.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Με αυστηρή γλώσσα κατά των τραπεζών μίλησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν νομικές συνέπειες, αν συνεχίσουν να κωλυσιεργούν στο αίτημα της Εισαγγελίας να δώσουν στοιχεία στο πλαίσιο των ερευνών για το οικονομικό έγκλημα, που οδήγησε πέρσι στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και στη σύναψη μνημονίου με δυσβάστακτους όρους.




Ο κ. Κληρίδης, επιβεβαίωσε ότι σήμερα μεταβαίνει στην Αθήνα ομάδα ανακριτών για συντονισμό με τις εκεί ανακριτικές Αρχές σε υποθέσεις που εξετάζονται παράλληλα στην Κύπρο και στην Ελλάδα. 
«Ζητήσαμε», είπε, «τη δικαστική συνδρομή των ελληνικών Αρχών σε διάφορα θέματα που εξετάζονται από τις δικές μας ανακριτικές Αρχές και αναμένουμε ανταπόκριση. (ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ !!!) 
Η προσωπική επαφή θα είναι μεγάλης σημασίας». Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι δεν θα επηρεαστούν έρευνες στην Κύπρο από έρευνες που διεξάγονται στην Ελλάδα.
Ο κ. Κληρίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ, τόνισε ότι έχουν ενημερωθεί οι τράπεζες πως, αν δεν δώσουν τα στοιχεία σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα εφαρμοστεί ο νόμος που αφορά στην άρνηση συνεργασίας με την αστυνομία και την απόκρυψη στοιχείων. O γενικός εισαγγελέας ανέφερε ότι οι υποθέσεις εξετάζονται από τη νομική υπηρεσία και θα δοθούν οδηγίες για τα επόμενα βήματα. Είπε ακόμη ότι, η Εισαγγελία συνεργάζεται στενά με την ανακριτική ομάδα για να υπάρξουν αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. Τόνισε, ότι πρόκειται για δύσκολες υποθέσεις και ότι η στοιχειοθέτησή τους απαιτεί προσεκτική και σκληρή σε βάθος έρευνα.
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι έχει δοθεί προτεραιότητα σε υποθέσεις στη βάση της έκθεσης της επιτροπής κεφαλαιαγοράς για τις οικονομικές καταστάσεις των τραπεζών και των ομολόγων που έχουν κατατεθεί στο χρηματιστήριο.
Εξάλλου, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν συλλήψεις τραπεζικών παραγόντων, οι οποίοι φέρονται ως υπαίτιοι της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.enikos.gr/international/260781,Kypros-Jespasma_toy_eisaggelea_gia_to_o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates