙ" ΤΟΥ COSTA NAVARINO ΣΕ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΖΗΜΙΩΝ


«Θηλιά» 124 εκατ. για τον Αχ. Κωνσταντακόπουλο και 144,3 εκ. σε δάνεια

Μέσα σε συμπληγάδες μεγάλων χρεών βρίσκεται το ξενοδοχειακό «διαμάντι» της Πύλου Costa Navarino του Αχιλλέα Κωνταντακόπουλου.

Τη στιγμή που το success story του ελληνικού τουρισμού, προκαλεί ολική επαναφορά για τα ελληνικά ξενοδοχεία, τα περισσότερα των οποίων – σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP – ανέστρεψαν την πλήρως αρνητική εικόνα των προηγούμενων χρόνων και μετέτρεψαν τις ζημιές σε κέρδη, η ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που διαχειρίζεται Costa Navarino, βυθίζεται στα χρέη, που φθάνουν τα 157,062 εκατ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι μέσα στο 2013 ο τζίρος του πολυτελούς συγκροτήματος της Μεσσηνίας σημείωσε αύξηση της τάξης του 35%, από 25,016 εκατ. ευρώ σε 33,920 εκατ. ευρώ, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την μέγγενη των ζημιών, ακόμα κι αν αυτές μειώθηκαν στα 26,102 εκατ. ευρώ από 32,999 εκατ. ευρώ το 2012.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ...

Στάθης
Ανθολόγιο μπαρούφας. Σήμερα, Αδωνις. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και Δάνη Τζαμτζή. Είπε: «Αδύναμες πολιτικές κυβερνήσεις του παρελθόντος δεν εφάρμοσαν τον νόμο για τις καταλήψεις. Αν είχε εφαρμοσθεί, δεν θα είχαμε τώρα τον Τσίπρα υποψήφιο πρωθυπουργό»! Ετσι είναι! Τα αριστερά τα καθαρίζεις
από μικρά, αλλιώς μεγαλώνουν και γίνονται γουναράδες!
-------------
Καλημέρα σας! Διαβάστε, παρακαλώ, με προσοχή το μικρό κείμενο που ακολουθεί υπό τον τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ: Ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι και ένα εκατομμύριο “αόρατοι” εργαζόμενοι των 400 ευρώ τον μήνα: το αποτέλεσμα της πρόσθεσης είναι καταθλιπτικό - αλλά και απολύτως διαφωτιστικό για την αγορά εργασίας στη χώρα μας.
• Η ελληνική εργασιακή ζούγκλα είναι μοναδική περίπτωση σε όλη την Ευρώπη: λόγω της τεράστιας ανεργίας, οι εργαζόμενοι έχουν γίνει αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης - είναι χαρακτηριστικό ότι δύο στους τρεις μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα είναι πλέον “αόρατοι” εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα και με αμοιβές πείνας.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ο ΒΕΡΝΕΡ ΣΙΝ ΖΗΤΑ ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ


Μήπως έγινε ΣΥΡΙΖΑ και ο… Βέρνερ Σιν;  Ο γνωστός επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου IFO, που έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εξέπληξε χθες με τις δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Γερμανός οικονομολόγος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ενός πανευρωπαϊκού συνεδρίου για το χρέος, όπου θα αποφασιστεί μερικό κούρεμα αυτού για τις υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Η διαπραγμάτευση για το κούρεμα, τόνισε, θα πρέπει να γίνει από κοινού, αφού εμπλέκονται αρκετές χώρες. Ο Σιν έκανε επίσης λόγο για «δυσβάσταχτα επίπεδα χρέους» και υπογράμμισε ότι και οι πιστωτές πρέπει να πληρώσουν το κόστος της κρίσης.

ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ...ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ !


ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 7ΔΙΣ$ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ CITIGROUP


Πρόστιμο $7 δισ. ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για τη Citigroup - Ξεπερνά τις εκτιμήσεις

Οι Financial Times αποκαλύπτουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αμερικανικών δικαστικών αρχών και της Citigroup καταλήγουν σε πρόστιμο τουλάχιστον 7 δισ. δολ. Η ανακοίνωση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Η Citigroup θα κληθεί να καταβάλει τουλάχιστον 7 δισ. δολ. στο πλαίσιο του διακανονισμού με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την πολύκροτη πρακτική πώλησης των ενυπόθηκων τίτλων. Η είδηση αποκαλύπτεται από τους Financial Times που επικαλούνται πηγή προσκείμενη στις εξελίξεις.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τράπεζα θα κληθεί να καταβάλει περίπου 4 δισ. δολ. σε μετρητά στο υπουργείο Δικαιοσύνης και 3 δισ. δολ. θα είναι αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων και άλλες πληρωμές σε περίπου 6 πολιτείες. Σύμφωνα με τους FT, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αλλά η απόφαση θα μπορούσε να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Το πρόστιμο των 7 δισ. δολ. είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι περίμεναν οι αναλυτές. «Η Citi είχε αποτελέσει πολύ μικρότερο θέμα στην υπόθεση των ενυπόθηκων τίτλων από ότι η Bank of America και η JPMorgan Chase» σχολιάζουν οι Financial Times.

Πηγή: http://www.euro2day.gr

ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΓΟΥΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΣΙΤΙ



   Η διεθνοποίηση του κινεζικού νομίσματος και η όλο πιο στενή σχέση  συνεργασίας Πεκίνου-Μόσχας στον τομέα της ενέργειας φιλοδοξούν να σπάσουν το μονοπώλιο του δολαρίου
του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ*
Σε ένα ακόμη βήμα προς τη διεθνοποίηση του κινεζικού νομίσματος, προχώρησαν πρόσφατα οι βρετανικές αρχές, επιτρέποντας για πρώτη φορά σε τράπεζα του λονδρέζικου Σίτι να συναλλάσσεται στο κινεζικό γουάν.
 Η συμφωνία αυτή σε συνδυασμό με την πρόσφατη συμφωνία Ρωσίας-Κίνας για μεταφορά ρωσικού αερίου καθώς και η συμφωνία για πληρωμές στα μεταξύ τους εθνικά νομίσματα, δείχνει για μία ακόμη φορά την αυξανόμενη ισχύ των δύο αυτών χωρών ως ανερχόμενων οικονομικών υπερδυνάμεων.
 Αν και είναι πρόωρο να μιλά κανείς για  άμεση απειλή στην παντοκρατορία του δολαρίου, η στενότερη συνεργασία Μόσχας-Πεκίνου σε ζητήματα ενέργειας, ενισχύει τις προσπάθειες Ρωσίας και Κίνας για τη δημιουργία ενός νέο πολυμερούς διεθνούς νομισματικού συστήματος, το οποίο δεν θα στηρίζεται αποκλειστικά στο δολάριο.

ΕΚΡΗΞΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια στην Ιταλία.

Τον Μάιο τα επισφαλή δάνεια στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 21,7% σε ετήσια βάση, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν αυξηθεί κατά 22,3%.

Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει πλήγμα στους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ιταλίας καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν οδηγήσει σε σημαντικές διαγραφές.

Έτσι, οι ιταλικές τράπεζες μειώνουν κι άλλο την χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η παροχή δανείων μειώθηκε κατά 4,7% το Μάιο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε μειωθεί κατά 4,4%. Οι καταθέσεις των ιταλικών τραπεζών αυξήθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση το Μάιο, ενώ τον Απρίλιο είχαν αυξηθεί κατά 1,4%.

Πηγή:  http://www.dealnews.gr

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙ "50ΑΡΗΔΕΣ".


σημ.Υπέρβασης: Και για αυτό πάνε ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ και αυτούς...Η τρίτη ηλικία δεν θα έχει φάρμακα και οι παραγωγικές ηλικίες δεν θα έχουν ψωμί να φάνε.Ετσι απλά,η Ελλάδα το 2020-2030 θα έχει μείνει η ΜΙΣΗ.
 Γήρανση και ανασφάλιστη εργασία αποτελούν ωρολογιακό μηχανισμό στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος. Έτος καμπής το 2020. Πόση πρόσθετη χρηματοδότηση θα απαιτηθεί. Γιατί η «μαύρη» εργασία επιδεινώνει το πρόβλημα.

της Ρούλας Σαλούρου 

Βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού οι «50άρηδες» 
 Αναπόφευκτη θεωρούν οι ειδικοί τη συνέχιση της αύξησης του πληθυσμού των ατόμων ηλικίας 50-64 ετών την επόμενη εικοσαετία. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μείωση του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας αλλά και με τη συνεχή αύξηση της ανασφάλιστης μισθωτής εργασίας, θα οδηγήσει σε εκτίναξη των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων.
Σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) για τη γήρανση του πληθυσμού και τις συνέπειες στην κοινωνική ασφάλιση, οι επιστήμονες ήταν ξεκάθαροι: η γήρανση εξακολουθεί να απειλεί τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Η ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ BNP







 Γ.Δελαστίκ

Ωμά, αλαζονικά, κυνικά οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» έδιναν την πολιτική ουσία του προστίμου των... 8,9 δισεκατομμυρίων (!) δολαρίων στη μεγάλη γαλλική τράπεζα BNP Paribas επειδή έκανε δοσοληψίες με την Κούβα και το Ιράν: «Μάθημα για την παγκόσμια ισχύ του δολαρίου το βαρύ πρόστιμο στην BNP» ήταν ο τίτλος επώνυμου άρθρου της αμερικανικής εφημερίδας, ο οποίος τα έλεγε όλα. Το κείμενο ήταν εξίσου σκληρό, χωρίς να μασάει τα λόγια του: «Η υπόθεση είναι αξιοσημείωτη για το μέγεθος της ποινής, η οποία υπερβαίνει λίγο τα κέρδη που είχε η τράπεζα το 2013. Μπορεί όμως να είναι πιο ενδιαφέρον το μάθημα που διδάσκει γύρω από το πώς η οικονομική ισχύς των Ηνωμένων Πολιτειών πάει χέρι χέρι με τον ρόλο τους στα εξωτερικά θέματα.
Εν ολίγοις το δολάριο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Αυτός ο ρόλος του δίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες εκπληκτική δύναμη για το τι συμβαίνει στον κόσμο, ακόμα και σε σφαίρες που ελάχιστα έχουν να κάνουν με τα χρηματοοικονομικά... Με άλλα λόγια, μια γαλλική τράπεζα πρέπει να συμμορφώνεται με την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία οδήγησε σε οικονομικές κυρώσεις εναντίον διαφόρων κρατών, διαφορετικά θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα.

Η ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ


 



σημ.Υπέρβασης: Το "κλου" του άρθρου είναι στο τέλος.!!!! Επιτέλους.!!!
Το ξεφουρνάει το παραμύθι... ο αγαπητός Μαυρίδης.'Εεεεεεεεεεεεεετσι.
Αφού μας το φέρνει πλαγίως με τράπεζες και πληθωρισμούς μας πετάει τη βόμβα.
Διότι αυτό που "μαγειρεύουν" παγκόσμια είναι κάτι πολύ-πολύ μεγάλο.
Μαντέψτε.!
***

Το μεγάλο φιλοσοφικό πρόβλημα του 20ου αιώνα ήταν το ποιός πληρώνει τις χρηματιστηριακές φούσκες. Ο αδύναμος κρίκος ήταν για άλλη μια φορά το τραπεζικό σύστημα, καθώς τα κέρδη ανήκαν στους μετόχους και οι ζημίες στο κοινωνικό σύνολο. Στην αυγή του 21ου αιώνα επιχειρούν κάτι νέο: Επιμερισμό των ζημιών στους... καταθέτες! Σύντροφοι, η επιστροφή του πληθωρισμού είναι πιο κοντά απ΄ ό,τι πιστεύουμε. Είναι ο μόνος τρόπος να "καεί" η υπερβάλλουσα ρευστότητα και να σταματήσουν να παίζουν με τα νεύρα μας!

Είναι πραγματικά εκνευριστικό να μας σερβίρουν ό,τι πιο ανόητο έχουν στο κεφάλι τους και την ίδια ώρα να υπάρχουν φωνές πρόθυμες να το στηρίξουν στο όνομα της επιχειρηματικότητας! Γιαλαντζί φιλελεύθεροι με σήμα τις Βρυξέλλες! Που ακούστηκε οι καταθέτες να εξομοιώνονται με τους μετόχους, επειδή κάποιο παλιόπαιδο θέλησε να παίξει προθεσμιακό συμβόλαιο στο ρύζι! Κι όμως! Υπάρχουν πρόθυμοι ηλίθιοι που στηρίζουν και μάλιστα φανατικά το εγχείρημα.

Κάποιοι νομίζουν εκεί στα κέντρα εξουσίας ότι με αυτό τον τρόπο θα διασωθούμε από τις συνέπειες ενός μεγάλου χρηματιστηριακού κραχ. Είναι σαν να προσπαθούν να εξαφανίσουν τις συνέπειες μιας φονικής επιδημίας σκοτώνοντας τους ασθενείς. Είναι κι αυτή μία πρόταση, αλλά δεν έχει την παραμικρή σχέση με φιλάνθρωπα αισθήματα, όπως διατείνονται.

Der Spiegel: ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 



Δεν υπάρχει πρακτικά θετική επίπτωση από τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Der Spiegel» και επισημαίνει ότι, αντιθέτως, η ανεργία αυξήθηκε από το 25% στο 28% μετά την περικοπή του, αν και εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στο 25-26% ως το τέλος του έτους. Με αφορμή την έγκριση σήμερα από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της εισαγωγής του κατώτατου μισθού στη Γερμανία (8,50 ευρώ την ώρα) από την 1.1.2015, το περιοδικό διερευνά τι συμβαίνει στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου το μέτρο εφαρμόζεται ήδη.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει ότι στην Ελλάδα ο μικτός μηνιαίος κατώτατος μισθός μειώθηκε το 2012 από 751,39 ευρώ σε 586,08 ευρώ και εκτιμά ότι δεν υπήρξε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, καθώς η ανεργία συνέχισε να αυξάνεται, ενώ η κατανάλωση μειώθηκε περαιτέρω και κλείνουν καταστήματα και μεσαίες επιχειρήσεις.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 180 ΨΗΦΟΥΣ !!!

Με τα χάλια της Βουλής και την απαξίωση του Πολιτικού Συστήματος, μόνον αυτός ο Πρόεδρος μπορεί να μαζέψει ψηφαλάκια από 180 Κοινοβουλευτικές ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ !!! 

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

από το Σεπτέμβριο οι Τράπεζες θα σας παίρνουν τα σπίτια για την πλάκα τους !!!

Μοναδική ασπίδα προστασίας, η συμμετοχή στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

Κλικ εδώ :

ΠΡΟΣΟΧΗ :

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ 

(ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ) 

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΤΖΑΜΠΑ

ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ !!!


  1. Οι Ανακοπές θα δικάζονται εντός 60 ημερών με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων !!!
  2. Οι Αποφάσεις θα εκδίδονται με πιθανολόγηση, αντί για τη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ που απαιτείται σήμερα, χωρίς γραμματέα και χωρίς πρακτικά, μέσα σε 48 μόνο ώρες και με αιτιολογία συνοπτική, ενώ το Σύνταγμα προβλέπει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία !!!
  3. Καταργούν το δικαίωμα της έφεσης στις αποφάσεις των ανακοπών !!!
  4. Μειώνουν τα όρια για τους Πλειστηριασμούς 1ης Κατοικίας, από τα 200.000, στα 120.000 ευρώ !!!
  5. Η τιμή εκκίνησης των Πλειστηριασμών θα ξεκινά από 40.000 ευρώ !!! (1/3 της ελάχιστης αντικειμενικής αξίας των 120.000 ευρώ)

Διαβάστε εδώ τη σημερινή ανάρτηση 

του ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΑΜΠΑΣΗ :

SOS για όσους έχουν δάνεια στις Τράπεζες. 

Οι τροποποιήσεις των διατάξεων για την αναγκαστική εκτέλεση σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο τροποποιήσεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ !!!

Διεθνής διάκριση της Alpha Bank στα “Loyalty Awards 2014” !!!

Είναι δυνατόν να βραβεύεσαι διεθνώς όταν είσαι πτωχός, κρατικοδίαιτος και δεν μπορείς να εγγυηθείς τις καταθέσεις σου ;;; 
Όταν χρεώνεις τη χρεοκοπία σου στους φορολογούμενους και απαιτείς να πληρώσουν αυτοί το σκάσιμο της φούσκας που εσύ δημιούργησες ;;; 
Όταν συντηρείσαι σε τεχνητό τραπεζικό κώμα, ανακεφαλαιοποιούμενος με την αναγκαστική αφαίμαξη των φορολογουμένων ;;; 
Όταν δεν μπορείς να αποπληρώσεις τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου που έλαβες στη λήξη τους και τις ανανεώνεις στην ΕΚΤ με επιτόκια πιστωτικής κάρτας Euribor+12% ;;; 
Όταν κρύβεις επί 4 χρόνια την αλήθεια για τα κόκκινα σου δάνεια ;;; 
Όταν οι εκθέσεις της  Blackrock σε εξευτελίζουν ;;;
Όταν δεν χρηματοδοτείς την αγορά, παρότι ΕΕ, ΕΚΤ και Ελληνικό Δημόσιο σου έδωσαν δισεκατομμύρια για το σκοπό αυτό, ενώ εσύ ακόμη δεν έχεις δώσει ποτέ λογαριασμό 
τι τα έκανες ;;;
Όταν μοναδική σου δραστηριότητα έχει απομείνει η μη αμιγώς τραπεζική εργασία του τζογαρίσματος και της αγοραπωλησίας κουρεμένων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου ;;;
Όταν οι εγγυητικές σου επιστολές δεν γίνονται δεκτές ούτε στις τράπεζες της Αφρικής ;;;
Όταν ακόμη σε διοικούν αυτοί που σε πτώχευσαν, που περιμένουν να σε ξαναγοράσουν κοψοχρονιά, ειδικά τώρα που ασφαλίστηκε η αστική ευθύνη των μελών ΔΣ του ΤΧΣ ;;;
Όταν η εποπτική σου αρχή δεν απαντά εδώ και 3 χρόνια στη Βουλή τι έκανες τα χρήματα των κρατικών ενισχύσεων που έλαβες, με τα οποία χρέωσες τους φορολογούμενους ;;;
Όταν εκκρεμεί εναντίον σου στα Ελληνικά Δικαστήρια η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, με την οποία, εκτός από το κούρεμα των δανείων, σου ζητείται να καταβάλλεις αποζημιώσεις ηθικής βλάβης μεγαλύτερες από την κεφαλαιοποίησή σου ;;;  
Υπάρχουν πολλά ακόμη όταν.
Ένα είναι όμως το βασικότερο.
ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, νομίζοντας ότι μπορείτε να μας ξεγελάσετε με τα δήθεν βραβεία της πλάκας και τους κενούς περιεχομένου αγγλικούς νεολογισμούς, που φυσικά δεν τολμάτε να μεταφράσετε στα Ελληνικά, γιατί θα σας πάρουν με τις πέτρες όλοι μαζί, φορολογούμενοι, καταθέτες και δανειολήπτες, τότε μπορεί οι πολίτες αυτής της χώρας να σας ξαναεμπιστευθούμε.
Μέχρι τότε όμως, όσα ψευτοβραβεία και να σας δώσουν για να καλλιεργήσετε το προεκλογικό κλίμα της ευφορίας του success story για εσωτερική κατανάλωση, εμείς θα συνεχίσουμε να σας αντιμετωπίζουμε όπως σας αξίζει. 
Ως πτωχούς, κρατικοδίαιτους, αναξιόχρεους και αφερέγγυους !!!

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ "SELFIE".

Αφού τα ξύνουν που τα ξύνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στη Βουλή, αφού δεν χάνουν χρόνο για διάβασμα, επειδή έτσι και αλλιώς ψηφίζουν πάντα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, για να μη βαριούνται, βγάζουν που και που καμιά SELFIE για να περνάει η ώρα και για να την ανεβάζουν στο διαδίκτυο, για να μην ξεχνάτε ότι είναι ακόμη βουλευτές και να τους ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ !!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !!!

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 14, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 300 !!!
Και μετά αποκαλούν εσένα που τους ψηφίζεις, λαμόγιο, τεμπέλη & κοπανατζή !
Το κόλπο των Βουλευτών για να μην χάνουν χρήματα όταν απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις της Βουλής !!!

Πληρώνονται ακόμη και όταν τα έδρανα είναι άδεια !!!
Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει στοχοποιηθεί (σ.σ. όχι άδικα) για το γεγονός ότι δεν πατάει το πόδι του στη Βουλή,αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι ο μόνος.

Κάθε μήνα, όλα τα κόμματα της Βουλής και κυρίως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν σε
μια συστηματική και προκλητική παραβίαση του Συντάγματος, προκειμένου οι βουλευτές τους που δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις της ολομέλειας να παίρνουν στο ακέραιο την αποζημίωσή τους.

Το Σύνταγμα στο άρθρο 63, παράγραφο 3 αναφέρει κατηγορηματικά ότι “αν βουλευτής απουσιάζει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, κρατείται υποχρεωτικά, για κάθε απουσία, το ένα τριακοσιοστό της μηνιαίας αποζημίωσής του”.

Αυτό σημαίνει πως οι βουλευτές που δεν υπογράφουν για την παρουσία τους ή δεν μπορούν να τη δικαιολογήσουν λόγω κάποιας αποστολής της Βουλής στο εξωτερικό, θα πρέπει κάθε μήνα να παίρνουν λιγότερα χρήματα.

Για τις υπογραφές αποτελεί κοινό μυστικό ότι σε πολλές περιπτώσεις γίνονται... δι' αντιπροσώπων.
Τι γίνεται όμως αν δεν γίνει ούτε αυτό;

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων αποστέλουν στο λογιστήριο της Βουλής επιστολές με τις οποίες ενημερώνουν ότι οι όποιες απουσίες των βουλευτών τους δεν είναι αδικαιολόγητες.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που επικαλούνται είναι “κομματικές υποχρεώσεις”.

Η ερμηνεία του Συντάγματος για το ποια απουσία δικαιολογείται είναι χαλαρή και το λογιστήριο της Βουλής δεν μπορεί παρά να αποδεχθεί την αιτιολογία και να πληρωσει κανονικά τους βουλευτές.
Έτσι, υπάρχουν πολλοί βουλευτές που πατάνε σπανίως το πόδι τους στο Κοινοβούλιο αλλά την αποζημίωσή τους την παίρνουν κανονικότατα.


ΠΗΓΗ
http://voliotaki.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6488.html?spref=fb

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ !!! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ !!! ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ !!!

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Η Εφορία «γδέρνει» και Ελληνες που ζουν στο... εξωτερικό ! 

Του Γ. Δελαστίκ


Δεν φτάνει, όπως φαίνεται, η κατάρα της νέας μετανάστευσης λόγω της μνημονιακής κατάρρευσης της χώρας.
Δεν αρκεί δηλαδή το έγκλημα του κράτους εναντίον της νεολαίας και της ελληνικής οικονομίας, καθώς υποχρεώνει δεκάδες χιλιάδες μορφωμένους νέους με πανεπιστημιακά πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά να εγκαταλείπουν την Ελλάδα και να φεύγουν στη Γερμανία, την Ευρώπη, την Αμερική ή την Αυστραλία. Δεν αρκούν τα τεράστια έξοδα που έχουν κάνει οι γονείς και το ελληνικό κράτος επί τουλάχιστον είκοσι χρόνια για να σπουδάσουν τα παιδιά αυτά από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο και κατόπιν να τα στείλουν στα νύχια των ξένων που δεν έχουν ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, για να εκμεταλλευτούν οι ξένοι τις σπουδές και τις γνώσεις τους, αφήνοντας σταδιακά την Ελλάδα με όλο και λιγότερο πανεπιστημιακό φως.

Σαν να μην έφτανε, λοιπόν, το γεγονός ότι η κυβέρνηση διώχνει κατά χιλιάδες τους Ελληνες επιστήμονες από την Ελλάδα, ταυτόχρονα έχει δώσει εντολή στις εφορίες να... γδέρνουν όσο μπορούν περισσότερο φορολογικά τους επιστήμονες που διώχνει! Πληθώρα γονέων που έχουν μείνει εδώ και προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες με τις εφορίες προκειμένου τα παιδιά τους να αναγνωριστούν ως κάτοικοι εξωτερικού, μας καθιστούν κοινωνό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Για να μετεγγραφεί κάποιος στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού πρέπει πρώτα από όλα να φέρει βεβαίωση διαμονής στο εξωτερικό από αρμόδια δημόσια αρχή - προξενείο ελληνικό, δήμο της αλλοδαπής κ.λπ.

Από τη βεβαίωση αυτή πρέπει να προκύπτει ότι το περί ου ο λόγος άτομο ζει τουλάχιστον 183 μέρες τον χρόνο στο εξωτερικό (έξι μήνες συν μία μέρα). Κάποιοι, όμως, που προσκόμισαν βεβαιώσεις από προξενεία αντιμετωπίστηκαν περιφρονητικά από τις εφοριακές αρχές στη βάση του ισχυρισμού... «τα προξενεία βεβαιώνουν ό,τι τους ζητήσεις»! Απαιτείται επίσης η σύμβαση ή οι συμβάσεις εργασίας. Γονέας, όμως, που τους πήγε ετήσια σύμβαση εργασίας του γιου του σε χώρα της Ευρωζώνης, πήρε την εξωφρενική απάντηση ότι ήθελαν... σύμβαση αορίστου χρόνου! Παρανοϊκό και αισχρό. Αλλοι γονείς μας κατήγγειλαν ότι ο εφοριακός υπάλληλος έψαχνε να βρει με ποιο φορολογικό συντελεστή φορολογείται εδώ ο άλφα ή ο βήτα τύπος εισοδήματος και με ποιον συντελεστή στη χώρα παραμονής του ενδιαφερομένου.

Αν σε κάποιο εισόδημα ο ελληνικός συντελεστής ήταν μεγαλύτερος από τον ξένο, τότε ζητούσαν να πληρώσει στην ελληνική εφορία τη... διαφορά φόρου!!! Διάφορες κραυγαλέα αυθαίρετες απαιτήσεις εφοριακών υπαλλήλων, οι οποίες κατ' ουδένα τρόπο προκύπτουν από το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται, μας οδήγησαν σε ένα άλλο συμπέρασμα. Μέχρι την ημερομηνία μεταφοράς στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, όλοι οι Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό και εργάζονται πρέπει να κάνουν δήλωση στην ελληνική εφορία για το αποκαλούμενο «παγκόσμιο εισόδημά» τους. Σχηματίσαμε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να προβάλλονται όσο το δυνατόν περισσότερα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να καθυστερεί όσο περισσότερο μπορεί η μεταφορά των ενδιαφερομένων στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού. Στόχος αυτής της καθυστέρησης είναι να τους φορολογήσει η ελληνική και όχι η ξένη κυβέρνηση για το εισόδημά τους, αρπάζοντας ό,τι περισσότερο μπορεί να αποσπάσει! Απεχθής και αποκρουστική αυτή η στάση της κυβέρνησης. Επιπλέον συντείνει τα μέγιστα στο να εξοργίζει τους Ελληνες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Τους κάνει να μουντζώνουν και με τα δυο τους χέρια προς την κατεύθυνση της Ελλάδας των πολιτικών απατεώνων και να ορκίζονται ότι δεν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους εδώ! Εναν όρκο, βέβαια, που σχεδόν όλοι τους τον παραβαίνουν και πολύ καλά κάνουν, αλλά που ταυτόχρονα ανοίγει πολύ βαθύ ρήγμα συναισθηματικό ανάμεσα στους επιστήμονες που η μνημονιακή κυβέρνηση διώχνει και στην πατρίδα μας. Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι η παρούσα κυβέρνηση αδιαφορεί παντελώς για τις συνέπιες της πολιτικής της, ελπίζουμε η επόμενη κυβέρνηση να προσπαθήσει να διασώσει ό,τι είναι δυνατόν και στον τομέα αυτόν.

ethnos.gr

ΣΟΚ !!! ΣΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

Λιγότερο από το 10% των ανέργων ή 102.026 άτομα λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ. 
Παράλληλα το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων. 
Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ είναι αποκαλυπτικά για τον εφιάλτη που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ανέργων στη χώρα μας: 
Στην Ελλάδα της κρίσης αποκλεισμένοι από το επίδομα ανεργίας είναι 1.172.817 άνεργοι. Δηλαδή περίπου 90% των ανέργων δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας λόγω των αυστηρών περιορισμών που θέτει η νομοθεσία!.
Πρόκειται για μία σειρά από προϋποθέσεις που σχετίζονται με τον ελάχιστο αριθμό ημερομισθίων που πρέπει να έχει ο άνεργος τα τελευταία χρόνια και άλλους όρους, οι οποίοι στη χώρα μας – εξαιτίας των πρωτόγνωρων διαστάσεων που προσέλαβε η κρίση – λειτουργούν αποτρεπτικά προκειμένου μεγάλες κατηγορίες ανέργων να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος.
Ακόμη όμως και στις περιπτώσεις που κάποιος άνεργος λαμβάνει το επίδομα ανεργίας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο ν α βρει δουλειά στη διάρκεια των 12 μηνών της καταβολής του. Έτσι, μετά τη λήξη του 12μήνου, συνεχίζει να είναι άνεργος και χωρίς επίδομα.
 Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ το μήνα, ενώ αν ο δικαιούχος έχει προστατευόμενα μέλη το επίδομα προσαυξάνεται για καθένα από αυτά κατά 10%.
ΠΗΓΗ
http://www.toxwni.gr/ellada/item/20910-oaed-to-90-ton-anergon-den-pairnei-to-epidoma-anergias

ΣΤΑ 600.000.000 ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΗΓΑΣΟΥ, ΔΟΛ ΚΑΙ MEGA ;;; ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!!

Σταματήστε επιτέλους τα θαλασσοδάνεια στους χρεοκοπημένους μηντιάρχες !!!
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν τα θαλασσοδάνεια των ΠΗΓΑΣΟΥ-ΔΟΛ-ΜEGA αγγίζουν συνολικά τα 600 εκατομμύρια ευρώ !!!
Λίγα ακούγονται!
Όπως και νάχει πάντως θα πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή η χυδαιότητα με τα θαλασσοδάνεια σε μια χούφτα μηντιάρχες που διαπλέκονται με την εκάστοτε πολιτική εξουσία.
Φτάνει πια το λίπασμα στο συγκεκριμένο μηντιακό παρακράτος της μεταπολίτευσης που εκτός από τους παραδοσιακούς αφορά και διάφορους νεόπλουτους μηντιάρχες που επιβιώνουν γιατί οι τράπεζες δεν έχουν τραβήξει ακόμη τις πρίζες τους.
Περπατάω και πέφτω πάνω σε πρίζες εκδοτών που βρίσκονται στην εντατική.... εξομολογείται επιφανής τραπεζίτης της χώρας.
Είναι καιρός αυτή η χυδαιότητα να σταματήσει.
Στο κάτω κάτω πρόκειται για χρήματα που στην τελική καλούνται να πληρώσουν τα συνήθη κορόιδα μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Για ποιο λόγο οι Έλληνες φορολογούμενοι, ως και τον τελευταίο οικισμό της επικράτειας, να καλούνται να πληρώσουν μεταξύ άλλων και την ασυδοσία των εγχώριων μηντιαρχών;
Κάτι αισχύστου είδους άπληστοι εκβιαστές οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη και παρόλα αυτά απολαμβάνουν διαρκή ασυλία.
Το γεγονός ότι πρόκειται για την Κολομβία των Βαλκανίων δεν δικαιολογεί αυτή την προκλητική αντιμετώπιση σε βάρος των φορολογουμένων που καλούνται να πληρώσουν τις ζημίες τους αλλά και την προσωπική πολυτελή ζωή τους.
Ο ρόλος του νέου διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, θα μπορούσε να είναι καταλυτικός για τον εξορθολογισμό του μηντιακού παρακράτους.
Παρότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι σε θέση να απαγορεύσει τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ, μπορεί όμως βαθμολογώντας αρνητικά τις τράπεζες που διατηρούν ανοιχτές τις στρόφιγγες στους χρεοκοπημένους μηντιάρχες να κάνει τις ίδιες τις τράπεζες πολύ πιο φειδωλές σε πάσης φύσεως θαλασσοδάνεια.
Επιτέλους σταματήστε να πετάτε λεφτά στην χαβούζα της ματαιοδοξίας του κάθε τυχάρπαστου που απαιτεί με ξένα κόλυβα να υποδύεται τον εκδότη, τον καναλάρχη, τον μηντιάρχη, τον παράγοντα των ΜΜΕ.
Πάρτε έναν προς έναν τους Έλληνες μηντιάρχες: 
Βλέπετε πολλούς οι οποίοι βρίσκονται δικαιολογημένα εκτός φυλακών Κορυδαλλού;
ΠΗΓΗ
http://kourdistoportocali.com/post/36496/dania

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ JESSICA ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ 83 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!! ΤΡΕΧΤΕ ΚΟΣΜΕ !!!






Έρχονται εκλογές και ξαφνικά ΛΕΦΤΑ ΞΑΝΑ-ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!
Μονο που πρόλαβαν και τα πήραν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι !!! 


Υπογράφηκε στην Αθήνα (30/6/2014) μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας, υπό την διπλή ιδιότητά της ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA, και ως συγχρηματοδοτούσας τράπεζας, και του αναδόχου Intrasoft International - ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η τρίτη σύμβαση χρηματοδότησης έργου στην Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του JESSICA.
Το έργο αυτό αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη της λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφόρησης Επιβατών και διαχείρισης στόλου για τις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. με ΣΔΙΤ.
Με την υλοποίηση του έργου το επιβατικό κοινό της Αττικής θα γνωρίζει τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και τρόλεϊ της γραμμής που τους εξυπηρετεί από την στάση που τους ενδιαφέρει. Επιπλέον το σύστημα θα παρέχει πρόσθετες δυνατότητες, όπως εκτίμηση της συνολικής διάρκειας του δρομολογίου που επιλέγεται και εύρεση βέλτιστου συνδυασμού μέσων και γραμμών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένο προορισμό. Κατά τη περίοδο κατασκευής (2014-2015) θα δημιουργηθούν 115 θέσεις εργασίας, ενώ κατά την 10ετή διάρκεια της σύμβασης λειτουργίας θα υπάρχουν 40 μόνιμες θέσεις εργασίας.
Η Εθνική Τράπεζα διαχειρίζεται € 83 εκατ. κεφαλαίων του JESSICA (Κοινή Ευρωπαϊκή Υποστήριξη για Βιώσιμες Επενδύσεις σε Αστικές Περιοχές) για χρηματοδότηση έργων αστικής ανάπτυξης, υπό την ιδιότητά της ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) για τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, που χρηματοδοτούνται από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα Αττικής και Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων και για τις 8 περιφέρειες (Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης) που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ). Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα συγχρηματοδοτεί τα έργα με τουλάχιστον € 36 εκατ. από δικά της ή/και άλλα ιδιωτικά κεφάλαια.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ !!!

Διαπλεκόμενος κόσμος… ΣαμαροΜητσοτακικά  φτιαγμένος.


ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.
ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ !!! 

Νέο σημείωμα του μιντιάρχη Γιάννη Κουρτάκη με αποδέκτη τον επιχειρηματία και μέτοχο του ΟΠΑΠΔημήτρη Μελισσανίδη.
Αυτή τη φορά με κείμενό του στα Παραπολιτικά στη στήλη Πολιτικός Καφές, ο Κουρτάκης απευθύνεται προς τον Σάββα Καλεντερίδη, πρώην πράκτορα (γνωστό από την υπόθεση Οτσαλάν) και νυν υπάλληλο του Μελισσανίδη. Ο εκδότης των Παραπολιτικών αναφέρεται σε προβοκάτσιες και διάφορα «πονηρά μηνυματάκια» που στέλνει ο Καλεντερίδης «είτε μέσω του άκρως γραφικού και ανυπόληπτου ιστολογίου του είτε μέσω των φυλλάδων και των sites που θαυμάζει και στα οποία ενίοτε αρθρογραφεί» - (ο πρώην πράκτορας αρθρογραφεί τακτικά στην «Δημοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη).
 Ο Γ. Κουρτάκης στέλνει με τη σειρά του το δικό του μήνυμα σε Μελισσανίδη - Καλεντερίδη αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«ΕΔΩ κύριε Καλεντερίδη ούτε "σκοτώνουμε δημοσιογράφους" ούτε "περνάμε πριονοκορδέλα" ..
όσους μας ενοχλούν. Κυρίως όμως δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα ΛΑΘΡΑΙΑ, αρκεί να παίρνουμε το μεροκάματό μας. Κάνουμε κανονική δουλειά, που δεν έχει σχέση με βαλιτσάκια, ηχογραφήσεις και παρακρατικούς μηχανισμούς. Η εποχή της κουκούλας ευτυχώς ανήκει στο παρελθόν. Πείτε ευθέως ό,τι έχετε να πείτε. Τότε θα έχουμε να πούμε πολλά και με ΕΣΑΣ καο με το αφεντικό σας. Πάντως καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ ότι: ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ, ΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜ¨ΕΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ».
Η κόντρα ανάμεσα σε Μελισσανίδη και  Μαρινάκη σε πλήρη εξέλιξη...

ΠΗΓΗ
http://alithiastofos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9941.html

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!

Σαρωτικούς φορολογικούς και ασφαλιστικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις και ιατρεία στην Αττική πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας !!!
Αναλυτικά:
«Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, την προηγούμενη εβδομάδα (31-6 έως 6-7-2014), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις και ιατρεία στην Αττική, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Ειδικότερα, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας, διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων, επιχειρήσεων και ιατρεία στις περιοχές των Θρακομακεδόνων, Κρυονερίου, Αγίου Στεφάνου, Γαλατσίου, Πατησίων και Γλυφάδας, όπου σε εννέα (9) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε μια από τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά δύο (2) άτομα, υπεύθυνοι νυκτερινού κέντρου διασκέδασης για παραβάσεις της φορολογικής και υγειονομικής νομοθεσίας
Αναλυτικά, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν ως εξής:

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

Στην πτωχευμένη Ελλάδα των Μνημονίων η τηλεόραση είναι ο απόλυτος εκείνος παράγοντας που κρατά την κοινωνία σε καταστολή μέχρι την πλήρη εξαθλίωσή της.




Η τηλεόραση είναι ο βασιλιάς της μαζικής προπαγάνδας. Κατατάσσεται στα ψυχρά μέσα επικοινωνίας, που σημαίνει ότι δεν αφήνει στον θεατή περιθώριο να αναπτύξει τη φαντασία του. 
Ο θεατής προσλαμβάνει ψυχρά αυτό που βλέπει και το οποίο δεν μπορεί να το επεξεργαστεί με τη φαντασία του ή να το αμφισβητήσει.

Η τηλεόραση ως μονόδρομο μέσο μαζικής επικοινωνίας αναπτύχθηκε στην βιομηχανική εποχή όπου κυριάρχησαν οι κοινωνίες της μάζας. Χρησιμοποιήθηκε από τις εξουσιαστικές ελίτ προκειμένου να ελέγχουν και να κατευθύνουν τις μάζες. Ήδη όμως φεύγουμε από την βιομηχανική εποχή. Οι κοινωνίες απομαζικοποιούνται, η δε σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και η τεχνολογία του διαδικτύου βοηθούν στην επιτάχυνση της απομαζικοποίησης των κοινωνιών.

Ενώ λοιπόν η τηλεόραση είναι μέσο μονόδρομης μαζικής επικοινωνίας, το διαδίκτυο είναι μέσο αμφίδρομης ατομικής επικοινωνίας. Όμως το διαδίκτυο δεν έχει καταφέρει ακόμα να εξοστρακίσει την τηλεόραση. Η τηλεόραση εξακολουθεί να είναι το απόλυτο όργανο της προπαγάνδας του καθεστώτος. Με την τηλεόραση μπορεί κάποιο δημοσιογραφικό παπαγαλάκι να περνάει μια μόνο άποψη και να επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς αντίλογο, την ίδια στιγμή που μερικές χιλιάδες μόνο άνθρωποι αντιπαρατίθενται με τις χιλιάδες διαφορετικές ατομικές απόψεις τους μέσα στο διαδίκτυο, σε ένα ισοπεδωτικό αγώνα επιβολής της ατομικής άποψης του καθενός. Ποιος λοιπόν θα είναι ο νικητής; Φυσικά η τηλεόραση. Γι’ αυτό εξάλλου υπάρχει τεράστια διαπλοκή μεταξύ καναλαρχών, πολιτικών και τραπεζιτών σε όλο τον κόσμο.

Στην πτωχευμένη Ελλάδα των μνημονίων η τηλεόραση είναι ο απόλυτος εκείνος παράγοντας που κρατά την κοινωνία σε καταστολή μέχρι την πλήρη εξαθλίωσή της.

ΥΓ. Κάποια μέρα το διαδίκτυο θα νικήσει την τηλεόραση. Αυτό θα συμβεί όταν συνδυαστούν απόλυτα η τεχνολογία του διαδικτύου με την τηλεόραση. Ήδη αυτή η τεχνολογία έχει αρχίσει. Αλλά και τότε, την εξουσία θα την κατέχουν και πάλι εκείνοι που θα μπορούν οικονομικά να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα.


ΠΗΓΗ
http://www.freepen.gr/2014/07/blog-post_1278.html
SSL Certificates