.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΝΤ : ΙΝΔΟΣ ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ !!!

Είναι ο ΡΙΣΙ ΓΚΟΓΙΑΛ !!!
Επάγγελμα ΙΝΔΟΣ ΦΑΚΙΡΗΣ !!!
Αποστολή του ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ 2-3 ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

Δεν έκρυβαν τη χαρά τους, οι εγχώριοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, για την αντικατάσταση του Πόουλ Τόμσεν, από τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην τρόικα, για ν` ανακαλύψουν, έκπληκτοι, ότι ο ινδικής καταγωγής αντικαταστάτης του είναι… τρισχειρότερος.

Πότε θα καταλάβουν, ότι οι επιλογές που μας επιβάλλονται, δεν έχουν να κάνουν με προσωπικές ιδιοτροπίες, αλλά με μια συνολική νοοτροπία και αντίληψη. Στις συνομιλίες της κυβέρνησης στο Παρίσι με την Τρόικα, την προηγούμενη εβδομάδα, οι Έλληνες υπουργοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα νέο πρόσωπο. Τον Ρισί Γκογιάλ. 
Και πιθανότατα, μετά από την εμπειρία που είχαν, να νοσταλγούν ήδη τον «σκληρό» Πολ Τόμσεν.

Πρόκειται για το νέο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην τρόικα !!! 
Ο ινδός τεχνοκράτης είναι απότομος στη συμπεριφορά του, απόλυτος στις θέσεις του και απευθύνεται στους συνομιλητές του με πολύ… ύφος. Συχνά ο Γκογιάλ παραλληλίζει την κρατική μηχανή της πατρίδας του με εκείνη της Ελλάδας, λέγοντας ότι και οι δύο χώρες διαθέτουν το χειρότερο δημόσιο τομέα παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή ο Γκογιάλ αποτελεί αστάθμητο παράγοντα στην επικείμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, στα τέλη του μήνα.
Βέβαια, οι υπουργοί είχαν πάρει μία ιδέα για τις απόψεις του πριν τον συναντήσουν στο Παρίσι. Τον Ιούλιο ο Ινδός, στο συνέδριο Economist, είχε ταχθεί κατά των φοροελαφρύνσεων στην παρούσα φάση και είχε ζητήσει την απελευθέρωση των απολύσεων και την αλλαγή του πλαισίου για τις απεργίες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα λοκ άουτ από την πλευρά των εργοδοτών. Επίσης, είχε «γκρινιάξει» για τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις.
ΠΗΓΗ
http://www.kontranews.gr/oikonomia/item/17275-idos-tis-troikas

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates