.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Όπως είχαμε προβλέψει πριν λίγες ημέρες, ο νομικά και επιχειρησιακά απαράδεκτος ΕΝΙΑΙΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟΣ για τη συγκέντρωση των χρεών σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ !!! 
Τάκαναν μπάχαλο στη συνάντηση με την Τρόικα, αφού κάποια στιγμή δεν καταλάβαινε κανείς αν μιλούσαν για τα χρέη των επιχειρήσεων ή των ιδιωτών, για τα χρέη στις τράπεζες ή στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, αποκαλύπτει ενημερωμένη πηγή !!!
Χωρίς ρύθμιση χρεών η αγορά μέχρι νεοτέρας !!!
Σε ένα μήνα επιστρέφει η Τρόικα !!!


Διαβάζουμε στο protothema.gr :
Στο κενό έπεσαν και πάλι οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές για τα κόκκινα δάνεια καθώς, όπως λένε αρμόδια στελέχη που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, «το σχέδιο χρειάζεται δουλειά ακόμη». Οι δανειστές αναχώρησαν από την Αθήνα και θα επιστρέψουν μετά την 1η Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις χρεών (με 100 δόσεις κλπ) θα αργήσουν, εκτός αν λυθεί το πρόβλημα με «εξ αποστάσεως» επικοινωνία ή μονομερώς, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Η ίδια πηγή μάλιστα επιβεβαίωνε το ρεπορτάζ του protothema.gr για τα προβλήματα συντονισμού μεταξύ των συναρμοδίων υπουργείων και την αδυναμία τους να παρουσιάσουν μια «ολιστική λύση» για το πρόβλημα. Η δυσκολία έγκειται στο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί ουσιαστικά να «κουμπώσει» τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις (χρέη φυσικών προσώπων στο δημόσιο, χρέη φυσικών προσώπων, χρέη επιχειρήσεων σε τράπεζες, χρέη επιχειρήσεων στο δημόσιο) χωρίς να είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα των δανειστών.

Όπως έλεγαν από χθες άλλες πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις «κάποια στιγμή δεν ήξερε κανείς αν μιλούσαν για τα χρέη των επιχειρήσεων ή για τα χρέη των ιδιωτών, ή για τα χρέη στις τράπεζες ή τα χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία».
Το οξύμωρο είναι ότι η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να πετύχει μια συμφωνία με την Τρόικα, που δεν εκδήλωσε πουθενά διαφωνίες (παρά μόνο έθετε ερωτήματα) για ένα θέμα που ήταν πρώτης προτεραιότητος για την ίδια και όχι μνημονιακή υποχρέωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates